واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان نظام مهندسی معدن : تجهیزات معدنی استاندارد نیست/ برگزاری سومین همایش فعالیت های معدنی در مهرماه خبرگزاری پانا: رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان اینکه بخش عمده ای از تجهیزات و ماشین آلات معدنی استاندارد نیست ، خاطرنشان کرد: 10 درصد تجهیزات معدنی با استفاده از تولیدات داخلیو 90 درصد وارداتی است که بخش عمده ای از استانداردهای جهانی برخوردار نیستند.
۱۳۹۳ دوشنبه ۹ تير ساعت 10:16
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا، هرمز ناصری نیا در یک نشست خبری با اشاره به برگزاری سومین همایش فرصت های سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی که روزهای 22 و 23 مهر سال جاری برگزاری می شود، خاطرنشان کرد: شورای مرکزی نظام مهندسی معدن هرسه سال یکبار اعضای جدید خود را انتخاب می کند اما هیات عمومی هر سال برگزار می شود.
وی افزود: در هر استان 5 عضو هیات مدیره استانی وجوددارد و در حال حاضر سازمان نظام مهندسی 30 هزار عضو داشته که برخی ازآنها پروانه اشتغال دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه پس از عضویت سه سال زمان نیاز است پروانه اشتغال کسب شود، عنوان کرد:11 رشته مرتبط با معدن مانند شیمی،کامپیوتر،برق،عمران و محیط زیست نیز به مجموعه رشته ها افزوده شده است.
ناصری نیا تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی معدن مطابق اهداف قانونی یک سازمان دانش محور است که وظیفه اصلی آن ارتقا دانش فنی درفعالیت های معدنی است.
وی ادامه داد: تدوین ضوابط ومعیارهای فنی ، آموزش ، پژوهش از جمله وظایف این سازمان است و برنامه های ما مرتبط با این هدف گذاری صورت می گیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با اشاره به برنامه آموزش برای ارتقا پایه اعضای دارای پروانه عنوان کرد: هدف از برگزاری دوره ها آشنا کردن مهندسین جوان با محیط های کاری و فضای کار است و صلاحیت فنی 500 مدرس تایید و دوره های آموزشی در حال برگزاری است.
ناصری نیا با بیان اینکه در سال گذشته 256 دوره آموزشی در سازمان نظام مهندسی معدن برگزار شده است، خاطرنشان کرد: با همکاری ایمیدرو و وزارت اقتصاد ارزیابی فرصت های سرمایه گذاری در ایران و چگونگی گسترش فعالیت های معدنی در استان های مختلف در دست بررسی است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان اینکه تعیین صلاحیت های فنی اعضا و مهندسان نیز برعهده سازمان نظام مهندسی معدن است ، خاطرنشان کرد: درسال 92 بیش از 22 هزار مورد تایید صلاحیت انجام شده است.
وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به 700 مورد بازرسی از معادن خاطرنشان کرد: تعداد کارشناسان صنعتی معدن اندک است و وزارت صنعت معدن تجارت درخواست کرده که در بازدیدهای نظارتی با سازمان نظام مهندسی همکاری شود.
ناصری نیا با بیان اینکه وظیفه ما ارتقا دانش فنی در بخش معدن است ، عنوان کرد: مطابق دستورالعملی که به تصویب رسیده است طرح های اکتشافی که توسط افراد مختلف تهیه می شود توسط کمیته بررسی و آن کمیته نقاط ضعف و اشکالات را برای ارائه به تهیه کننده طرح اعلام می کند.
وی ادامه داد: این کمیته از سه سال قبل آغاز به کار کرده و فعالیت های آن موجب بهبود کیفیت طرح های معدنی شده است.
ناصری نیا با بیان اینکه بیش از 5800 طرح در سال 92 بررسی و بیش از 4800 طرح از میان آنها تایید شده است، عنوان کرد:بخش عمده ای از تچهیزات و ماشین آلات معدنی در کشور وارداتی است و تنها 10 درصد متکی به تولیدداخل است که از استانداردهای لازم برخوردار نیست.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن دربخش دیگری از این نشست به سومین همایش فرصت های سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی که با همکاری انجمن معدن برگزارمی شود اشاره کرد و افزود: روزهای 22 و 23 مهرماه سال جاری سومین همایش معدن برگزار می شود. انتقاد از عدم تخصیص بودجه سازمان نظام مهندسی معدن
ناصری نیا با انتقاد از عدم تخصیص بودجه سازمان نظام مهندسی معدن عنوان کرد: مطابق قانون 3 درصد حقوق وصولی معادن باید به سازمان نظام مهندسی معدن اختصاص یابد که تا کنون وزارت صنعت معدن تجارت از تخصیص کامل آن طفره رفته است.
وی با بیان اینکه بودجه این سازمان در سال گذشته 500 میلیون تومان بوده است، عنوان کرد: از این رقم حدود 290 میلیون تومان تخصیص داده شد.
وی ادامه داد: در بودجه سال جاری نیز یک هزارو 200 میلیون تومان بودجه به سازمان نظام مهندسی معدن اختصاص یافته بود که در کمیسیون تلفیق 3 هزار میلیون تومان به آن افزوده شد و رقم بودجه مصوب به 4 هزار و 200 میلیون تومان افزایش یافت.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص ایمنی پایین معادن کشور خاطرنشان کرد: برای کاهش حوادث معدنی مکانیزم دقیق و مفصلی پیش بینی شده است و مطابق آئین نامه اخیرمعادن هر معدنی که بالای 25 نفر داشته باشد باید مسئول فنی و مسئول ایمنی داشته باشد.
ناصری نیا با بیان اینکه بخش عمده ای از حوادث معدنی عمدتا ناشی از قصور کارگر است نه محل کارناایمن عنوان کرد: با سازمان فنی و حرفه ای قراردادی منعقد شده است تا سطح دانش فنی کارگران ارتقا یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]