تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844762268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عدم تشخیص به موقع بیماری، می تواند موجب مرگ موجودات زنده شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه زوال درختان بلوط زاگرس؛ عدم تشخیص به موقع بیماری، می تواند موجب مرگ موجودات زنده شود خرم آباد - ایرنا- ناتوانی در تشخیص به موقع بیماری، می تواند موجب نیستی و نابودی موجودات زنده شود و دراین میان شناخت صحیح بیماری و علت اصلی زوال درختان بلوط در منطقه زاگرس نیز زمینه ساز پایداری، نشاط و پویایی جنگل های سرسبز زاگرس خواهد شد.


به گزارش ایرنا، درمان هر درد و بیماری بستگی به تشخیص درست نوع بیماری و علت بروز آن دارد و تا درد و علت شناسایی نشود، بیماری به عنوان معلول آن نیز درمان نخواهد شد.
بیمار همواره انتظار دارد بیماریش را زود تشخیص دهند تا راه معالجه آن در اسرع وقت انجام شود، درغیر این صورت، گسترش بیماری باعث مرگ بیمار خواهد شد.
بیماری تنها مختص به انسان نیست، و تمام موجودات از جانداران گرفته تا منابع طبیعی آب و خاک هر کدام به نوعی دچار بیماری خواهند شد.
زمانی آب و خاک آلوده می شود و زمانی هوای آلوده به عنوان منشا یک بیماری در کالبد زمین نفوذ کرده و در پی آن بیماری های دیگری را در محیط زیست ایجاد می کند.
چند سالی است که بیماری ناشناخته ای درختان بلوط منطقه زاگرس را تهدید به مرگ می کند و کارشناسان منابع طبیعی و محیط زیست، برغم کار و تلاش گسترده و کارشناسی هنوز نتوانسته اند، نوع بیماری و علت اصلی بروز آن را به خوبی تشخیص دهند.
تشخیص ندادن این بیماری راه علاج را نیز برای کارشناسان و متخصصان بسته است و درختان تنومند بلوط
منطقه زاگرس به واسطه گسترش این بیماری، در حال زوال و خشک شدن هستند و یکی پس از دیگری با مرگ دسته و پنجه نرم می کند.
باید این را پذیرفت که جنگل ها نیز مانند هر موجودی در دوره های مختلف حیات خود دچاری بیماری می شوند که با تشخیص به موقع و درست بیماری، درمان آن نیز صورت می گیرد.
به گفته کارشناسان محیط زیست و منابع طبیعی، این بار خشک شدن درختان بلوط در غرب کشور و در رشته کوه های زاگرس به علت اینکه هنوز نوع بیماری آن مشخص نشده به یک فاجعه زیست محیطی تبدیل شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان دراین باره معتقد است که راه نجات درختان بلوط در این منطقه
نیازمند عزم ملی است که در این زمینه حتی رییس جمهوری و هیات دولت نیز در حال پیگیری و بررسی آن هستند که بتوانند جنگل های بلوط را در منطقه زاگرس از مرگ حتمی نجات دهند.
رییس ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه استان لرستان نیز دراین باره می گوید: با توجه به خشکسالی های اخیر و بروز پدیده گرد و غبار، درختان بلوط این استان به درختچه هایی ضعیف تبدیل شده اند.
ˈرضا آریاییˈ افزود: این درختچه ها توسط دام ها نابود شده و با تداوم این روند، تبدیل جنگل های بی جان کنونی به اراضی کشاورزی در سال های آینده دور از انتظار نخواهد بود.
وی اظهار کرد: تغییر اقلیم و وجود پدیده گرد و غبار، افزایش درجه حرارت، تغییر بارش ها از برف به باران و عدم تعادل در پراکنش بارندگی ها، موجب تشدید خشکسالی و نابودی درختان بلوط در استان لرستان شده است.
آریایی تصریح کرد: طی پنج سال گذشته، بخش وسیعی از جنگل های استان لرستان تحت تاثیر اثرات مخرب
خشکسالی قرار گرفته و طبق آخرین آمار تقسیم بندی ستاد خشکسالی کشور در سال زراعی 92 - 91، سراسر لرستان متاثر از پدیده خشکسالی بوده است.
مدیرکل ستاد بحران استان لرستان با بیان اینکه خسارات خشکسالی با ارایه آمار و ارقام قابل برآورد و جبران نیست، افزود: سال گذشته به دلیل عدم بارندگی در اسفند و فروردین ماه، کشاورزی دیم لرستان به صورت 100 درصد از بین رفت.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان نیز دراین خصوص گفت: در جدیدترین آمار از وضعیت درختان بلوط استان، سطح خشکیدگی و زوال جنگل های بلوط لرستان به 561 هزار هکتار افزایش یافته است.
ˈمهرداد بهاروندیˈ با بیان اینکه در آخرین آمار، سطح خشکیدگی جنگل های بلوط لرستان 300 هزار هکتار برآورد شده بود، افزود: میزان تخریب و زوال درختان بلوط استان در مناطق مختلف از 10 تا 100 درصد است.
وی اظهار کرد: برغم تلاش های انجام شده، تاکنون درمان قطعی برای بیماری جنگل های بلوط لرستان یافت نشده و و درمان های موقتی که به تایید کارشناسان فائو نیز رسیده، برای جلوگیری از گسترش زوال بلوط در دستور کار قرار گرفته است.
بهاروندی افزود: اکنون عملیات بهداشتی به منظور قطع درختان آلوده، عملیات پرورشی به منظور هرس و مقاوم سازی درختان و عملیات تولید و کاشت نهال های مقاوم در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: در بیماری فعلی درختان بلوط، نوعی سوسک با لانه گزینی در درخت بلوط موجب زوال و خشکیدگی آن می شود که تاکنون دلیل هجوم این سوسک ها به جنگل های بلوط شناسایی نشده است.
مدیرکل منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه حشره تنها به درختان بلوط حمله ور می شود، گفت: کارشناسان دلایل متعددی از جمله گرد و غبار، خشکسالی و حتی اثرات ناشی از بمب های شیمیایی در زمان جنگ تحمیلی را از عوامل پیدایش و حمله این سوسک ها به جنگل های بلوط عنوان می کنند.
وی اضافه کرد: برخی کارشناسان نیز معتقدند که قارچ و سوسک عامل ثانویه خشک شدن و نابودی درختان
بلوط است و بدنبال علت بوجود آمدن قارچ ها و سوسکها هستند، عاملی که از آن به عنوان بیماری زوال درختان بلوط یاد می شود.
بهاروندی گفت: ذخیره‎ سازی آب در مناطق جنگلی و تخصیص اعتبارات آبخیزداری به صورت 100 درصد
به ‎منظور مبارزه با خشکسالی در عرصه‎های جنگلی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از زوال جنگل های بلوط است.
وی با بیان اینکه در مجموع بیش از نیمی از عرصه های طبیعی استان تحت تاثیر بیماری قرار گرفته اند، افزود: سازمان جنگلها و مراتع کشور با انجام تحقیقات مختلف در حال بررسی و شناسایی و مبارزه با بیماری زوال درخت بلوط است، اما با تمام این اوصاف راه حل قطعی پیدا نشده و در حال حاضر قطع شاخه‎های بیمار و آلوده به ‎منظور عدم سرایت آن به سایر درخت ها در اولویت قرار گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی استان لرستان با بیان اینکه 70 درصد علل بیماری خشکسالی تشخیص داده شده، گفت: به همین منظور70 میلیارد ریال اعتبار ملی برای مبارزه با موضوع خشک شدن درختان و جنگل های بلوط در این استان اختصاص یافته که به صورت مرحله ای و برای اجرای طرح های پیشگیری از خشکیدگی درختان بلوط منطقه زاگرس از جمله جنگل های استان لرستان پرداخت و هزینه خواهد شد.
به هر حال، انتظار می رود مسوولان با توجه ویژه به وسعت روبه رشد زوال درختان بلوط و جنگل های ارزشمند لرستان، نسبت به تخصیص اعتبارات مصوب اقدام نمایند تا داغ بلوط لرستان بیش از این بر قلب جنگل های لرستان ننشیند.
630/1625

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن