محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853124774
فلج اطفال در کمین سلامت جهانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فلج اطفال در کمین سلامت جهانی تهران- ایرنا- فلج اطفال بیماری است که با وجود تلاش های گسترده جهانی برای ریشه کنی آن در سال های گذشته، همچنان در مناطقی از جهان خودنمایی می کند.
از سال های دهه 80 میلادی که اقدام های فراگیر و جهانی برای ریشه کنی بیماری هولناک فلج اطفال آغاز شده، تاکنون شمار مبتلایان به صورت چشمگیری کاهش یافته است.
روند رو به کاهش شمار مبتلایان به این بیماری سبب شد تا برخی کارشناسان بهداشت جهانی از ریشه کنی فلج اطفال سخن به میان آورند.
این در حالی است که جنگ ها و ناآرامی هایی که در سراسر جهان روی می دهد، سبب بازگشت سایه شوم فلج اطفال بر مناطقی از کره خاکی شده است.
سازمان جهانی بهداشت وابسته به سازمان ملل متحد، پانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری با انتشار گزارشی، از وضعیت هشدارآمیز گسترش بیماری فلج اطفال در جهان خبر داد.
در این گزارش آمده است، سه دهه پس از تلاش های گسترده برای ریشه کنی فلج اطفال، نشانه های این بیماری در دست کم 10 کشور جهان دیده شده است.
کشورهای افغانستان، کامرون، گینه استوایی، اتیوپی، عراق، نیجریه، پاکستان، سومالی، سوریه و سرزمین اشغالی 10 منطقه ای است که در آن فلج اطفال گسترشی نگران کننده داشته است.
بنا بر اعلان سازمان جهانی بهداشت، یک هفته پیش از انتشار این گزارش، نشستی اضطراری با حضور کارشناسان این سازمان برگزار و با توجه به شمار رو به رشد مبتلایان به فلج اطفال، وضعیت هشدار اعلام شد.
به گزارش پنجم می (پانزدهم اردیبهشت ماه) خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس»، تا پایان ماه آوریل سال جاری میلادی (روزهای میانی اردیبهشت)، 68 مورد ابتلا به بیماری فلج اطفال در جهان ثبت شده است.
این در حالی است که یک سال پیش از این تاریخ، فقط 24 مورد به ثبت رسیده بود.
در گزارش یاد شده آمده است، درگیری ها و ناآرامی ها در سوریه، پاکستان، افغانستان و برخی از کشورهای آفریقایی مهمترین چالش پیش روی ریشه کنی فلج اطفال بوده است.
** فلج اطفال و ریشه های پا برجای بیماری
در حالی که سازمان جهانی بهداشت پیشتر وعده داده بود تا سال 2018 میلادی (1397 خورشیدی) فلج اطفال در جهان ریشه کن خواهد شد، کارشناسان این سازمان در آبان ماه سال گذشته خبر دادند که از ابتلای شماری از شهروندان سوری به بیماری فلج اطفال در مناطق درگیری در سوریه اطمینان یافته اند.
بیماری یادشده در شرایطی در قسمت هایی چون استان «دیرالزور» سوریه بروز یافته که 14 سال پیش، مقام های بهداشتی این کشور از ریشه کنی فلج اطفال در سوریه خبر داده بودند.
افزون بر اینکه در مناطقی دیگر به غیر از سوریه نیز فلج اطفال همچنان قربانی می گیرد.
برپایه اعلان مسوولان سازمان جهانی بهداشت، ریشه کنی فلج اطفال در سراسر جهان سالانه نزدیک به یک میلیارد دلار هزینه دارد.
افزون بر هزینه های این طرح، ناامنی و درگیری های پایان ناپذیر در سراسر جهان، دشواری های فراوانی را پیش روی تحقق هدف ریشه کنی فلج اطفال قرار داده است.
به عنوان مثال، آذرماه سال گذشته اجرای کارزار (کمپین) ریشه کنی فلج اطفال در استان «خیبر پختونخوا» در شمال غربی پاکستان سبب بروز خشونت هایی در این منطقه شد.
در پی این خشونت ها، شماری از محافظان امنیتی گروه های بهداشتی و نیز تنی چند از ماموران بهداشتی هدف حمله تندروها قرار گرفتند و جان خود را از دست دادند.
** فلج اطفال، بیماری ای ناتوان کننده
بیماری فلج اطفال با نام علمی «پولیومیلیت» (1) نوعی بیماری ویروسی شدید است.
به گفته کارشناسان، ویروس های عامل فلج اطفال از خانواده «انترو ویروس» (2) هستند که با هجوم به دستگاه عصبی، آسیب های جبران ناپذیری را بر عضله های گوناگون بدن تحمیل می کنند.
در پیوند با عوارض و نشانه های بیماری فلج اطفال، «احمدرضا ریحانی یساولی» متخصص ارتوپدی و جراحی استخوان روز سه شنبه در گفت و گو با پژوهشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: من و همکارانم در تبادل اطلاعاتی که در نشست ها و کنگره های علمی صورت می دهیم، در سال های گذشته با موردی تازه از بیماری فلج اطفال در ایران روبرو نشده ایم.
اقدام های درمانی متخصصان ارتوپدی (پزشکی استخوان و مفصل ها) در قبال بیماران ایرانی مبتلا به فلج اطفال نیز معطوف به کسانی بوده که در سال های پیشین گرفتار بیماری شده اند.
این در حالی است که از کشورهای پیرامونی چون عراق و افغانستان، همچنان بیمارانی برای درمان به ایران می آیند و می توان گفت در این کشورها فلج اطفال هنوز شیوع دارد.
به این ترتیب می توان گفت پس از اجرای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشورمان در سال 1373، این بیماری ریشه کن شده است.
ریحانی در تشریح چگونگی بروز این بیماری گفت: ویروس فلج اطفال، ویروسی است که بر قسمتی از نخاع به نام شاخ قدامی می نشیند و نشانه های نوعی فلج (فلج شل) را پدیدار می سازد.
ریحانی ادامه داد: در این بیماری، ویروس بخشی از دستگاه عصبی را ویران می کند.
با توجه به بخشی که در دستگاه عصبی ویران شد و گستردگی آن، عضله یا عضله های همپیوند نیز آسیب می بینند؛ آسیب هایی که بیشتر در قسمت های پایین تنه بروز می یابد.
بر اثر بیماری، عضله های یاد شده از انرژی مورد نیاز خود بی بهره می مانند و رشد نمی کنند، بنابر این لاغر می شوند و رو به ضعف می نهند.
بنابر این، اندام هایی چون مچ پا، ران، زانو و ... به صورت جداگانه یا همزمان دچار ناتوانی حرکتی می شوند.
نشانه های آشکار فلج اطفال، اندام های تغییر شکل یافته و ناهمگون با یکدیگر، استخوان های رشد نیافته و عضوهای ناپایدار و تخریب شده است.
ریحانی افزود: فلج اطفال درمانی قطعی ندارد، زیرا تاکنون علم راهی برای ترمیم ویرانی های دستگاه عصبی پیدا نکرده است و به همین دلیل عضله های همپیوند با عصب های آسیب دیده بهبود نمی یابند.
تمهیدات پزشکی متخصصان استخوان و مفصل ها نیز فقط محدود به اقدام هایی چون بلندکردن طول یا تقویت اندام ها، پیوند زدن از اندام های سالم به عضوهای ویران شده و استفاده از وسایل کمکی است.
ریحانی در مورد راه های انتقال ویروس فلج اطفال و پیشگیری از آن گفت: یکی از راه های ورود ویروس بیماری به بدن و نشستن آن بر دستگاه عصبی، وارد شدن به دستگاه گوارش از درگاه هایی چون دهان است.
با توجه به ناممکن بودن پاکسازی محیط پیرامونی از ویروس ها، این بدن است که باید در برابر عوامل بروز بیماری مقاوم شود.
بنابر این، از همان ساعت های نخستین تولد نوزادان در زایشگاه ها، به آنان واکسن فلج اطفال داده می شود که در ایران به صورت قطره خوراکی و در برخی کشورهای غربی به شکل واکسن های تزریقی است.
واکسن فلج اطفال در فاصله های سنی 2، چهار، 6 و 18 ماهگی و نیز 6 سالگی وارد بدن کودکان می شود تا آنان را در برابر ویروس فلج اطفال مقاوم سازد.
ریحانی افزود: نشانه های نخستین ابتلا به فلج اطفال بسیار شبیه به بیماری سرماخوردگی و شامل گلودرد، سردرد، بی اشتهایی و ... است و در صورتی که بیماری مهار نشود، فلج اندام ها را به دنبال خواهد داشت.
ریحانی با اشاره به ناآگاهی های مربوط به این بیماری گفت: در پاره ای از موارد شبیه بودن نشانه های فلج اطفال به بیماری های دیگر مانند سرماخوردگی سبب شده تا پیامدهای فلج اطفال با عوارض داروهایی چون «پنی سیلین» اشتباه گرفته شود.
این در حالی است که ویروس فلج اطفال عامل بیماری بوده و نه تزریق داروهای یاد شد.
ریحانی در پاسخ به پرسش پژوهشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مورد امکان مرگ و میر مبتلایان گفت: فلج اطفال بیشتر پیامدهای ناتوان کننده به دنبال دارد، هر چند ممکن است این پیامدها در نهایت به مرگ بیماران انجامد.
** جمع بندی
هر چند نگرانی های مربوط به شیوع دوباره فلج اطفال در کشورمان تا حد زیادی برطرف شده، اما این بیماری همچنان در مناطق پیرامونی ایران سلامت افراد را تهدید می کند.
و اما در عرصه جهانی، گسترش بیماری فلج اطفال چالشی مهم برای سلامت ساکنان کره خاکی به شمار می رود؛ چالشی که با درگیری های نظامی، ناآرامی ها و ناامنی های پراکنده در سراسر جهان همپیوند است و از این رو رفع آن با دشواری های بسیاری روبرو است.
در این ارتباط نکته ای که قابل توجه به نظر می رسد، بهره جویی کشورهای همسایه از تجربه های ایران در زمینه ریشه کنی فلج اطفال و اجرای طرح های فراگیر در این زمینه است.
در مجموع باید گفت، ریشه کنی فلج اطفال در وهله نخست نیازمند همکاری های بین المللی است که جز با شکل گیری اراده ای جهانی برای تحقق این هدف سلامتبخش میسر نخواهد شد.
از سید محمد کاظمی - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**9279**1358
..............................
1- poliomyelitis
2- Enterovirus
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
انتشار ویروس فلج اطفال در محل برگزاری مسابقات جام جهانی
انتشار ویروس فلج اطفال در محل برگزاری مسابقات جام جهانی مقامات بهداشت برزیل متوجه انتشار ویروس فلج اطفال در فرودگاه ویراکوپوس محل برگزاری رقابتهای جام جهانی شدند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه خبری یور اسپرست مقامات بهداشت برزیل احتمال میدهند ویروسویروس فلجاطفال در فرودگاه برزیل
سهشنبه ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۸ سازمان جهانی بهداشت WHO هشدار داد که در فاضلاب فرودگاه بینالمللی برزیل نسخهای از ویروس فلج اطفال شناسایی شده اما مورد ابتلای انسانی هنوز گزارش نشده است به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در اطلاعیه سازمان جهانی بهداشت آمده استبیش از 14هزار کودک شهرستان های غرب کرمانشاه علیه بیماری فلج اطفال واکسینه می شوند
بیش از 14هزار کودک شهرستان های غرب کرمانشاه علیه بیماری فلج اطفال واکسینه می شوند قصرشیرین - ایرنا - در مرحله دوم اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال برای کودکان زیر پنج سال در روزهای دوم تا چهارم تیرماه جاری 14 هزار و 253 کودک در شهرستان های قصرشیرین گیلانغرب و سرپل ذهاب واکسینه می99 درصد کودکان دهلرانی بر علیه فلج اطفال مایه کوبی می شوند
99 درصد کودکان دهلرانی بر علیه فلج اطفال مایه کوبی می شوند ایلام- ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی فرماندار دهلران گفت 99 درصد کودکان این شهرستان مرزی بر علیه بیماری فلج اطفال مایه کوبی خواهند شد یدالله حاتمی روز شنبه در حاشیه نشست هماهنگی مرحله دوم طرح مایه کوبی فلج اطفال در گفتبیستویکمین کنگره جهانی نفت این هفته در مسکو برگزار میشود
چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۶ شخصیتهای سیاسی و روسای شرکتهای نفتی این هفته به منظور حضور در کنگره جهانی نفت در مسکو گردهم میآیند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از رویترز بیستویکمین کنگره جهانی نفت این هفته در مسکو برگزار میشود که نشاندهنده تمایل کشورهامرحله دوم طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال درجوانرود آغاز شد
مرحله دوم طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال درجوانرود آغاز شد کرمانشاه - ایرنا - مرحله دوم طرح ملی واکسیناسیون فلج اطفال کودکان زیر پنج سال روز دوشنبه همزمان با سراسر کشور در شهرستان مرزی جوانرود آغاز شد ربیس شبکه بهداشت ودرمان جوانرود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود در مرحله نخمایه کوبی 99درصد کودکان دهلرانی علیه فلج اطفال
ایلام مایه کوبی 99درصد کودکان دهلرانی علیه فلج اطفال معاون سیاسی اجتماعی فرماندار شهرستان دهلران گفت 99 درصد کودکان این شهرستان مرزی علیه بیماری فلج اطفال مایه کوبی خواهند شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ایلام یدالله حاتمی با بیان اینکه مرحله نخست طرح مایه کوبی فلج اطفارئیس انجمن ارتوپدی اطفال در گفتوگو با فارس: شیوع انحراف ستون فقرات در دختران/مصرف اسیدفولیک از فلج نخاعی جلوگ
رئیس انجمن ارتوپدی اطفال در گفتوگو با فارس شیوع انحراف ستون فقرات در دختران مصرف اسیدفولیک از فلج نخاعی جلوگیری میکندرئیس انجمن ارتوپدی اطفال با اشاره به بیماریهای شایع استخوانی در دوران نوزادی گفت بیماری انحراف ستون فقرات در دختران نسبت به پسران شایعتر است به همین دلیل سالاواکسینه شدن کودکان زیر پنج سال کردستانی در برابر فلج اطفال
یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۴ مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه همهی کودکان واجد شرایط واکسیناسیون فلجاطفال استان کردستان علیه این ویروس واکسینه میشوند از اجرای نوبت دوم عملیات واکسیناسیون خانه به خانه فلج اطفال ویژه کودکان زیر پنج سالمجوزی برای عرضه و یا فروش قلیان وجود ندارد/ آغاز مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال
استانها جنوب خوزستان جعفری مجوزی برای عرضه و یا فروش قلیان وجود ندارد آغاز مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال آبادان – خبرگزاری مهر معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت چیزی تحت عنوان مجوز عرضه و یا فروش قلیان در سطح کلی وجود ندارد دکتر مرتضی جعفری در گفتگو با خبرنگارمرحله دوم طرح واکسیناسیون فلج اطفال در پاوه آغاز شد
مرحله دوم طرح واکسیناسیون فلج اطفال در پاوه آغاز شد کرمانشاه - ایرنا - رییس شبکه بهداشت ودرمان پاوه از آغاز اجرای مرحله دوم طرح واکسیناسیون فلج اطفال در این شهرستان خبر داد دکتر فاروق سلیمی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت در این طرح بیش از130 نیروی بهداشتی و کارشناس وسوپر وایزرپرگلترین دیدار جام جهانی در قاب تصویر
پرگلترین دیدار جام جهانی در قاب تصویرتیم فوتبال فرانسه در دومین دیدار خود مقابل سوئیس به برتری پرگل رسید به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس تیم فوتبال فرانسه در دومین دیدار خود در جام جهانی مقابل سوئیس با نتیجه 5 بر 2 به برتری رسید و با 6 امتیاز در صدر جدول باقی ماند اما باعموزاده خلیلی: میتوان به نسل جوان ادبیات كودك امیدوار بود / نویسندگان جوان كشورمان استانداردهای جهانی را رعای
در آستانه برگزاری دوازدهمین جشنواره سراسری شعر و داستان جوان سوره عموزاده خلیلی میتوان به نسل جوان ادبیات كودك امیدوار بود نویسندگان جوان كشورمان استانداردهای جهانی را رعایت میكنند فریدون عموزاده خلیلی نویسنده پیشكسوت كودك و نوجوان كشورمان كه به تازگی رییس انجمن نویسندگتصاویر منتخب هفته اول جام جهانی2014 از پرواز فان پرسی تا درگیری بازیکنان کامرون بایکدیگر
تصاویر منتخب هفته اول جام جهانی2014از پرواز فان پرسی تا درگیری بازیکنان کامرون بایکدیگرتصاویر منتخب هفته اول جام جهانی 2014 برزیل را در ادامه مشاهده می کنید سرویس فضای مجازی در طول برگزاری یک ماهه جام جهانی فوتبال 2014 برزیل تصاویر منتخب هر هفته این رقابت ها را در یک بسته خبری مسرمربی برزیل: با این وضعیت به فینال لیگ جهانی صعود نمیکنیم
شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۲ ۰۱ سرمربی تیم ملی والیبال برزیل اعتراف کرد تیمش با نمایشی که در دیدارهای اخیر داشته مدعی صعود به فینال لیگ جهانی والیبال نیست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تیم ملی والیبال برزیل که روزهای خوبی را در لیگ جهانی والیبال تجربه نمیکند امسال برخلرونالدو بر سر دو راهی سلامتی و افتخار
شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱ ۵۲ کاپیتان تیم ملی پرتغال تمرین روز جمعه تیمش را به دلیل مصدومیت نیمه کاره رها کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا لسآنجلس تایمز پس از شکست سنگین پرتغال مقابل آلمان مهمترین نگرانی پائولوبنتو مصدومیت کریستیانو رونالدو بود که حضور او در بازیهاروانشناسی رنگها: رنگ برنده و بازنده جامجهانی
فرقی نمیکند تیم محبوب شما قرمز بپوشد آبی یا حتی سفید تاثیر رنگ لباس هر تیم را باید روی تیم حریف بررسی کرد نه خود آنها دلیلش هم کاملا روشن است این بازیکنان تیم حریفند که قرار است در معرض هیجان ناشی از رنگ نارنجی لباس تیم محبوبشما یا انرژی حاصل از رنگ قرمز لباس آنها قرار بگیرن-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها