واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیر آموزش و پرورش: سالانه 140 میلیون کتاب درسی چاپ می شود تبریز - ایرنا - معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی این وزارتخانه گفت: سالانه 140 میلیون جلد کتاب درسی در سطح کشور چاپ می شود.
بهرام محمدیان عصر روز سه شنبه در جلسه بررسی کتاب های درسی در تبریز افزود: این میزان کتاب چاپ شده باید در فاصله زمانی خرداد تا شهریور توزیع و بدست دانش آموزان برسد.
وی دستیابی به تکامل علمی و اخلاقی راازاهداف کلان سند تحول بنیادین آموزش وپرورش برشمرد و گفت: شکوفایی فکری، توسعه علم، کاربردی کردن علم و رشد ایمان و اخلاق از سیاست های اصلی در آموزش و پرورش است.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش، حکمت و تفکر قرانی، زبان و ادبیات، بهداشت، مطالعات اجتماعی، فرهنگ و هنر، علوم انسانی، مهارت های زندگی و زبان های خارجی را حوزه های یادگیری در آموزش و پرورش ذکر کرد و افزود: نیازمند تولید و تدوین علوم در این حوزه ها هستیم.
وی دوره های یادگیری را شامل دو دوره ابتدایی و دو دوره متوسطه اعلام کرد و گفت: دردوره اول آموزش عمومی و اجباری است، ولی در دوره متوسطه هدف آموزش های کاربردی جهت ورود به بازارکار می باشد.
محمدیان با اشاره به پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی خاطرنشان کرد: به منظور آموزش مهارت های عملی هر سال محتوی دروس دو پایه را عوض می کنیم که سال اول آزمایشی و سال دوم بصورت قطعی اجرا می شود.
وی تهیه تمام کتاب های درسی و رساندن آن ها به دست دانش آموزان تا اول مهر را دغدغه اصلی وزارت آموزش و پرورش ذکر کرد و گفت: مشکل اصلی کمبود تعداد مولف کتاب های درسی است.
محمدیان انتقاد به محتوی برخی کتاب های درسی را وارد دانست و افزود: گروه های آموزشی و پژوهشی و مراکز تربیت معلم عناصر اصلی آموزش و پرورش هستند که باید معدل علمی آنان مجاب کننده باشد.
وی آموزش همه ساله ضمن خدمت برای معلمان و آشنایی با روش های جدید تدریس و محتوی کتاب های تغییر یافته را ضروری برشمرد و گفت: 73 درصد معلمان در دوره های ضمن خدمت شرکت می کنند که از بین انها 69 درصد نمره قبولی می گیرند.
محمدیان ایجاد رشته های جدید در دوره های فنی و حرفه ای را بر اساس نیاز و استعدادهای هر منطقه ضروری دانست و افزود: معلمان نیز باید در تدریس رشته های فنی و حرفه ای فنون و مهارت های تدریس را بیاموزند.
وی در پاسخ به سوال معلمان مبنی بر تدریس به زبان محلی در استان های دو زبانه اظهارکرد: آموزش زبان و ادبیات محلی جزو اصل قانون اساسی است ولی تدریس به زبان محلی را باید دستگاه های بالادستی سیاستگذاری کنند.
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اعتبار بخشی و کیفیت بخشی به کتاب های درسی را از اولویت های این سازمان دانست و گفت: در راستای عملیاتی کردن این محورها ستادهایی تشکیل شده است.
جعفر پاشایی نگاه سرمایه محور به نیروی انسانی در آموزش و پرورش را یکی از اصول اساسی ذکر کرد و افزود: وجود 50 هزار معلم، 650 هزار دانش آموز و هشت هزار و 500 مدرسه در استان یک فرصت طلایی برای توسعه و پیشرفت آذربایجان شرقی است.
وی مشارکت جدی معلمان در تصمیم سازی و تصمیم گیری را از اولویت های آموزش و پرورش استان دانست و خاطرنشان کرد: به همین منظور اتاق های فکر تشکیل و به شکل جدی فعال هستند.
704/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]