تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832722927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کلید تدبیر در معادن غیرفعال استان فارس را می گشاید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کلید تدبیر در معادن غیرفعال استان فارس را می گشاید شیراز- ایرنا- سیاست های دولت تدبیر و امید چونان کلیدی راهگشا در معادن غیرفعال استان فارس را که نقش آفرینی آنها در شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی عملیاتی نشده است را می گشاید.


به گزارش ایرنا، روز دهم تیرماه امسال روز صنعت و معدن در حالی فرا می رسد که فراخوان برای فعال سازی ظرفیت های 587 معدن غیرفعال استان فارس طلیعه جدیدی را در کارآفرینی و اشتغالزایی این استان نوید می دهد.
از منظر مدیران دولت یازدهم، صنعت، معدن و تجارت، محور و موتور محرکه اقتصاد مقاومتی است و در این راستا، شکوفاسازی ظرفیت ها در این بخش ها گامی اثربخش برای بهبود شرایط اقتصادی است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس باور دارد شاکله اقتصاد مقاومتی که در دستور کار دولت تدبیر وامید قرار دارد مبتنی بر توسعه همه جانبه فعالیت های تولیدی، صنعتی، معدنی و نیز صادرات است.
علی همتی در گفت و گو با ایرنا می گوید: با توجه به میانگین اشتغالزایی 10 نفر برای هر معدن، فعال سازی این معادن ظرفیت بالایی را در حوزه اشتغال و تولید در استان فارس ایجاد خواهد کرد.
با یک حساب سرانگشتی اگر بتوان دست کم 500 معدن غیرفعال استان را فعال کرد، پنج هزار شغل دائمی ایجاد می شود و این رقم جدا از دمیدن انرژی تازه به چرخه فعالیت های مکمل معدن نظیر فرآوری و مراحل تبدیل و ایجاد ارزش افزوده است که هر یک اشتغالزایی برای افراد جویای کار فراهم می آورد.
تلاش برای فعال سازی ظرفیت های معدنی فارس در حالی صورت می گیرد که این استان از دیرباز کانون فعالیت هایی در این حوزه بوده است.
معاون امورمعادن واکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس می گوید: این استان سابقه ای طولانی در علم معدنکاری و صنایع وابسته به آن دارد به گونه ای که آثار ذوب فلزات در برخی نقاط استان قابل مشاهده است ونیز به کارگیری سنگ در آثار باستانی، آثار معدنکاری قدیمی و آثار دوره های تاریخی گذشته، نشان می دهد که پیشینیان در این استان از پیشقراولان معدنکاری و ذوب فلزات بوده اند.
علیرضا جوکاری افزود: در سال های اخیر فعالیتهای معدنی در این استان از رونق قابل توجهی برخوردار بوده و در حال حاضر در نقاط مختلف این استان، فعالیت های معدنی شامل اکتشاف و استخراج از سوی بخش های دولتی و خصوصی در حال انجام است.
وی اظهار کرد: بر اساس ویژگی های زمین شناسی و معدنی در حال حاضر 22 نوع ماده معدنی از این استان استخراج می شود که عمده مواد معدنی شامل آهن، سرب و روی، مس، منگنز، نیکل، برخی کانی های صنعتی شامل باریت وسیلیس وانواع سنگ های چینی و مرمریت و سنگ آهک، سنگ گچ، سنگ لاشه، مارن، نمک آبی و سنگی، دولومیت، گرانیت، فسفات بوکسیت، منیزیت، تراورتن گوگرد، خاک پیت و برخی سنگ های تزیینی ونیز شن وماسه، منگنز، خاک نسوز و صنعتی شناسایی شده است.
معاون امورمعادن واکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس گفت: در حال حاضر 490 معدن فعال دارای پروانه بهره برداری با سرمایه گذاری دو هزار و 893 میلیارد ریال و اشتغالزایی برای هفت هزار و 311 نفر در این استان در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: این معادن ذخیره ای معادل دو و سه دهم میلیارد تن را دارا هستند و در مقطع کنونی سالانه حدودا 43 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 248 فقره پروانه اکتشاف، 124 گواهینامه کشف با ذخیره قطعی 398 میلیون تن ونیز با میزان سرمایه گذاری 40 میلیارد ریال وجود دارد.
از سوی دیگر، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس ظرفیت استخراج از معادن استان در حوزه سنگ های صادراتی تزئینی، نما و مرمریت را سالانه 188 میلیون تن می داند و می گوید: حدود 200 معدن خاک نسوز استان 90 درصد تولیدات کشور را به خود اختصاص داده اند.
همتی معادن نیکل استان فارس را منحصر به فرد و بکر می داند و بر این باور است که معادن دولومیت در جنوب فارس از جمله معادن بسیار غنی است که استخراج از آنها نیازمند تجهیزات و ماشین آلات به روز دنیا است.
نماینده مردم لامرد در مجلس شورای اسلامی در این باره به ایرنا گفت: ذخایر معدن دولومیت شهرستان لامرد طبق اعلام سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور معادل دست کم دو و هفت دهم میلیارد تن است و برخی بررسی های جانبی نیز ظرفیت تقریبی آن را تا شش میلیارد تن برآورد کرده که شواهد حاکی از خلوص و غنای بسیار بالای آن دارد که از این معادن، سالانه شاهد تولید 9 میلیون تن منیزیوم خواهیم بود.
سید موسی موسوی در خصوص اشتغالزایی این کارخانجات نیزتصریح کرد: برآوردهای اولیه نشان می دهد به اِزای هر هزار تن شمش منیزیوم، 30 فرصت شغلی ایجاد می شود. یعنی در یک واحد استحصال شمش منیزیوم از دولومیت با ظرفیت سالانه شش هزار تن، شاهد اشتغال به کار حدود 180 نفر خواهیم بود.
وی ادامه می دهد: نکته دیگر آنکه اگر قیمت هر تن منیزیوم را سه هزار دلار فرض کنیم، با تولید 9 میلیون تن در سال، درآمد ناخالصی معادل 27 میلیارد دلار سالانه نصیب کشور خواهد شد همچنین اگر کل درآمد ناخالص در طول 30 سال را محاسبه کنیم، به عددی معادل 810 میلیارد دلار خواهیم رسید که نشان می دهد گنجی عظیم در اختیار ماست که باید با طراحی سازوکار مناسب در قالب مشارکت بانک ها و تامین ارز مورد نیاز از طریق صندوق توسعه ملی آن را هر چه سریعتر عملیاتی کرد.
منطقه بهرام گور در شهرستان نی ریز نیز از نقاطی است که به واسطه برخورداری از ذخایر زیاد آهن در کانون توجه فعالان صنعت و معدن استان و کشور قرار دارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس می گوید: در منطقه بهرام گور نی ریز معادن خوب آهن وجود دارد که پیش از این از لحاظ ژئوفیزیکی نقشه برداری شده است و دارای شاخصه های خوبی در سطح کشور است.
معادن این منطقه در فهرست مزایده عمومی معادن غیرفعال استان فارس قرار نگرفته اند و دست اندرکاران صنعت و معدن استان این طرح را فراتر از این مزایده می دانند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس می گوید: در این معادن با توجه به میزان اندک استخراج های صورت گرفته، سرمایه گذاری های زیادی را می طلبد و به نظر می رسد کشورهایی مانند روسیه، کشورهای مستقل مشترک المنافع و اروپای غربی می توانند در این معادن سرمایه گذاری کنند و البته آمادگی پذیرش سرمایه گذار در این حوزه را داریم.
همتی در این زمینه بر توجه به محیط زیست در بهره برداری از معادن از جمله در منطقه بهرام گور تاکید دارد.
معادن سنگ مرمریت فارس از دیگر ظرفیت های معدنی این استان است که توجه کشورهای خارجی از جمله کشور چین را به خود جلب کرده است.
بازدید یک ماه اخیر رییس انجمن سنگ چین از معادن سنگ مرمریت در شهرستان بوانات شاهدی بر این مدعا است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس درباره این بازدید به خبرنگار ما گفت: در این بازدید هیات چینی از نزدیک با ظرفیت ها، توانمندی ها و پتانسیل سنگ در شهرستان بوانات و استان فارس آشنا شد وبا توجه به بازار خوب مصرف سنگ مرمریت در چین علاقه مندی خود را برای سرمایه گذاری و صادرات انواع مختلف سنگ های تزئینی در استان فارس اعلام کردند.
وی افزود: از آنجا که ایران از لحاظ منابع معدنی وسنگ های تزئینی غنی است و استان فارس نیز در تولید، استخراج و منابع معدنی و سنگ های تزئینی شرایط بالقوه ای دارد، این موضوع سبب شد معدن داران، معدنکاران و سرمایه گذاران چینی از معادن سنگ استان فارس در بوانات بازدید کنند تا مسیر سرمایه گذاری و صادرات این نوع از مواد معدنی بیش از پیش هموار و وروابط تجاری واقتصادی چین و ایران رونق دوچندان یابد.
تلاش های مدیران صنعت و معدن فارس برای فعال سازی ظرفیت های معدنی استان در حالی است که استخراج از معادن به ویژه معادن سنگ روند رضایت بخشی نداشته باشد و به طور عملی، اقتصاد کشور از برخورداری از آثار ناشی از این مواهب طبیعی محروم بماند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با انتقاد از استخراج و استحصال کم انواع سنگ های موجود و شناخته شده استان فارس می گوید: با توجه به میزان ذخیره 200 میلیون تنی سنگ معدنی استان فارس اما متاسفانه از این میزان ذخیره و ظرفیت طبیعی سالیانه در حدود سه میلیون تن استخراج می شود.
وی تصریح کرد: در اختیار نداشتن بازارهای هدف در دنیا سبب شده است تا سنگ مرغوب ایران در بازار های جهانی به نام ترکیه به فروش برسد.
همتی گفت: اگرچه ایران از نظر ذخیره تنوع و تولید سنگ تزئینی در دنیا دارای رتبه شاخص است اما در امر صادرات، جایگاه درخور توجهی در بازارهای جهانی ندارد.
وی ادامه داد: نیاز به برداشت بیشتر و کیفی تر از معادن و به کنترل درآوردن بازارهای هدف وجود دارد که این مهم با استفاده از فناوری روزدنیا و فرآوری سنگ های تولیدی و تزئینی و دوری جستن از خام فروشی امکان پذیر است .

جوکاری معاون امورمعادن واکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز بر این باور است که وجود ذخایره معدنی قابل توجه و تنوع مواد معدنی از یکسو و وجود نیروهای جوان تحصیل کرده و متخصص در سازمان نظام مهندسی استان فارس از سوی دیگر، بخش معدن و فرآوری مواد معدنی فارس را در مسیر توسعه قرار داده و شرایطی را به وجود آورده که بدون توجه به این بخش، توسعه کامل و همه جانبه امکانپذیر نخواهد بود.
در همین حال پاره ای موانع فراروی فعالیت معدن های فعال استان است که رفع آنها می تواند به چرخ حرکت استخراج از معادن را شتاب بخشد.
نماینده مردم آباده، بوانات و خرمبید در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگارایرنا به برخی از این موانع اشاره کرده است.
رحیم زارع بر این باور است که افزایش 12 درصدی مالیات بر ارزش افزوده، افزایش 35 درصدی بهای برق، افزایش حق بیمه تامین اجتماعی و در کنار آن رکود در بازار فروش سنگ از مهمترین چالش هایی است که مدیران واحدهای سنگبری با آن مواجه هستند و می طلبد به منظور برون رفت از این شرایط دستگاههای اجرایی حین رعایت قانون، تعامل بیشتری با واحدهای صنعتی داشته باشند.
به گفته فعالان معادن فارس، این واحدها مشکلاتی در زمینه برخورداری از تسهیلات بانکی دارند؛ مشکلی که مبتلابه سایر بخش های اقتصادی نیز هست.
اثرگذاری معادن در چرخه اقتصادی کشور و در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، توجه به معادن را بیش از پیش ضروری ساخته است.
حرکت مدیران دولت تدبیر و امید در استان فارس در قالب فعال سازی معادن غیرفعال و بازاریابی در کشورهای هدف برای رونق صادرات مواد معدنی نوید آینده درخشانی در این حوزه را می دهد. ک/4
2026/ 667

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




06/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن