واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در سالگرد شهادت علی هاشمی، کنگره ˈ ناشناخته مثل هورˈ برگزار شد تهران بزرگ - ایرنا - کنگره بزرگداشت بیست و ششمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر شهید علی هاشمی با عنوان «ناشناخته مثل هور» برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کنگره بزرگداشت بیست و ششمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر شهید علی هاشمی فرمانده قرارگاه نصرت و سپاه ششم امام جعفرصادق(ع) در دفاع مقدس با عنوان ˈناشناخته مثل هورˈ شامگاه پنجشنبه در تالار وزارت کشور برگزار شد.
در این گردهمایی سردار پاسدار علی پور مسئول تخریب قرارگاه کربلا و سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) در مورد عملیات نظامی که با شهید در منطقه داشت گفت: به منظور جلوگیری از پیشروی ارتش بعث عراق به مناطق شمالی و جنوبی جزیره مجنون، طرحی توسط علی هاشمی در حضور فرماندهان وقت سپاه محسن رضایی، سید رحیم صفوی، احمد سیاف زاده و احمد غلامپور ارایه شد که در نهایت با تایید این طرح وظیفه سنگینی بر دوش ما، با دست خالی قرار داده شد.
همرزم شهید هاشمی ادامه داد: براساس این طرح باید تمامی مسیرهای نفوذی به دژ شمالی و جنوبی جزیره مجنون منفجر می شد در غیر این صورت اگر بعثی ها نفوذ می کردند خیلی از رزمندگان اسلام در محاصره قرار می گرفتند و به شهادت می رسیدند.
وی خاطرنشان کرد: با دریافت مواد منفجره قسمت هایی از پَد شرقی و غربی به فاصله هفتصد تا هشتصد متری را منفجر کردیم تا با ایجاد این موانع مانع از نفوذ دشمن شویم.
سردار علی پور در مورد چگونگی کشف و شناسایی پیکر سردار شهید علی هاشمی گفت: در سال 1381 از طرف وزارت نفت برای اکتشاف مخازن نفتی جدید به منطقه هورالعظیم در منطقه خوزستان مامور شدم.
وی ادامه داد: برای انجام این ماموریت می بایست به فاصله هر 40 متر، منطقه پاکسازی می شد به همین منظور عملیات لرزه نگاری در نقطه صفر مرزی در جزایر مجنون باید انجام می شد.
سردارعلی پور با اشاره به اینکه منطقه هورالعظیم یکی از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس بود، تصریح کرد: به تمامی افراد گروه عملیاتی تاکید شده بود در صورت مشاهده لباس، پوتین یا هر چیز دیگری که متعلق به رزمندگان باشد، به سرعت به ما اطلاع دهند.
این سردار دفاع مقدس در ادامه گفت: در اثر فعالیت لرزه نگاری تعدادی پیکر شهید در محل کشف شد و در پی این واقعه با گروه تفحص در خوزستان تماس و برای شناسایی شهدا به این منطقه دعوت شدند.
وی خاطرنشان کرد:برای شناسایی، پیکر شهدا به پشت این منطقه منتقل شد که بعد از طی مراحل مشخص شد یکی از پیکرها کشف شده متعلق به سردار شهید علی هاشمی است.
در ادامه این آیین بزرگداشت، عبدالله طرقاوی فرماندار وقت سوسنگرد با اشاره به گوشه ای از زندگی این شهید، اظهارکرد: شهید علی هاشمی در محله فقیرنشین حصیرآباد سوسنگرد بزرگ شده بود.
وی ادامه داد: این شهید بزرگوار با وجود اینکه زندگی معمولی داشت ولی مردم منطقه به او متکی بودند این نوع از زندگی او را به عنوان الگویی برای تمامی مردم خوزستان و کشور تبدیل کرد.
طرقاوی افزود: زمانی که فرماندار سوسنگرد بودم چون سپاه سوسنگرد فرمانده نداشت از شهید علی هاشمی تقاضا کردم فرماندهی آن را بپذیرد که با خوشرویی آن را پذیرفت.
مادرشهید علی هاشمی نیز در سخنان کوتاهی اظهار کرد: افتخار می کنم به تمامی شهدا و شهیدم، ما در زمان جنگ هر وقت به علی می گفتیم کی جنگ تمام می شود می گفت حرف امام این است که جنگ تا پیروزی باید ادامه یابد، بنابراین در حال حاضر نیز توصیه ام این است که باید حرف رهبر را مبنی بر ادامه دادن راه شهدا سرمشق اعمال خود قرار دهند.
وی در مورد چگونگی پذیرش خبر شهادت فرزندش گفت: زمانی که خبر شهادت فرزندم را به من دادند خیلی ناراحت شدم در ابتدا نمی خواستم قبول کنم ولی وقتی علی به خوابم آمد و به من گفت، آنچه را که به شما می گویند بپذیرید، من نیز به همین خاطر به فرزندانم گفتم که باید شهادت علی را قبول کنید چرا که پیکر فرزند شهیدم بعد از سال ها به خانه برگشت.
وی افزود: برادرم همچنانکه در غربت بود اکنون نیز مظلوم و تنها است که گواه آن حضور نیافتن برخی مسوولان در مراسم سالگرد شهادت علی هاشمی است.
شهید علی هاشمی در سال 1340 هجری شمسی در منطقه عرب زبان اهواز دیده به جهان گشود و با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 به عضویت کمیته انقلاب اسلامی در آمد
درسال 1359 پس از حمله رژیم متجاوز بعث عراق به خاک ایران ، به همراه 40 نفر از نوجوانان و جوانان محله های حصیرآباد و آخر آسفالت اهواز به حمیدیه عزیمت کرد و بعد از مدت زمانی کم تیپ 37 نور را تشکیل داد.
وی همچنین سپاه بستان و هویزه، قرارگاه نصرت در منطقه هورالهویزه را نیز راه اندازی کرد و در ارائه طرح کلی عملیات خیبر و بدر نقش موثری داشت و همچنین مسؤولیت سپاه ششم امام جعفر صادق(ع) را نیز بر عهده داشت.
در روزهای آخر جنگ تحمیلی، درچهارم مردادماه سال 67 در سن 27 سالگی درپی یک در گیری نابرابربه همراه جمعی از همرزمانش در پشت قرارگاه نصرت در داخل هور مورد اصابت آتش دشمن قرار گرفت و در همان محل به شهادت رسید.
پیکر شهید بعد از 22 سال در منطقه هورالعظیم کشف شد و به اهواز منتقل با حضور مردم شهید پرور این منطقه تشییع و به خاک سپرده شد.
مقام شهید علی هاشمی معروف به ˈسردار هورˈ در ارتش های رسمی دنیا به درجه سپهبدی تشبیه شده است.
تهرام/1699/1457/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]