واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
کارشناس امور دینی:
یاد مرگ موجب دقت، سرعت، حرکت و مراقبت انسان می شود خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه یاد مرگ موجب نشاط و شادابی انسان است، اظهار داشت: یاد مرگ به انسان انگیزه، تحرک و نشاط میبخشد و چهار عامل حرکت، دقت، سرعت و مواظبت را در او تقویت می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد مهدی ماندگاری عصر چهارشنبه 28 خردادماه در برنامه «پاتوق فرهنگی عصر مهربونی» و جلسه پرسش و پاسخ که به همت هیأت رزمندگان اسلام و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 14 در بوستان سهند تهران برگزار شد، با طرح یک پرسش درباره یاد مرگ گفت: آیا یاد مرگ به انسان نشاط میدهد و یا موجب افسردگی و حزن او میشود؟
وی با بیان اینکه این سوال، پرسشی بسیار جدی و مهم است، یادآور شد: یاد مرگ همان یاد سوت پایان بازی دنیاست که وقت اضافه ندارد و اگر حواسمان باشد و مراقب باشیم، نه تنها افسردگی ندارد، بلکه اسباب نشاط و شادابی انسان را فراهم خواهد کرد.
حجتالاسلام ماندگاری با ذکر خاطرهای از دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در جبههها برخی از رزمندگان در قبرهایی که خود حفر کرده بودند میخوابیدند و روی آنها لحد میگذاشتیم و آنگاه دعای کمیل را زمزمه میکردیم؛ و چه زیباست که انسان وقتی زنده است، در قبر بخوابد و زمزمه کند، «یا رب الرحم ضعف بدنی».
وی با بیان اینکه همواره فقدان یا کمبود چهار عنصر مهم و حیاتی در زندگی ما احساس میشود، تصریح کرد: یاد مرگ به انسان انگیزه، تحرک و نشاط میبخشد و چهار عامل حرکت در زندگی، دقت، سرعت و مواظبت را، که از اصلیترین عناصر برای رسیدن به کمال و سعادت جاودانی انسانی به شمار میآیند، در درون انسان تقویت می کند.
این کارشناس دینی در تشریح این عناصر ابراز داشت: متأسفانه در بسیاری از امور زندگی حرکت مناسب نداریم. یاد مرگ انسان را به تحرک و اقدام میکشاند؛ درست مانند دانشآموزی که نزدیک به زمان کنکور حرکت و تلاش بیشتری برای آمادگی در کنکور از خود نشان میدهد و یا اگر بگویند فردا در تهران زلزله خواهد آمد، همه تلاش میکنند تا به نحوی خود را آماده رویارویی با این حادثه احتمالی کنند. حال مرگ که یک رخداد قطعی و حتمی است را چرا باید فراموش کرد؟
وی به عنصر دیگر یاد مرگ اشاره کرد و گفت: یاد مرگ به انسان «دقت» داده و موجب میشود انسان در اعمال و رفتار خود حسابگر باشد. در واقع، وقتی مرگ به سراغ انسان میآید، وزنکشی مثقالی از اعمال انسان آغاز میشود (اشاره به آیه «فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره») و خداوند همه کردار و گفتار انسان را که به جزییات ثبت و ضبط شده است، در برابر انسان نمایان میکند و اینجاست که یاد مرگ میتواند هشداری به انسان برای روبروشدن با آن شرایط باشد.
حجتالاسلام ماندگاری در توصیف عنصر «سرعت» اظهار داشت: یاد مرگ به انسان سرعت میدهد، به این معنا که میفهمد هدف بسیار طولانی در پیش دارد و فرصت اندک است و لذا سرعت برای رسیدن به آن هدف متعالی بیشتر میشود. از این رو توصیه شده است که در کار خیر تعجیل و شتاب کنیم و آن را به تأخیر نیندازیم.
وی در ادامه به بیان عنصر «مواظبت» با یاد مرگ پرداخت و تشریح کرد: محافظت جدی از رفتار و گفتار آدمی از نتایج به یاد مرگ بودن است و بنا به آیه قرآن که هیچ کس بار گناه دیگری را به دوش نمیگیرد (و لا تزر وازره وزر اخری) انسان تلاش میکند تا خود مسئول اعمال خویش بوده و در اصلاح آن بکوشد.
این مشاور مذهبی ادامه داد: به یقین اگر یاد مرگ در جامعه پررنگ شود، موجب دقت، سرعت، حرکت و مراقبت انسانها خواهد شد و قطعاً نه تنها افسردگی و ملالت نمیآورد، بلکه اسباب شادابی، نشاط و آمادگی برای روز قیامت را در انسان تقویت خواهد کرد.
حجتالاسلام ماندگاری در پایان با توصیه به زیباتر کردن رابطه خود با مرگ و انس با آن خاطرنشان کرد: هر کس یاد مرگ را در زندگی خود استمرار بخشد، نه تنها دل کسی را نمیشکند، بلکه تلاش میکند تا دلها را آباد کند و موجبات کمک به بندگان خدا را فراهم میآورد و دلبستگی و وابستگیها به متاع دنیا را نیز تعطیل خواهد کرد./9591/202/ع
۱۳۹۳/۳/۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]