واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
حجتالاسلام پناهیان عنوان کرد؛
ضرورت آموزش مفهوم زمان به کودکان خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر لزوم آموزش مفهوم زمان به کودکان گفت: بیرحم بودن زمان را به بچههای خود آموزش دهیم تا منظم بشوند. زمان، اموال ناحقی را که از گلو پایین رفته باشد، دوباره بیرون خواهد آورد؛ یعنی انسان در همین دنیا نتیجه اعمال خود را خواهد دید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علیرضا پناهیان در سومین روز از سلسله مباحث در موضوع زمانشناسی و ارزشگذاری برای فرصتهای عمر که سهشنبه 10 تیرماه در مسجد امام حسین(ع) تهران برگزار شد، با بیرحم خواندن عنصر زمان اظهار داشت: ما با عنصر بیرحمی به نام زمان زندگی میکنیم که هیچ گونه عاطفه و احساسی ندارد.
وی با بیان اینکه هیچ چیزی مثل زمان، زشت و خشن آفریده نشده است، افزود: دریا در مواجترین حالت خود هم میتواند آرام باشد و خشکترین و شورترین کویرها هم گیاهانی را در دل خود پرورش میدهد، ولی زمان هیچ گونه انعطاف نداشته و کار خودش را میکند.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره دوباره به بیان امیرمومنان(ع) که فرمود المستسلم بالدهر، گفت: بعضی وقتها مسنترها هم زمان را نمیشناسند. کسی که داغدیده باشد، به مرور زمان مصیبت را فراموش میکند و یا یک جوانی که عاشق شده است و مثلاً از این عاشقی رنج میکشد، زمان حالش را مساعد خواهد کرد.
وی به خلقت آسمانها و زمین اشاره کرد و یادآور شد: خداوند میتوانست همه عالم را در یک لحظه خلق کند، ولی در شش روز این کار را کرد تا به ما بفهماند برای هر چیزی زمان خاص خودش لازم است. شناخت زمان به عنوان یک موجود هولناک و قدرتمند و توانا برای از میان بردن شادیها و غمها مهم است.
این استاد حوزوی با طرح این پرسش که غم و ناراحتی چگونه ایجاد میشود، گفت: هر چیزی را که دوست دارید، به علاوه آن چیزی که مانع رسیدن به آن میشود در بعد زمان موجب ایجاد غم و اندوه خواهد شد. بنابراین، اگر میخواهید غصه و اندوه نداشته باشید، محبت به دنیا را کم کنید، زیرا نمیتوان مانع را برطرف کرد، ولی عنصر زمان را میشود حذف کرد. اگر بتوان کوتاه بودن زمان را به انسان فهماند، همه مشکلات حل خواهد شد.
وی به تفاوتهای میان انسان و حیوانات اشاره کرد و ابراز داشت: فرق مهم انسان با حیوان در این است که حیوان در زمان حال زندگی میکند، ولی انسان از زمان عبور کرده است.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به داستانی از حضرت مریم(س) خاطرنشان کرد: حضرت عزراییل(ع) نزد مادر حضرت عیسی(ع) آمد و به او گفت که زمان عمرش به پایان رسیده است و باید بار سفر آخرت را ببندد. حضرت مریم(س) گفت، اشکالی ندارد. من تسلیمم، ولی صبر کن تا پسرم (عیسی) بیاید تا با او خداحافظی کنم؛ اما جواب شنید که نمیشود و زمان شما تمام شده است. از این رو باید بسیار دقت کرد چون زمان شوخیبردار نیست.
وی با بیان اینکه در مقابل اقتدار زمان باید تسلیم بود، تصریح کرد: حادثه عاشورا هم در گرمترین زمان سال به وقوع پیوست و با وجود آنکه امام حسین(ع) و خانواده و اصحابشان از اولیاء الله بودند، اما باز آن شرایط سخت را تحمل کردند و تخفیفی در آن داده نشد. انسان اگر به زمان نگاه نکند، آرام میشود. برخی میگویند که فردایی وجود ندارد، در حالیکه آینده وجود دارد و قطعاً خواهد آمد.
این کارشناس دینی با اشاره به وجود ناهنجاریها در جامعه تأکید کرد: ناهنجاریها در جامعه نشانه عدم توجه و درک صحیح از مفهوم زمان است. مثلاً خانم و آقایی که در همان سال اول زندگی مشترک طلاق میگیرند، به خاطر این است که درک درستی از زمان ندارند. اگر مدتی از زندگی بگذرد، به همدیگر عادت خواهند کرد و دلشان برای بدخلقیشان هم تنگ میشود؛ یا ممکن است در کودکی چنین فکر کنیم که جوانها از همان ابتدا جوان بودهاند و پیران پیر، چون برداشت صحیحی از زمان در کودک وجود ندارد.
حجتالاسلام پناهیان به حدیث معروف «دنیا زندان مومن است» اشاره و خاطرنشان کرد: هیچکدام از ما برای دنیا آفریده نشدهایم، بلکه برای آخرت خلق شدهایم، برای رسیدن به بهشت آفریده شدهایم. چرا برخیها از تلخی دنیا گلهمند هستند؟ دنیا اصلاً شیرین نیست. چرا بعضیها فکر میکنند دنیا شیرین است و دنبال عامل تلخی آن میگردند؟
وی با تأکید بر لزوم آموزش مفهوم زمان به کودکان گفت: بیرحم بودن زمان را به بچههای خود آموزش دهیم تا منظم بشوند. زمان، اموال ناحقی را که از گلو پایین رفته باشد، دوباره بیرون خواهد آورد؛ یعنی انسان در همین دنیا نتیجه اعمال خود را خواهد دید.
استاد حوزه و دانشگاه به فرازی از نامه امیرمومنان(ع) به امام مجتبی(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت در این نامه به فرزند خود چنین میفرماید، پسرم! من در زمانی از عمرم زندگی میکنم که دوست دارم برای خودم باشم و به این دلیل برای تو نامه نوشتم چون تو را دوست دارم و پاره تن منی؛ یعنی دیگر عمر به پایان رسیده و باید آماده عزیمت به سرای آخرت شوم و باید به حساب و کتاب اعمال خود بپردازم.
وی اضافه کرد: در کتاب شریف الخصال از پیامبر(ص) نقل شده است که فرمود، در قیامت کسی قدم از قدم برنمیدارد مگر اینکه به این چهار سوال پاسخ داده باشد، عمرت را کجا صرف کردی؟ جوانی را چگونه گذراندی؟ مال خود را در چه راهی مصرف کردی؟ و از حب اهلبیت(ع) میپرسند. یعنی دو سوال از زمان و مدت زندگی پرسیده می شود که خود نشاندهنده اهمیت زمان است. باید تلاش کنیم عمر خود را تنها برای خدا صرف کنیم که اگر چنین نکنیم، به شدت ضرر خواهیم کرد.
گفتنی است، سلسله مباحث پیرامون «زمانشناسی و ارزشگذاری برای فرصتهای عمر» از اول تا پنجم ماه مبارک رمضان بعد از نماز ظهر و عصر با سخنرانی حجتالاسلام پناهیان در مسجد امام حسین(ع) تهران برپاست./9591/پ202/س
۱۳۹۳/۴/۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]