تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى‏شناسند : جوانى را جز پيران، آسايش را جز گرفتاران...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830010857




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنگ خطر آب/ قدر آب را بیشتر بدانیم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

زنگ خطر آب/ قدر آب را بیشتر بدانیم اهواز - ایرنا - این روزها خبرهای خوشی از وضعیت آب به گوش نمی رسد و بحران کم آبی که با تداوم روند فعلی کشور را تهدید می کند ایجاب می کند که بیش از پیش باید قدردان این نعمت ارزشمند الهی بود.


31خرداد مدیرعامل آبفای کشور در اهواز از نواخته شدن زنگ خطر کم آبی در 517شهر کشور خبر داد و به دنبال آن وزارت نیرو در اطلاعیه ای مردم را به توجه بیشتر درمصرف بهینه آب فرا خواند؛ با اعلام تنش آبی از یک سو و کاهش بارش ها در 19استان کشور بدیهی است اگر سیر روند کم آبی این گونه باشد در روزهایی نه چندان دور جز رد پایی از آب نخواهیم یافت.
ˈمحمد حاج رسولی هاˈ مدیر عامل شرکت مدیریت توسعه منابع آب ایران در این ارتباط گفته بود از ابتدای سال آبی جاری(مهر 92) تا پایان هفته گذشته، حجم بارش های استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان و یزد در مقایسه با دوره مشابه سال آبی گذشته کاهش یافته است.
ضرب المثل ˈقطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شودˈ را این روزها باید به آنانی گوشزد کرد که ساعت ها شیر آب را باز می گذارند و حیاط خانه و کوچه و ماشینشان را با آن می شویند همان آبی که این روزها در برخی مناطق کشور بویژه مناطق جنوب مردمانش به شدت با کمبود آن مواجه بوده و هفته ای چند روز قطعی آب دارند.
چرا دورتر برویم، همین خوزستان که در صدها روستای آن با تانکر به مردم آب می رسانند و مردم به همین هم دلشان خوش است.
اگر چه شرایط کم آبی و حتی در بعضی جاها بی آبی تا حدود زیادی به بارش ها بستگی دارد اما امروزمان نتیجه تدبیر نادرست دیروزهایمان است که تازه به فکر افتاده ایم اصلاحش کنیم.
به هر حال اتفاقی که نباید، افتاده و چاره ای جز تدبیر و برنامه ریزی برای مصرف درست و بهینه نیست.
استاد علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بر اساس گزارش سازمان ملل در سال 1993 پیش بینی شده بود که تا سال 2050 بیشتر کشورهای خاورمیانه از جمله ایران با توجه به روند رشد جمعیت و افزایش مصرف آب با مشکل کم آبی و بحران آب مواجه خواهند شد، میزان آب استحصالی سرانه برای هر نفر کاهش می یابد و مقدار آن خیلی کمتر از مصرف مورد نیاز هر فرد خواهد شد.
ˈسعید برومندنسبˈ افزود: این روزها نیز پیش بینی سازمان ملل کم کم در بیشتر کشورهای منطقه از جمله ایران نمود پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: برای این که با توجه به افزایش روند صعودی مشکلات ناشی از این مورد کمتر ایجاد محدودیت کند در جامعه باید در مصرف آب دقتی بیشتر از گذشته داشته باشیم.
این کارشناس امور آب اضافه کرد: آبی که مصرف می کنیم به سه بخش آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی تقسیم می شود؛ بیش از 80درصد آب مصرفی انسان در بخش کشاورزی و بقیه در بخش های خانگی و صنعتی استفاده می شود.
برومندنسب گفت: در بخش کشاورزی باید تلاش کرد میزان هدررفت آب کمتر و در مقابل میزان تولید غذای بیشتری در استفاده از آب مصرفی داشته باشیم و در بخش های صنعتی و خانگی هم نوع و میزان آب مصرفی متفاوت است.
وی توضیح داد: در بخش خانگی آب فرآوری می شود و مواد معلق موجود در آن گرفته و از نظر مواد مضر پاک می شود و آبی در اختیار قرار می گیرد که روی آن هزینه شده و باید در مصرف آن دقت کرد.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز اضافه کرد: اهمیت این موضوع باید به اطلاع همه مصرف کنندگان برسد که تامین آب آشامیدنی هزینه های بسیاری دارد و باید درنحوه ی مصرف آن بویژه این روزها که با بحران آبی مواجه ایم بیشتر دقت کرد.
وی گفت: در غیر این صورت در آینده با توجه به تقاضا، رشد جمعیت و ارتقای سطح اقتصادی مشکلات جدی خواهیم داشت و این باعث محدودیت های زیادی در توزیع آب در بخش های مختلف خواهد شد.
برومندنسب اظهار کرد: در آینده پیش رو مشکل کشورها دیگر زمین نیست که آب خواهد بود و پیش بینی کرده اند حتی اختلاف کشورهایی که رودخانه ها و منابع آبی مشترک دارند روی آب خواهد بود که خوشبختانه ما کمتر از این منابع آبی مشترک داریم.
در هر حال می طلبد که با فرهنگ سازی در داخل کشور برای مصرف بهینه آب دقت کنیم تا مشکات مربوط به آن کمتر شود.
از: امیر خانزاده
645

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن