واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شهادت بالاترین آرزویش بود زنجان - ایرنا - شهادت شهد شیرین رضای حق، عبارت تمام و کمال اعتماد و اعتقاد به خدا، ارث بزرگ اولیا خدا، نهایت یک حماسه و ایثار و غایت آرزوی رزمندگان راه خداست.
اولین فرزند سیفعلی و گرجی کریمی بود، پدرش به شغل کشاورزی اشتغال داشت و از وضعیت مالی خوبی برخوردار بود.
علی در سنین خردسالی روخوانی قرآن را نزد مادربزرگش فرا گرفت و برای یادگیری تجوید قرآن به مکتبخانه رفت، چون در روستای علی آباد مدرسه ای وجود نداشت، بخشی از مقطع ابتدایی را نزد فردی به نام کربلایی جعفر، در منزل گذراند.
با تشکیل سپاه دانش تا پایان دوره ابتدایی را در سپاه دانش طی کرد، اما به دلیل نبود امکانات تحصیلی در روستای زادگاهش مجبور به ترک تحصیل شد، میرزا علی که از دوران کودکی در کار کشاورزی، وجین کاری و پرورش دام به پدرش کمک می کرد بالاجبار پس از ترک تحصیل به شغل پدر روی آورد هرچند همواره مشتاق به ادامه تحصیل بود.
با خواهر و چهاربرادرش رفتاری شایسته داشت و پدر و مادر را ارج می نهاد، میرزا علی در 19 سالگی با دختری از اهالی روستا به نام فاطمه قهرمانی ازدواج کرد.
مادر این شهید بزرگوار از فرزندش به عنوان فردی اجتماعی، دلسوز و حامی مستمندان نام می برد و می گوید: زمانی که سرباز بود با وجود درآمد اندک بخشی از درآمد خود را به خانواده های فقیر می داد، بارها با کت از خانه بیرون می رفت و بدون کت برمی گشت و ما می فهمیدیم که به فرد مستمندی کمک کرده است، پس از اینکه از روستای علی آباد به زنجان مهاجرت کردیم هر از چند گاهی خوراک و لباس تهیه می کرد و به روستا می برد و در بین افراد پیر و نیازمند توزیع می کرد.
وی ادامه می دهد: با آغاز نخستین حرکتهای مردمی علیه رژیم پهلوی، میرزا علی با آگاهی های سیاسی که در نتیجه مطالعه و شرکت در جلسات سخنرانی به دست آورده بود به صف مخالفین رژیم پهلوی پیوست و به طور فعال در تظاهرات شرکت کرد.
گرجی تصریح می کند: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با حضور مداوم در مساجد و پایگاههای مقاومت به پشبرد اولیه نظام اسلامی کمک می کرد و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دردوم اردیبهشت 1358 به طور رسمی وارد این نهاد شد.
مادر شهید رستم خانی می افزاید: با آغاز غائله کردستان، به این منطقه اعزام شد و در مناطق بانه، تکاب، سردشت و سنندج با ضدانقلابیون به مبارزه پرداخت و با آغاز جنگ تحمیلی، وی جزو اولین گروههای سپاه به جبهه اعزام شد.
وی ادامه می دهد: کنترل عصبانیت از خصوصیات بارز میرزا علی بود، در مواقع عصبانیت از جمع دور می شد، ذکر می گفت و نماز می خواند و پس از مدتی با آرامش کامل به صحبت می پرداخت، همواره سعی می کرد حرمت و احترام خانواده شهدا را در جامعه حفظ کند، سفارش می کرد به دیدار خانواده های شهدا بروید، در ایام محرم به روستای علی آباد می رفت و چون در آنجا روحانی و مبلغ مذهبی نبود به فعالیت های مذهبی و تبلیغی می پرداخت.
وی ساده زیستی و کمک به محرومین و مستمندان رااز دیگر خصوصیات برجسته فرزند شهیدش عنوان و ابراز می کند: در عبادت و تلاوت قرآن سعی وافری داشت، در کارهای خیر و نیک بسیار کوشا بود و در بسیاری از موارد موجبات ازدواج جوانان را فراهم می کرد، با وجود سعی زیادی که در کمک به دیگران و فراهم آوردن وسایل رفاهی دیگران داشت، خود ساده می زیست.
مادر شهید ابراز می کند: در سال 1362 میرزا علی از طرف لشکر علی ابن ابیطالب (ع) برای انجام مناسک حج به خانه خدا رفت، پس از بازگشت ازمیهمانان خود به ساده ترین شکل ممکن پذیرایی کرد.
شهید رستم خانی تحصیلات چندانی نداشت اما توانست به رده های بالایی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست یابد، این امر را می توان ناشی از قابلیت های بدنی، چالاکی، کار سخت در دوره نوجوانی، درایت، توانایی، هوشمندی، مدیریت و شجاعت ذاتی دانست.
میرزا علی رستم خانی در عملیات حصر آبادان جانشین فرمانده گردان شد، در این زمان ارتش و سپاه نیرویی ترکیبی به وجود آورده بودند، فرمانده گردان ارتشی بود و رستم خانی به عنوان یکی از افراد سپاه جانشین او شد، پس از مدتی نیروهای سپاه ساماندهی شدند و تیپی به نام تیپ 17علی ابن ابیطالب (ع) قم تشکیل شد که شهید رستم خانی فرماندهی یکی از گردانهای آن را به نام گردان امام محمد تقی (ع) عهده گرفت.
این شهید والامقام، تا عملیات والفجر مقدماتی، فرمانده گردان مذکور بود، سپس به لشکر 31 عاشورا منتقل و به سمت جانشین تیپ منصوب شد.
مادر این شهید بزرگوار می گوید:ˈ زمانی به او گفتم اینطور که می گویند عراقی ها از بمب های شیمیایی استفاده می کنند شما چرا این کار را علیه آنان نمی کنید؟ میرزا علی پاسخ داد:ˈمادرم تو مگر جاذبه علی (ع) را نشنیده ای، اگر ما همانند آنها رفتار کنیم چه فرقی با آنها داریمˈ.
رستم خانی با آغاز جنگ، تنها وظیفه خود را حراست از آب، خاک و ناموس کشور می دانست، با گروههای مخالف نظام اسلامی مبارزه بی امان داشت تا جایی که از طرف آنان تهدید شد و تحت تعقیب قرار گرفت اما با درایت خاص خود توانست افرادی را که تصمیم به سوء قصد به او را داشتند دستگیر و به سپاه تحویل دهد.،
شهید میرزا علی در فرازی از وصیت نامه اش نوشته است: مردم مسلمان ایران نشان دادند یک ملت گرچه در ظاهر ضعیف با تکیه بر مکتب بزرگ اسلام می توانند در برابر جانیان شرق و غرب قد علم کنند، مردم شهید پرور ایران نشان دادند یک ملت با تکیه بر اسلام می تواند در برابر یک دنیا دشمن ایستادگی کند.
در خصوص چگونگی شهادت میرزا علی مدارک و روایت مستندی در دست نیست، چرا که وی به اتفاق تمامی همراهانش به شهادت رسید اما آنچه ذکر شده این است که در منطقه شرق دجله در عملیات بدر قرار بود نیروهای عمل کننده از چند نقطه حرکت کنند تا در محل به هم برسند و حمله را آغاز کنند اما حمله لو رفت و آنها نتوانستند به موقع به محل برسند، نیروهای تحت امر رستم خانی که به محل رسیده بودند بون نیروی کمکی و پشتیبانی به محاصره دشمن درآمدندروز 26 اسفند 1363 پس از مقاومتی طولانی سنگر آنها توسط نیروهای عراقی تصرف شد و رستم خانی و همرزمانش به شهادت رسیدند، شهادت این بزرگوار چنان برای عراقی ها اهمیت داشت که خبر شهادت وی را بارها در اخبار رادیو و روزنامه ها اعلام کردند.
پیکر مطهر شهید میرزا علی رستم خانی مدتها در خط مقدم ماند به طوری که خانواده وی تصور می کردند وی اسیر شده است.
مادرشهید خاطر نشان می کند: با شناختی که ازمیرزا علی داشتیم مراسم بزرگداشت وی را بدون پیکرش برگزار کردیم و مراسم تشییع نداشتیم ولی پس از مدتی پیکر او از خط مقدم به زنجان منتقل و در مزار شهدای زنجان به خاک سپرده شد.
7318/596
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]