واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در بورس کالای ایران:
حمایت همه جانبه دولت از آزادسازی قیمت ها در "بورس کالای ایران"
معاون اول رییس جمهوری طی ارسال نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی برای رفع موانع توسعه شتابان تر بورس کالای ایران تاکید کرده بود؛ در این نامه به صراحت از این موانع با عنوان دخالت های بی مورد در امور این بورس یادشده که این موضوع هم اکنون در دستور کار کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ،به اوج این مهم در حمایت ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی با حضور رییس جمهور از تقویت معاملات سلف در بورس کالای ایران برای تامین مالی بنگاه ها تبلور یافته است. این موضوع از این رو اهمیت دارد که پیش از دولت کنونی، دخالت های مستقیمی در عملکرد و مکانیزم بورس کالای ایران از سوی دولت اعمال می شده که صدماتی را نیز به اعتماد تولیدکنندگان و تقاضاکنندگان نسبت به این بازار شفاف وارد کرده است.
حمایت ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی از بورس کالای ایران در حالی صورت گرفته که پیش از این معاون اول رییس جمهوری طی ارسال نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی برای رفع موانع توسعه شتابان تر بورس کالای ایران تاکید کرده بود؛ در این نامه به صراحت از این موانع با عنوان دخالت های بی مورد در امور این بورس یادشده که این موضوع هم اکنون در دستور کار کمیسیون اقتصادی دولت قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور جمهور همچنین در حاشیه برگزاری چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران و وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه به وضوح بر حضور پررنگ بورس کالا در سامان دهی اقتصاد ملی تاکید کرده اند.
وزیر جهادکشاورزی نیز دستور تشکیل میز بورس محصولات کشاورزی را در این وزارتخانه صادر کرده که این دستور در آستانه اجرای نظام قیمت تضمینی، نوید برقراری قیمت عادلانه برای محصولات کشاورزی را می دهد.
همچنین در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی که روز یکشنبه اول تیرماه به ریاست حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی و با حضور اعضای این ستاد برگزار شد، تقویت معاملات سلف در بورس کالای ایران برای تامین مالی بنگاه ها مورد تاکید قرار گفت.
در این جلسه در حالی که نقش بازار سرمایه در تامین مالی برنامه های رونق اقتصادی و پیشنهادهای کارگروه تخصصی در این زمینه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، روحانی گفت: اولویت دولت در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در سال جاری، عملیاتی کردن برنامه های خروج از رکود و دستیابی به رونق اقتصادی است که باید توسط تمام نهادها و دستگاه های مسئول مورد مداقه و اهتمام جدی قرار گیرد، به نحوی که در سال 1393 اقتصاد کشور رشد مثبت را تجربه کند.
با توجه به نقش بی بدیل بورس کالای ایران در تامین مالی بنگاه ها از طریق ابزارهای مالی در این جلسه مباحثی مانند فروش املاک مازاد بانک ها و دستگاه های دولتی در این بورس، تقویت بورس های کالایی با استفاده از مکانیزم عرضه و تقاضا و ایجاد شفافیت در این امر، تقویت معاملات سلف در بورس کالا و همچنین تنوع بخشیدن به ابزارها و نهادهای مالی برای تامین مالی بنگاه ها، مورد تاکید قرار گرفت.
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در حاشیه برگزاری چهارمین همایش چشم انداز صنعت فولاد و معدن ایران که در اسفندماه 1392 برگزار شد، نیز بورس کالای ایران را یکی از افتخارات کشور عنوان کرده بود و گفت: مقدمات راه اندازی این بورس حدود 10 سال پیش با تاسیس بورس فلزات ایجاد شد و در شرایطی فعلی نیز دولت تدبیر و امید برای رسیدن این بازار مدرن به جایگاه واقعی خود به مسوولان این بورس کمک خواهد کرد.
وی افزود: بورس فلزات در سال 82 با اهداف و چشم انداز بسیار مثبتی راه اندازی شد که تاکنون توانسته از جهات مختلف ارتقا پیدا کند.
جهانگیری با تاکید بر این موضوع که دولت فعلی برای رسیدن بورس کالا به جایگاه اصلی اش در اقتصاد کمک خواهد کرد، اظهار داشت: ساز وکار شفاف بورس کالا به مراتب کاراتر از ساختار سنتی است و بدنه دولت برای فعال تر شدن این بورس تلاش خواهد کرد.
وزیر اقتصاد نیز در حاشیه مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه که در خردادماه 93 برگزار شد، تقویت و توسعه بازار سرمایه به خصوص معاملات بورس کالای ایران برای تعادل قیمت کالاهای مختلف را از برنامه های اصلی دولت معرفی کرد.
علی طیب نیا، بهترین بازار را برای تعیین قیمت کالاها و خدمات را سازوکار بورس کالای ایران دانست و افزود: تقویت بازار سرمایه از جمله معاملات بورس کالای ایران بخشی از سیاست کلی دولت است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی در نمایشگاه مذکور با اشاره به فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها به صراحت بیان کرد: تاکید دولت در زمان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، تامین مالی بلندمدت بنگاه های اقتصادی از طریق بازار سرمایه است که در این بین دولت حساب ویژه ای روی تامین مالی تولیدکنندگان از طریق معاملات بورس کالای ایران باز کرده است.
محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی نیز در دیدار با مجمع نمایندگان کرمان که در دی ماه 92 برگزار شد، با اشاره به اینکه بورس کالای کشاورزی براساس نیازها و اولویت های موجود در برنامه سوم توسعه در سازمان تعاون روستایی کشور راه اندازی و بعدها در قالب بورس کالا ادغام شد، تصریح کرد: متأسفانه این بورس مورد بی توجهی قرار گرفت که این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده؛ لذا در صدد ایجاد میزی برای بورس محصولات کشاورزی در وزارت جهادکشاورزی هستیم.
طی سال های گذشته، دولت دهم در پی بروز برخی شوک های قیمتی در بازار، نقدهایی را متوجه بورس کالا کرده بود. به نظر می رسد دولت اعتقاد چندانی به برقراری تعامل با بورس کالا و زمینه سازی برای توسعه بیشتر آن نداشت، حال با توجه به روی کار آمدن دولت یازدهم به نظر می رسد، فصل جدیدی پیش روی این نهاد مالی برای توسعه هرچه بیشتر گشوده شده است.
تعامل ایجاد شده میان بورس کالا و دولت تدبیر و امید به تقویت کارکرد بورس کالای ایران و نیز برنامه و رویکرد کلان دولت برای شفاف سازی فضای اقتصادی کشور و مبارزه با رانت کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]