تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832545017




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بانک مرکزی: نرخ سود تسهیلات بانکی افزایش یافت / کارشناس امور بانکی: ممکن است نرخ سود تسهیلات از 27یا 28 در صد فراتر رود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
بانک مرکزی: نرخ سود تسهیلات بانکی افزایش یافت / کارشناس امور بانکی: ممکن است نرخ سود تسهیلات از 27یا 28 در صد فراتر رود
قجاوند ، فعال حوزه بانک گفت : در حال حاضر تمایل بانک‌ها برای تسهیلات مشارکتی به دلیل سود بالای این تسهیلات بیشتر است و افزایش نرخ سود تسهیلات اقدامی ظاهری است .


 به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران : موضوع تعیین نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی از مهمترین موضوعاتی است که در طی یک سال گذشته میان کارشناسان بانکی محل بحث و بررسی بوده است . بانک مرکزی پس از جلسات متعدد سعی کرد به رقابت تنگاتنگ بانک‌ها در خصوص نرخ سپرده‌ها پایان دهد و بعد از کاهش دستوری نرخ سود سپرده‌ها و تعیین سقف 22 درصد برای آن نوبت به نرخ سود تسهیلات رسید اما سود تسهیلات مبحثی گسترده‌تر و وسیع تر از سپرده‌ها است زیرا تسهیلات اعطایی بانک‌ها به دو شاخه ی عقود مبادله‌ای وعقود مشارکتی تقسیم می‌شود که عقود مشارکتی به گونه‌ای است که در این قرارداد ها بانک در کاری که شخص به او اعطای تسهیلات می‌کند ، شریک می‌شود و عقود مبادله ای  هم به این معنی است که در این قراردادها بانک ، کالا یا خدماتی که قرار است ،شخص برای آن از بانک تسهیلات دریافت کند به صورت نقد می خرد وبه صورت اقساطی به شخص می فروشد .

 در نهایت با توجه به اهمیت این تسهیلات در جلسه سه شنبه 27 خرداد  1393 شورای پول واعتبار سقف  22درصدی  را فقط برای تسهیلات عقود مبادله ای تعیین کرد و عقود مشارکتی به مسیر قبلی خود و با سودها ی 26 و30 درصد ادامه می دهد.

براساس اعلام ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی باید ابلاغ این دستور از چهارشنبه 28 خرداد به کلیه بانک های دولتی وخصوصی  صورت می گرفت .

اما طبق بررسی های باشگاه خبرنگاران  تاکنون ابلاغی مبنی به افزایش 8 درصدی نرخ سود تسهیلات عقود مبادله ای به شعب بانک ها صورت نگرفته است .

***سود پایین عقود مبادله ای عامل کشش بانک ها به سمت عقود مشارکتی است 

در شرایطی که دولت و  بانک مرکزی ، بانک ها را موظف به تعیین نرخ سودی برای تسهیلات ، پایین تر از نرخ تورم کرد به طور طبیعی پرداخت تسهیلات برای بانک ها به هیچ عنوان توجیه اقتصادی نخواهد داشت و بانک ها می کوشند تا به طرق مختلف از پرداخت تسهیلات بانکی شانه خالی کنند .

در همین خصوص خبرنگار باشگاه خبرنگاران با استفاده از دوربین مخفی خود با روسأی چندین بانک دولتی و خصوصی به گفتگو پرداخت .

به طور مثال رئیس یکی از شعب بانک های خصوصی درباره تسهیلات اعطایی گفت : بانک ها وام های عقود مبادله ای را با نرخ 15 درصد ارائه می کنند اما سعی ما بر این است بیشتر به اعطای تسهیلات عقود مشارکتی بپردازیم زیرا هنگامی که نرخ سود عقود مبادله ای 15 درصد است و سود سپرده ها 22 درصد ، شرایطی ایجاد می شود که بانک با حدود 7 درصد کسری مواجه می شود .

وی افزود : در صورتی که نرخ سود تسهیلات مشارکتی حدود 27 درصد است  ، هم نرخ 22 درصدی سپرده ها را پوشش می دهد  و هم  سود مناسبی برای بانک به ارمغان می آورد ، در نتیجه بانک تلاش خود را بیشتر بر عقود مشارکتی متمرکز می کند و به همین دلیل فعالیت محدود تری در حوزه عقود مبادله ای دارد .

در طرف دیگر رئیس یکی از شعب بانک های دولتی به خبرنگار ما در خصوص نرخ  سود تسهیلات گفت : ما در حال حاضر تسهیلات عقود مبادله ای خود را با نرخ 26 درصد به متقاضیان اعطا میکنیم و اگر در آینده نرخ 22 درصدی تسهیلات عقود مبادله ای به بانک ها ابلاغ شود ، بانک مابه التفاوت سود دریافتی را به وام گیرنده باز میگرداند و مطمئنا با نرخ 22 درصدی در حوزه عقود مبادله ای فعالیت خواهیم داشت .

**** نبود نظارت باعث اتخاذ روش های سلیقه ای توسط بانک ها می شود  

تاج محمد قجاوند کارشناس امور بانکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص کاهش نرخ سود تسهیلات گفت : نرخ سود تسهیلات بانکی افزایشی نداشته ، بلکه با کاهش روبه رو است زیرا در زمان های مختلف هر بانکی روش خاصی را برای خود اتخاذ کرده ، به گونه ای که در بانک های خصوصی با کاهش نرخ سود تسهیلات مواجه هستیم به طوری که نرخ های 27 ، 28 درصدی این بانک ها به 22 درصد کاهش یافته و از طرفی در بانک های دولتی هم ، به طور محرمانه در سال های اخیر نرخ کلیه عقود خود را 27 درصد تعیین کرده و با تصویب این قانون آن ها هم مجبور به کاهش نرخ سود تسهیلات  اعطایی می شوند .

وی  افزود : از نظر من به عنوان یک فعال حوزه بانکی این اقدام عملی نخواهد بود و مطمئنا با راه و روش متفاوتی اجرا خواهد شد .

قجاوند در ادامه تصریح کرد : در حال حاضر بانک ها تحت عقود مشارکتی به متقاضیان تسهیلات اعطا می کنند ، مگر در شرایطی خاص که ساز و کار خود را داردو به دلیل نبود نظارت صحیح ، کلیه این عوامل به تشخیص رئیس شعبه بستگی دارد. در نتیجه عقود مشارکتی به دلیل سود بالا یی که برای بانک دارد یکی از پرکاربردترین عقود بانکی محسوب می شود. ممکن است نرخ این تسهیلات از 27 ،28 هم فراتر رود .

قجاوند در خصوص توافقی بودن نرخ سود تسهیلات گفت : اگر نرخ سود تسهیلات توافقی باشد ، شکل ربوی به خود می گیرد در صورتی که هنگام انعقاد قرارداد و توافق اولیه ، با تعیین زمان سهم الشرکه بانک  و وام گیرنده ، از حالت ربوی خارج می شود . اما متأسفانه اگر زیانی حاصل شود بانک به هیچ  عنوان خود را دخالت نمی دهد در صورتی که طبق اظهار نظر فقهای عالی قضایی کشور و اهل فن این زمینه در عقود اسلامی ، بانک در کلیه شرایط اعم از سود و زیان با وام گیرنده شریک است اما در حال حاضر در سیستم بانکی این روش به چشم نمی خورد.

انتهای پیام /






تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن