واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: ضرورت جدا سازی درآمد شهرداری ها از صدور پروانه ساختمانی خبرگزاری پانا: وزیر راه و شهرسازی برخی ناخوشایند از جمله گود برداری های نادرست را مربوط به مرجع صدور پروانه ساختمانی دانست و گفت : برای سالم سازی فعالیت ها باید درآمد شهرداری ها از صدور پروانه های ساختمانی جدا شود.
۱۳۹۳ سه شنبه ۳ تير ساعت 15:24
به گزارش خبرگزاری پانا، عباس آخوندی که در هفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی در سالن اجلاس سران سخن می گفت، با اشاره به محیط فعالیت نظام مهندسی تصریح کرد: در مواقعی که کارفرما دولت است به خاطر تعریف موارد نظارتی، کیفیت اجرا، بهتر خواهد بود اما در مورد کارفرمای حقیقی ممیزی تعریف نشده است و در نتیجه شاهد کاهش کیفیت در این بخش هستیم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: شهر یک مجموعه اجتماعی است و پیش از اینکه مجموعه کالبدی شهر شامل ساختمان و معابر باشد؛ انسان ها و نظام حکمروایی محلی شهر را شکل می دهد. حال مشکلی که وجود دارد در نظام حکمروایی محلی امکان تامین مالی وجود ندارد و برای تامین مالی اقدام به فروش شهر و منافع آتی شهروندان می کند که باید این موضوع در سطح دولت مرکزی، محلی و مجلس برای یکبار حل شود. آخوندی افزود: بر اساس بررسی در چند کشور که در سال 1386 انجام دادم مشخص شد رابطه ای بین مالیه محلی و مالیه ملی وجود دارد. به عبارت دیگر بخشی از درآمد از دولت مرکزی است و بخشی از طریق مالیات بر سوخت و ارزش افزوده و سایر کمک ها به منظور رفع عدم تعادل بین شهرها پرداخت می شود. وی گفت: زمانی در کشور شهرداری ها کاملا متکی بر دولت بودند و زمانی دیگر گفته شده که شهرداری باید کاملا مستقل باشند همچنین تاکنون مشخص نشده است که چه نسبتی از هزینه های شهرداری ها از محل درآمد خود و چه نسبتی از بودجه دولتی تامین شود که آغازی برای انحراف در تامین مالی شهرداری هاست. وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: عوارض ساختمانی که توسط شهرداری ها باید دریافت شود صرفا برای هزینه کنترل نقشه و بازرسی برای پایان کار است و در مجموع هزینه بسیار کمی می شود. بنابراین عوارض ساختمانی رقمی نیست که شهرداری ها را اداره کند و استفاده از کمیسیون ماده پنج و ماده 100 شهرداری ها برای کسب درآمد مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه منضبط کردن کار شهرداری ها مشکل است، یادآور شد: قانون نظام مهندسی از تمام مهندسان می خواهد که قوانین و مقررات ملی ساختمان و اصول شهرسازی را رعایت کنند ، در حالی که تمام قوانین زیرپا گذاشته می شود زیرا محیطی مغشوش و بی انضباط برای مهندسان ایجاد کرده ایم و اگر شاهد اتفاقات ناگواری همچون گودبرداری های غیر اصولی هستیم حتما بخشی از آن به مراجع صدور پروانه ساختمانی مربوط می شود.
آخوندی تاکید کرد: اگر شهر آلوده است و ترافیک نامنظم داریم محصول نحوه تامین منابع مالی شهرداری است. در کمیسیون کلانشهرها که در هیات وزیران تشکیل شده است اصلی ترین مساله مورد نظر بنده، نحوه درآمد و هزینه شهرداری هاست که محیط فعالیت مهندسان را تشکیل می دهد و در عمل دچار سیستم ناکارآمدی شده ایم که کاهش کیفیت فعالیتهای مهندسی را در پی داشته است.
وزیر راه وشهرسازی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص نظام مهندسی به عنوان یک نظام اظهار داشت: در ماده چهار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان آمده است که اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی به آن دسته از امور فنی در بخشهای ساختمان و شهرسازی مستلزم داشتن صلاحیت حرفهای است. این مهمترین نکته در قانون نظام مهندسی است که در عمل ابن بحث بسیار ناقص و در برخی موارد وارونه تعریف شده است.
وی افزود: در حال حاضر امکان اشتغال فارغ از ماده چهار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان فراهم است و تمام کسانی که در دولت کار مهندسی می کنند از این مجرا برای دریافت صلاحیت عبور نمی کنند و برخی از افراد شاغل در شهرها نیز فاقد این صلاحیت هستند.
آخوندی گفت: مهندسی بر اساس ماده چهار قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان عام است و هر گونه فعالیتی اعم از دولتی و خصوصی را شامل می شود و در این ماده صلاحیت هایی بر اساس کارفرما تعریف نشده است.
وی توضیح داد: در خصوص بازنگری قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان باید به این نکته کلیدی در ساماندهی و سازماندهی امر مهندسی در کشور برگردیم و مواد 33 و 34 نیز ماده چهار را تقویت می کنند.
در حقیقت در این موضوع اشکال از قانون نیست بلکه مساله در اجرای قانون است.
وزیر راه وشهرسازی تصریح کرد: داشتن صلاحیت در اشتغال به کار مهندسی شرط لازم است اما شرط کافی ، ساماندهی کار مهندسان در زیربخش های کاری است. همچنین وقتی در قانون امور را با مهندسان می سنجند مفهوم پیوستگی، یکپارچگی، مسائل حقوقی شرکت و غیره، همه کنار می رود. وی اضافه کرد: در ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان تاکیده شده که اصول و قواعد فنی که رعایت آنها در طراحی، محاسبه، اجرا، بهره برداری و نگهداری ساختمانها به منظور اطمینان از ایمنی، بهداشت، بهره دهی مناسب، آسایش و صرفه اقتصادی ضروری است، اما در این ماده رعایت مقررات منوط به مهندسان شده است وسازماندهی بر اساس شرکت ها صورت نگرفته است. در حالی که در نظام فنی و اجرایی واحد شرکت است و شرکت های طبقه بندی می شوند.
آخوندی ابراز داشت: در نظام فنی و اجرایی کشور هیچ وقت در
باره صلاحیت مهندسان بررسی صورت نگرفته شده است و داشتن صرف گواهینامه دانشگاهی کفایت می کند. همچنین در قانون ثبت شرکت ها نیازی به صلاحیت مهندسی برای ثبت شرکت مهندسی فارغ از اینکه هیات مدیره واجد شرایط است، وجود ندارد. وی گفت: به قاعده کلی در زمینه لزوم داشتن صلاحیت در صورت اشتغال در کار مهندسی نیاز داریم ،
فارغ از اینکه کارفرما تخصص داشته باشد یا نه. همچنین تمام بنگاه ها متناسب با نوع فعالیت آنها باید از مهندسان واجد صلاحیت استفاده کنند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: اگر این قاعده در کشور ایجاد شود که داشتن شرکت مهندسی و اشتغال در امر مهندسی مستلزم وجود و حضور مهندسان با صلاحیت است ؛ مشکل حل می شود. حال هر سازمان و حتی بخش خصوصی طبقه بندی خاصی را برای خود تعریف کند اما همه اینها از یک نظام کلی تبعیت کنند که در نهایت یکپارچگی نظام مهندسی را موجب می شود.
وی افزود : لازمه این کار هماهنگی با تمام نظام های صنفی، حرفه ای و معاونت نظارت راهبردی است که متعاقب آن مفاهیمی همچون بیمه و مسئولیت برای انجام کار شکل می گیرد.
آخوندی که درهفدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی در سالن اجلاس سران سخن می گفت، در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نظام مهندسی ساختمان مثل یک بازار است، بیان داشت: بر اساس اصل 44 قانون اساسی، سیاست های ابلاغی در زمینه خصوصی سازی و نظام اقتصادی مبتنی بر رقابت، نظام مهندسی نیز باید با وجود 250 هزار مهندس و تقاضای گسترده خرید خدمات مهندسان توسط همه مردم باید دارای بازار باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]