تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831483558




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بايد علت افت بازار ريشه يابي شوند/ نرخ خوراک پتروشيمي ها بايد فرمول سازي شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ تير ۱۳۹۳ (۱۲:۲۴ب.ظ)
مدير عامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان: بايد علت افت بازار ريشه يابي شوند/ نرخ خوراک پتروشيمي ها بايد فرمول سازي شود مدير عامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان گفت: روزهاي بدتر از اين بازار داشته و قطعاً اين روزها تمام مي شود و خيلي ها از نخريدن سهم در اين قيمت ها پشيمان مي شوند، اما بايد عواملي که منجر به بروز چنين روزهايي در بازار مي شود شناسايي و به رفع زيربنايي آن کوشيد.
به گزارش خبرگزاري موج، مصطفي اميدقائمي مديرعامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان با اشاره به اينکه، هيچ رکود و افتي نبوده که با رونق همراه نباشد و هيچ رونقي هم نبوده که به رکود ختم نشده باشد، گفت: ابهام در بازار سرمايه هميشه بوده البته طي سال هاي اخير سعي به رفع ابهامات و شفاف سازي شده، اما معمولاً با تغيير دولت ها و تغيير برخي سياست ها ابهامات جديدي متولد مي شود که بايد براي رفع آن تلاش شود.
وي با بيان اينکه داستان ريزش شاخص با افزايش غيرمنتظره نرخ خوراک گاز واحدهاي پتروشيمي شروع شد، گفت: بخشي از افزايش نرخ خوراک ناشي از افزايش نرخ ارز بود و قسمتي هم به غلط بودن قيمت قبلي نرخ گاز برمي گشت که هر دو منطقي بود اما جهشي در اين سطح و اينکه نرخ گاز از روي سود شرکت ها محاسبه شود، نگراني در بازار سرمايه بوجود آورد که جاي بررسي دارد.
مدير عامل سابق فرابورس تصريح کرد: چنين برخوردهايي با شرکت هاي توليدي و سرمايه گذاران آنها را وارد فاز احتياط و عدم شفافيت مي کند، در حاليکه اساس ورود يک شرکت به بورس به معناي ظهور شفافيت اقتصادي است و نبايد اين فرصت در نظام اقتصادي کشور به تهديد تبديل شود.
قائمي توضيح داد: به عنوان مثال طي چند سال گذشته سود شرکتهاي استفاده کننده از سنگ آهن بالا رفته است اما کسي به عقب برنمي گردد که به خاطرش آيد شرکت چادرملو و گل گهر قبل از ورود به بورس در سال هاي قبل از 82 و 83 اصلاً شرکت هاي سودآوري نبودند و بعد از آنکه وارد بورس شدند مورد توجه قرار گرفتن و سودشان به اين شکل افزايش پيدا کرد.
اين کارشناس ارشد بازار سرمايه خاطرنشان کرد: اين نکته که يک شرکت وقتي به سوددهي مي رسد، در تيررس انواع و اقسام عوارض و افزايش قيمت ها قرار بگيرد نه مطلوب شرکت ها و نه مطلوب مخاطبين بازار سرمايه است. مخاطبين بازار سرمايه کساني هستند که صنايع مختلف را شناسايي مي کنند و پس از بررسي صنايعي را براي سرمايه گذاري انتخاب مي کنند که البته ريسک هايش را هم مي پذيرند.
وي گفت: فعالان بازار سرمايه هميشه در حال منفعت بردن نيستند بلکه روي برخي صنايع هم سرمايه گذاري مي کنند و سودي نمي برند از جلمه صنايعي مثل خودرو، نساجي، تجهيزاتي که سال ها با ضرر همراه بودند. اما در يکي دو صنعت ظرفيت هايي را شناسايي کرده و بابت سرمايه گذاري روي آن صنعت سود برده اند.
قائمي با اشاره به اينکه تا خبر سود فلان صنعت به گوش هاي مي رسد اين بحث سر مي گيرد که سود اين شرکتها بي رويه است، گفت: جمعي به جاي حمايت از توليد به دنبال اين مي روند که از طريق وضع برخي عوارض و مقرارات سود برخي صنايع را کاهش داده و حتي براي سوددهي شرکت ها حد و مرز تعيين کنند. اينگونه برخوردها با صنايع و توليد ملي رسماً اشتباه گرفتن مخاطبين بازار سرمايه با مخاطبين بازار پول است.
وي ادامه داد: مخاطبين بازار سرمايه که متحمل ريسک مي شوند، در خيلي از موارد سود کم يا ضرر مي کنند و در برخي موارد نتيجه ريسک خود را با بازدهي مطلوب مي گيرند اما اگر قرار باشد بابت اين ريسک حساب و کتاب پس بدهند و با آنها اينگونه برخورد شود درست و عادلانه نيست. شرايط بازار سرمايه بايد بهتر از اين درک شود.
مديرعامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان ، گفت: وقتي صحبت از اجراي اصل 44 قانون اساسي مي شود به معناي اين نيست که کار به بخش خصوصي واگذار شود و بعد بخش خصوصي نه تنها به حال خودش رها شود، بلکه وقتي با همه مشکلات به بازدهي رسيد با پرداخت انواع و اقسام عوارض و ماليات و فروش مواد اوليه به قيمتي بالاتر از منطقه به عنوان يک محل درآمد به آنها نگاه شود.
قائمي تصريح کرد: اين موضوع به معناي ارزان فروشي مواد اوليه و تنبل کردن صنايع با دادن مزيت هاي بي شمار نيست، قطعاً بايد صنايع به دنبال پويايي و کارايي هر چه بهتر چرخه توليد با کاهش هزينه و افزايش ارزش افزوده باشند اما سنگ اندازي در اين مسير به هيچ عنوان توجيهي ندارد چون نه در چشم انداز برنامه 20 ساله، نه در اهداف اصل 44 قانون اساسي و نه در سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري درخصوص اقتصاد مقاومتي به چنين حرکاتي نمي رسيم.
اين کارشناس ارشد بازار سرمايه با بيان اينکه نرخ خوراک پتروشيمي ها و نرخ عوارض مالکانه معادن بايد فرمول سازي شود و به نحوي از قيمت گذاري سال به سال و تعيين در بودجه سالانه خارج شود، گفت: سرمايه گذارن بازار سرمايه، سرمايه گذاران بلند مدت هستند بايد مخاطب شرکت بتواند براي درازمدت نسبت به دورنماي سود و زيان شرکت پيش بيني داشته باشد براي همين بايد بداند نرخ خوراک و عوارض چگونه تعيين مي شود. اين فقط خواسته سرمايه گذار داخلي نيست بلکه اگر به دنبال جذب سرمايه گذار خارجي هم باشيم آنها نيز اين مطالبه را دارند تا بتوانند بر اساس قوانين مشخص و ثبات براي يک بازه زماني در کشور سرمايه گذار کنند نه اينکه سرمايه شان متأثر از تغيير قوانين و بي ثباتي ها شود.
مصطفي اميد قائمي در ادامه به سياست هاي کنترل تورم دولت و جلوگيري از افزايش قيمت محصولات بعد از افزايش حامل هاي انرژي اشاره کرد و خاطرنشان کرد: افزايش نرخي که براي محصولات پس از افزايش نرخ حامل هاي انرژي و حقوق و دست مزدها به طور معمول بايد اعمال مي شد هنوز در اما و اگر حمايت از مصرف کننده بي نتيجه باقي مانده است. درحاليکه فقط يک بخش از حمايت از مصرف کننده جلوگيري از افزايش قيمت محصولات مصرفي است.
وي با بيان اينکه بسياري از مصوبات دولت، همگي در جهت کمک به بخش توليد و حمايت از بازار سرمايه بوده است، گفت: سياست هاي ضدتورمي نبايد به گونه اي پيش برود که در نهايت منجر به ضرر توليدکننده، اشتغال و رشد اقتصادي کشور شود.
قائمي درباره راهکارهاي حمايتي دولت از بازار سرمايه گفت: نرخ حق الوکاله بانکها ظرف اين چند سال اخير کاهش پيدا کرده، در حاليکه مطالبات معوقشان به علت رکود اقتصادي و تحريم ها افزايش پيداکرده. بنابراين بايد درباره حق الوکاله بازنگري شود. همچنين بايد راهکارهايي براي کاهش ميزان سپرده قانوني بانک ها نزد بانک مرکزي انديشيده شود. يکي از بالاترين نرخهاي سپرده قانوني را بانک هاي ما دارند که اگر بتوانند نرخ سپرده بانکي را کاهش بدهند مي توانند به اندازه مناسبي سود را افزايش بدهند.
مدير عامل سابق فرابورس در ادامه به رقابت سنگين بانک ها براي جذب سپرده گذاري اشاره کرد و تصريح کرد: نرخ سپرده بانکي و رقابت سنگين بين بانک ها باعث شده بعضي سپرده گذاري در بانک را به بازار سرمايه ترجيح بدهند درحاليکه آماري از اينکه اين ميزان سپرده گذاري با پرداخت اين ميزان سود چقدر صرف ارائه تسهيلات به بخش توليد مي شود وجود ندارد درحاليکه برخي بانک ها با مازاد منابع نيز مواجه اند اما نرخ تسهيلات خيلي سنگين تمام مي شود.
مديرعامل شرکت گروه توسعه مالي مهر آيندگان، در ادامه افزود: جدا از اين موارد شرايط بازار بي تأثير از جو رواني نيست.
وي گفت: از نظر سياسي روزهاي بدتر از اين را بازار به خود ديده است. بحران 11 سپتامبر، حمله امريکا به عراق و افغانستان نمونه اي از اين موارد است. منطقه خاورميانه هميشه روزهاي پر بحراني را طي کرده اما ايران به عنوان جزيره ثبات و امينت هميشه در منطقه سعي کرده خودش را از بحرانهاي منطقه حفظ کرده و حداکثر انتفاع را ببرد.
قائمي بعد از بيان تمام مشکلاتي که اطراف بازار سرمايه چنبره زده است، روزهاي خوب بازار را پيش بيني کرد و گفت: به پايان دوران رکود اقتصادي نزديک مي شويم و حتماً از اين شرايط بازار سرمايه خارج مي شود چون بعد از هر رکودي يک رونقي وجود داشته و از اين به بعد نيز خواهد داشت.
وي درباره نشانه هاي خروج کشور از دوران رکود اقتصاد گفت: بانک ها به مراتب بيشتر براي پرداخت تسهيلات علاقه نشان مي دهد و منابع در اين خصوص تأمين شده در عين حال نرخ ارز و سکه ثابت و حتي رو به کاهش است. همچنين خارجي ها هم به دنبال سرمايه گذاري در ايران هستند و در اين خصوص تماس هاي مکرر و متعددي انجام مي گيرد.
اين کارشناس بازار سرمايه گفت: کاهش بودجه عمراني دولت نبايد به معناي بي توجهي دولت به اين حوزه يا رکود تعبير شود، بلکه بخش از فعاليتهاي عمراني کشور به بخش خصوصي واگذار شده و در بودجه دولت نمي آيد.
قائمي گفت: نبايد اين اشتباه شود که بودجه عمراني دولت کاهش پيدا کرده است. قبلاً تمام کارخانه هاي فولاد و پتروشيمي و... را دولت تأسيس مي کرد اما در جهت رعايت اصل 44 قانون اساسي دولت در خيلي از فعاليت هاي اقتصادي ورود نمي کند و کار از طريق بخش خصوصي انجام مي گيرد.
مديرعامل سابق فرابورس ايران در پايان به نکته با اهميت ديگري براي رسيدن بازار سرمايه به جايگاه واقعي و اثرگذارش در اقتصاد ملي اشاره کرد و گفت: برخي تعريف درستي از بورس و جايگاه آن در نظام اقتصادي کشور ندارند گاه حتي برخي نگاه دلالي و سفته بازي صرف به بورس دارند. اين درست است که هر بازاري با آسيب هايي روبه رو است و بورس نيز از اين موضوع مستثني نيست اما اينکه ويژگي هاي اصلي يک بازار ديده نشود و تمام کمال بر عيوب انگشت گذاشته شود، فارغ از امتيازات اصلي که يک بازاري چون بازار سرمايه مي تواند براي نظام اقتصادي کشور داشته باشد بسيار اشتباه و نادرست است.
وي دراين باره توضيح داد: تعيين جايگاه بازار سرمايه در تأمين مالي بنگاه هاي اقتصادي بسيار راهگشا است. ارزش بازار پول در برابر ارزش بازار سرمايه و ميزان اثر گذاري هر دو در بخش توليد ناخالص ملي و توليد داخلي بر اساس آمار و ارقام و با درصد قابل محاسبه است. به عبارتي بايد تعيين شود از ميزان جذب سرمايه در نظام بانکي چه ميزان آن صرف پرداخت تسهيلات در مسير توليد و رشد اقتصادي کشور شده و چه ميزان آن صرف هزينه هاي غير توليدي و بنگاه داري شده است. همين آمار و ارقام بايد در بازار سرمايه نيز تعيين شود تا بر اساس نسبت جذب سرمايه در هر دو بازار، نقش هر کدام به تفکيک در حمايت از توليد داخلي مشخص شود.
قائمي ادامه داد: با طرح اين نکته که اين شفاف سازي نه تنها راه را براي سياست هاي کلان نظام اقتصادي کشور باز مي کند، بلکه تکليف بخش هاي مختلف نظام مالي کشور از بازار پول تا بازار سرمايه را در تعيين راهبردهاي کلان مديريتي روشن مي کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن