تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837755851
اعتیاد زنان، بلای مضاعف جان خانواده ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اعتیاد زنان، بلای مضاعف جان خانواده ها اصفهان- ایرنا- اعتیاد به مواد مخدر بعنوان یکی از بزرگترین انحرافات شایع در عصر حاضر قربانیان بی شماری داشته و آسیب های زیادی بر بنیان خانواده و جامعه وارد کرده است.
چند سه سال پیش که قلیان کشیدن در پارکها و اماکن عمومی مشاهده شد، تصور این بود که این کاری تفننی است، اما حالا پیشی گرفتن نرخ اعتیاد به مواد مخدر در میان زنان بیانگر واقعیتی تلخ دیگری است.
اکنون کمتر معتادی را می توان یافت که یکباره به سراغ تریاک، هرویین، شیشه و دیگر مواد مخدر به اصطلاح کشیدنی رفته باشد بلکه بسیاری از کارشناسان، سیگار و قلیان را نقطه آغاز این راه پرخطر می دانند .
در میان مردان ایرانی از گذشته دور کشیدن سیگار و قلیان همواره مشاهده می شد اما حالا این مساله فراگیر شده و چهره ای عادی بخود گرفته و به یک معضل فراگیر تبدیل شده است .
با وجود آنکه اعتیاد به مواد مخدر همواره در بین مردان بیش از زنان بوده اما در چند ساله اخیر این بلای خانمانسوز در بین زنان نیز افزایش چشمگیری داشته است.
اعتیاد به مواد مخدر در دو دسته مخدرهای سنتی بویژه محرک ها که همانا روانگردانها بشکل های مختلف هستند، جوانان را اسیر و گرفتار می کند.
یک کارشناس ارشد علوم ارتباطات اجتماعی معتقد است: خاستگاه اعتیاد زنان بیشتر در بنیان خانواده شکل می گیرد و عموما زنان معتاد دارای همسرانی معتادند.
ˈسامان خدایاریˈ افزود: برخی زنان از روی نادانی یا غرور برای ترک اعتیاد همسر، خود را معتاد می کنند در حالی که تاثیر اعتیاد به فرد معتاد منحصر نمی شود و خانواده و جامعه را نیز دربرمی گیرد.
ˈنسیبه جعفریˈ کارشناس ارشد مطالعات زنان،اعتیاد به مواد مخدر را یکی از معضلات بنیادی و انحرافات خاص عصر مدرن برشمرد که در جامعه ما بدلایل مختلف به یکی از انحرافات اثرگذار و بحرانزا مبدل شده است.
وی اظهار کرد: اعتیاد در میان زنان، خرید و فروش و قاچاق مواد مخدر از مسائل اجتماعی است که غفلت جامعه شناسان و محققان اجتماعی از آن عواقب خطرناکی را متوجه جامعه خواهد کرد.
این کارشناس ارشد مطالعات زنان به تحقیقی که در یکی از کمپ های ترک اعتیاد زنان انجام شده است، اشاره کرد و گفت: نتایج این تحقیق بیانگر آن است که مصرف تریاک در بین زنان شایع تر است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین نقش همسر در گرایش زنان به مواد مخدر بیشتر از سایر اعضای خانواده، دوستان و آشنایان بوده است.
وی تصریح کرد: براساس نتایج بدست آمده از این تحقیق بین گرایش به مصرف مواد با عوامل اجتماعی مانند همنشینی، روابط خانوادگی و ناکامی شخص در زندگی، رابطه معناداری وجود دارد.
ˈمحمد اکبریˈ پژوهشگر مسائل اجتماعی نیز گفت: هرچند زمانی اعتیاد موضوعی مردانه تلقی می شد اما امروزه معتادان زن را در کشور بین چهار تا 9 درصد برآورد کرده اند.
وی اظهار کرد: زنان بعنوان رکن و محور، بنیان روحی، روانی، اخلاقی و اجتماعی خانواده ها را تشکیل می دهند و اعتیاد زنان این بنیان را متزلزل می سازد.
وی افزود: از این رو و به آن دلیل که اعتیاد زنان موجب دشواری و آسیب دیدگی بیشتر این قشر و سایر اقشار جامعه خواهد شد لزوم پرداختن جدی به این مقوله ضروری است.
اکبری با بیان اینکه امروزه اعتیاد جنسیت نمی شناسد اما اعتیاد جنسیتی، ترم جدیدی است که باید بگونه ای مجزا به آن پرداخت، گفت: راهبردها و کاربست های پیشگیرانه اثربخش را باید در حوزه اعتیاد زنان مورد بازتعریف قرار دهیم تا جامعه ای سالمتری داشته باشیم.
ˈامیر قمرانیˈ استادیار دانشکده روانشناسی دانشگاه اصفهان نیز بر این باور است که زنان نخستین قربانیان بسیاری از آسیبها و انحرافات اجتماعی اند و در این میان اعتیاد، اگر نه اولین و عمده ترین بلکه یکی از مهمترین آنهاست.
وی اظهار کرد: هرجا پای اعتیاد باز می شود در صف نخست زنان قرار می گیرند زیرا بیشترین آسیبها از اعتیاد پدر، برادر، فرزند، همسر و حتی دوست و همکار به آنها وارد می شود.
وی با بیان تصور عموم مبنی بر مردانه بودن مصرف مواد مخدر گفت: براساس دلایل متعدد، اعتیاد زنان زیان سنگین تری در مقایسه با اعتیاد مردان دارد و زوایای آن بدلایل گوناگون از جمله ابا داشتن زنان برای مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و نوع نگاه جامعه به زن معتاد، پنهان باقی مانده است.
قمرانی یادآور شد: بدلیل اعتقادات مذهبی و عوامل فرهنگی در کشور، مصرف مواد در زنان قبیح تر از مردان تلقی می شود و به همین دلیل زنان معمولا از مراجعه به مراکز درمانی معتادان اکراه دارند.
ˈمهرداد هنرمندˈ کارشناس روانشناسی نیز گفت: تا دهه 70 میلادی بدلیل نرخ پایین جرائم زنان نسبت به مردان، موضوع جنسیست و انحرافات اجتماعی کمتر مورد توجه قرار می گرفت.
وی با اشاره به تبعات اعتیاد زنان در جامعه گفت: زنان بدلیل داشتن وظایف مادری و سرپرستی خانوار، اگر به اعتیاد مبتلا شوند زمینه بروز درگیری اجتماعی و خانوادگی برایشان مهیا می شود و در نتیجه انواع حمایت مالی و عاطفی را از دست می دهند و بناچار برای تامین مخارج اعتیادشان به کجروی اجتماعی روی می آورند.
وی ادامه داد: اعتیاد زنان عواقب جدی و زیانباری از جمله مطرود شدن، ایجاد نسل معتاد، کاهش ارتباط با افراد عادی، افزایش مفاسد اخلاقی و زنجیره ای از بیماریهای مهلک مانند ایدز و هپاتیت را در پی دارد.
بر اساس برخی آمار نرخ ابتلای زنان به مواد مخدر در استان اصفهان از متوسط کشوری بالاتر است.
ˈرسول زرگرپورˈ استاندار استان اصفهان اخیرا با هشدار در باره این مساله گفت: به این منظور یک گروه کارشناسی برای بررسی موضوع تشکیل شده است.
وی همچنین به وجود بیش از 124 هزار معتاد در استان اشاره کرد و گفت: حدود 10 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند.
استاندار با اشاره به اینکه استان اصفهان از نظر شمار معتادان در رتبه 19 کشور قرار دارد، گفت: با توجه به تدین مردم اصفهان این رتبه در شان مردم ما نیست و باید بصورت بی امان با آن مبارزه کرد.
وی اظهار کرد: زنان از طریق شوهران، فرزندان و اعضای خانواده هایشان مبتلا می شوند زیرا فرد مبتلا در خانواده می خواهد یک شریک داشته باشد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه خسارت ابتلای زنان به مواد مخدر بیشتر از مردان است،افزود: خانم ها اساس خانواده هستند و وقتی مبتلا می شوند اساس خانواده به هم می ریزید و باعث معضلات جدید می شود.
* شیب تند ابتلای زنان به اعتیاد
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان، شیب ابتلای زنان به اعتیاد را تند عنوان کرد و گفت: نقش پیشگیرانه در بحث مواد مخدر در زنان باید پررنگ شود.
ˈمرضیه فرشادˈ با اشاره به تفاوت اعتیاد در زنان و مردان گفت: عود اعتیاد در زنان چندین برابر بیشتر از مردان است ولی ورود به رفتارهای پرخطر در زنان کمتر از مردان معتاد است.
وی همچنین با اشاره به کاهش میانگین سن اعتیاد میان زنان در اصفهان گفت: در گذشته میانگین سن اعتیاد در میان زنان اصفهانی بین 20 تا 25 سال بود در حالی که این میانگین در سالهای اخیر به 18 سال کاهش یافته است و هم اکنون حتی شاهد کاهش این سن به کمتر از 18 سال نیز هستیم.
ˈمرضیه فرشادیˈ با بیان اینکه روانگردان و شیشه، پر مصرف ترین مواد مخدر در میان زنان است، افزود: تصورات نادرست مانند تاثیر روانگردانها بر کاهش وزن و شفافیت پوست موجب گرایش زنان به مصرف مخدرهای صنعتی شده است.
وی روابط خانوادگی را جدی ترین عامل اعتیاد زنان عنوان کرد و گفت: اگرچه اکثر مردان خارج از محیط خانواده به دام اعتیاد گرفتار می شود، اما اعتیاد زنان بیشتر در میان خانواده صورت می گیرد و ماده مخدر مصرفی آنها نیز وابسته به ماده مصرفی شوهرانشان است.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه مشکل عمده زنان معتاد، درمان نیست، تصریح کرد: ارائه خدمات پس از درمان برای زنان معتاد بسیار با اهمیت است، زیرا این افراد پس ترک برای اشتغال و تهیه مسکن با مشکلات جدی روبه رو می شوند و به همین دلیل سعی شده است تا در مراکز اقامتی یک مهارت اولیه در کوتاه مدت به این زنان آموزش داده شود.
وی یادآور شد: در دو سال گذشته حداقل در بحث درمان زنان معتاد، بهزیستی بسیار جدی وارد عمل شده است بنحوی که حداقل دو کمپ به کمپ های ترک اعتیاد زنان در اصفهان افزوده است.
وی افتتاح یک خانه بین راهی برای بهبود یافتگان و توانمند سازی آسیب دیدگان اجتماعی در یک ماه آینده را از دیگر اقدامات بهزیستی استان اصفهان عنوان کرد.
* ورزش بهترین راه برای پیشگیری از اعتیاد زنان است
ˈزهره کثیریˈ کارشناس ارشد روانشناسی معتقد است: ورزش و فعالیت بدنی موجب نشاط، شادابی، تسکین درد، اعتماد به نفس، کاهش استرس و افسردگی می شود.
وی اظهار کرد: در ورزش، فرد با دوستان سالم معاشرت می کند و از تنهایی و انزوا خارج می شود لذا ورزش می تواند بهترین جایگزین و مناسبت ترین راه پیشگیری از اعتیاد در زنان باشد.
* تقویت نگرش های مذهبی و آموزه های دینی محافظت کنننده زنان در برابر اعتیاد
ˈرضا ملکیˈ کارشناس ارشد روانشناسی گفت: تقویت نگرش مذهبی بعنوان یکی از عوامل محافظت کننده زنان در برابر اعتیاد به مواد مخدر محسوب می شود.
وی اظهار کرد: بی شک اگر این ارزشها در بین زنان یک جامعه کمرنگ شود و زنان نتوانند فلسفه زندگی خود را روشن ببینند، عواقب آن سبب سست شدن پایه های معنوی خانواده و جامعه می شود.
وی تاکید کرد: داشتن باورهای مذهبی و دینی با پیشگیری از رفتارهای مخربی مانند مصرف مواد مخدر در نزد زنان همراه است و زمینه را برای افزایش خودباوری، خودمهاری و عزت نفس فراهم می کند.
گ/510 / 543/556
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
واژههایی که بلای جان خانوادههاست/ اعتیاد مهمترین عامل طلاق در استان مرکزی
استانها مرکز مرکزی گزارش مهر واژههایی که بلای جان خانوادههاست اعتیاد مهمترین عامل طلاق در استان مرکزی اراک- خبرگزاری مهر صنعتی و سنتی دو واژه خانمان سوزی که بلای پیر و جوان شده است بلایی که مرز سن و سال و مرد و زن نمی شناسد و این ماده مخدر علیرغم اطلاع رسانیهای گستردامام جمعه بیرجند: ماهواره همانند مواد مخدر بلای جان خانوادهها است
امام جمعه بیرجند ماهواره همانند مواد مخدر بلای جان خانوادهها استامام جمعه بیرجند گفت امروزه ماهواره همانند مواد مخدر خانمانسوز است و مسئولان باید تلاش کنند تا خانوادهها و جوانان را از این خطر حفظ کنند به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند حجتالاسلام و المسلمین علی رضاییبیرجندیجام بیستم - ۲۰۱۴ برزیل جام جهانی فوتبال بلای جان خانوادهها شد/ ۴ برابر شدن تصادفات رانندگی در چین
جام بیستم - ۲۰۱۴ برزیلجام جهانی فوتبال بلای جان خانوادهها شد ۴ برابر شدن تصادفات رانندگی در چینخانوادههای چینی آرزو میکنند هر چه سریعتر مسابقات جام جهانی فوتبال به پایان برسد که مشکلاتشان با فرزندان خاتمه یابد به گزارش خبرگزاری فارس در شرایطی که پیکارهای جام جهانی فوتبالگزارش تصویری - دیدار جمعی از خانوادههای شهدای هفتم تیر با آیت الله هاشمی رفسنجانی
دیدار جمعی از خانوادههای شهدای هفتم تیر با آیت الله هاشمی رفسنجانی عکس محمد کاظم پور - ایسنا سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۵دیدار خانواده های شهدای هفتم تیر با هاشمی رفسنجانی
دیدار خانواده های شهدای هفتم تیر با هاشمی رفسنجانی جمعی از خانواده های شهدای هفتم تیر روز سه شنبه با آیت لله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند 9030 03 تير 1393 18 33 عکس ایرنا کد خبر 2719248 10 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلمدیر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی: حجاب با آراستگی منافاتی ندارد
مدیر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی حجاب با آراستگی منافاتی نداردمدیر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت داشتن حجاب و پوشش اسلامی با آراستگی هیچگونه منافاتی ندارد مریم دهقان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت داشتن حجاب و پواستاندار مرکزی: نظام سلطه میکوشد تا با گسترش اعتیاد بنیان خانواده را سست کند
استاندار مرکزی نظام سلطه میکوشد تا با گسترش اعتیاد بنیان خانواده را سست کنداستاندار مرکزی گفت امروزه نظام سلطه میکوشد تا با گسترش اعتیاد و پوچگرایی بنیان خانواده را سست و جامعه را از درون بیمحتوا کند که در این راستا مقابله با اقدامات آنان از مهمترین وظایف مسئولین است به گرفسنجانی در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای هفتم تیرماه: هنوز غم فقدان بهشتی و 72 تن از یاران امام را احساس می
رفسنجانی در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای هفتم تیرماه هنوز غم فقدان بهشتی و 72 تن از یاران امام را احساس میکنیمرئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت هنوز پس از گذشت سالها از شهادت آیتالله دکتر بهشتی و 72 تن از یاران امام ره اندوه و مصیبت فراوانی را از فقدان این عزیزان احساس می کمحدوديت اعتبارات؛ بلاي جان انرژي هاي تجديدپذير
۱ تير ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۷ب ظ در موج بررسي شد محدوديت اعتبارات بلاي جان انرژي هاي تجديدپذير گروه انرژي به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج تامين انرژي يکي از بزرگترين دغدغه هاي جهان در قرن بيست و يکم است قرني که به گفته کارشناسان به جز کمبود و رنج براي جهانيان چيزي به ارمغان ندارد کمبودگزارش تصویری - دیدار خانواده شهیدان عبدالمحمد و منصور تقوی با آیت الله هاشمی رفسنجانی
دیدار خانواده شهیدان عبدالمحمد و منصور تقوی با آیت الله هاشمی رفسنجانی عکس محمد کاظم پور - ایسنا چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱ ۴۱خشکاندن ریشه اعتیاد نیاز به حمایت همه جانبه تمام دستگاه ها دارد
کرمانشاه خشکاندن ریشه اعتیاد نیاز به حمایت همه جانبه تمام دستگاه ها دارد استاندارکرمانشاه گفت دستگاه های اجرایی موظفنددر راستای خشکاندن پدیده شوم اعتیاد در استان استراتژی مدون و بلندمدت ارائه کنند به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه ابراهیم رضایی با بیان اینکه مبارزه با پدیدهخانواده 400زندانی درزنجان زیر پوشش خدمات انجمن حمایت اززندانیان هستند
مدیرکل زندان های استان زنجان خانواده 400زندانی درزنجان زیر پوشش خدمات انجمن حمایت اززندانیان هستند زنجان – ایرنا – مدیر کل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان زنجان گفت با تمهیدات اندیشیده شده هم اکنون خانواده 400 زندانی در زنجان زیرپوشش خدمات انجمن حمایت از زندانیان هستندخانواده شهدا و جانبازان، صاحبان نظام و مالکان انقلاب اسلامي هستند
استانها شرق خراسان رضوی كاظمي خانواده شهدا و جانبازان صاحبان نظام و مالکان انقلاب اسلامي هستند مشهد – خبرگزاري مهر رئیس سازمان ایثارگران نیروی زمینی ارتش گفت خانواده شهدا و جانبازان صاحبان نظام و مالکان انقلاب اسلامي هستند به گزارش خبرنگار مهر سرتیپ دوم ستاد داود کاظدیدار خانواده شهیدان تقوی با هاشمی رفسنجانی
دیدار خانواده شهیدان تقوی با هاشمی رفسنجانی 27 خرداد 1393 18 34 عکس ایرنا کد خبر 2718530 1 عکس نسخه اصلی 27 خرداد 1393توصیه به خانوادهها رفتارهای پرخاشگرانه از نشانههای اعتیاد است
توصیه به خانوادههارفتارهای پرخاشگرانه از نشانههای اعتیاد استمدیرگروه سلامت روانی اجتماعی مرکز بهداشت استان بوشهر گفت رفتارهای پرخاشگرانه گوشهگیری و افت تحصیلی از نشانههایی است که والدین باید به آن توجه کنند زیرا این کودکان ممکن است سریعتر به سمت اعتیاد گرایش پیدا کنند فاطتفقد از جانبازارن سرافراز در حاشیه دیدار خانواده های معظم شهدا و ایثارگران
تفقد از جانبازارن سرافراز در حاشیه دیدار خانواده های معظم شهدا و ایثارگران در حاشیه دیدار خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران با رهبر انقلاب در روز هفتم تیر جانبازان حاضر در دیدار نیز با حضرت آیتالله خامنهای دیدار و گفتگو کردند و مورد تفقد ایشان قرار گرفتند عکس khamenei ir ۱۳۹مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان: گرایش جوانان به اعتیاد یکی از مباحث تهاجم فرهنگی دشمنان است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان گرایش جوانان به اعتیاد یکی از مباحث تهاجم فرهنگی دشمنان استمدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت گرفتاری جوانان کشورمان به اعتیاد یکی از مباحث مهم تهاجم فرهنگی دشمنان است به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان حجتالاسلام اذنالله خدایی سهشنبه شب در-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها