واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ تير ۱۳۹۳ (۱۳:۱ب.ظ)
حمايت هاي دولتي از موسسات فرهنگي وابسته بيشتر است يا مستقل؟ موسسات فرهنگي در دهه هاي اخير بسياري از نيازهاي افراد را برطرف کرده اند و توانسته در ميان مردم جامعه مخاطباني را براي خود پيدا کند، اما هزينه اين موسسات از کجا تامين مي شود؟ از يک منبع دولتي و يا به شکلي کاملا مستقل؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج؛ نياز امروز افراد جامعه به دستيابي به اطلاعات و دغدغه هاي فرهنگي شان سبب شده است در دهه هاي اخير موسسات فرهنگي هنري بسياري در سطح کشور شکل گيرد، موسساتي که با تاسيس آنها علاوه بر اينکه براي برخي از افراد جامعه اشتغالزايي شده و درآمدزايي کرده است به برخي نيازهاي افراد جامعه پاسخ مي دهد و نيازهاي آنها را برطرف مي کند.
موسساتي که گاهي چند منظوره و گاهي تک منظوره هستند، موسسات چند منظوره به تبع آنکه خدمات بيشتري را به مخاطب عرضه مي دارند مخاطبان بيشتري را در بر مي گيرند و در کنار خود دارند، البته همين امر سبب هزينه هاي بيشتر اين موسسات هم مي شود، اما اين موسسات براي پيشبرد اهداف خود، از نظر مالي موسساتي مستقل هستند و يا اينکه از سوي نهاد و يا سازماني مورد حمايت قرار مي گيرند.
موسسه تبيان يکي از اين موسسات چند منظوره است که خدماتي گوناگوني را به کاربران خود ارائه مي دهد، محمدرضا سلطاني شيرازي مدير روابط عمومي موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان در خصوص شکل گيري اين موسسه مي گويد: موسسه فرهنگي اطلاع رساني تبيان اواخر سال 80 شروع به کار کرد. اين موسسه که زير نظر سازمان تبليغات اسلامي است، 4 حوزه اصلي دارد که در کنار آن خدمات ديگري هم به کاربران ارائه مي دهد.
وي اعلام کرد: خدمات مشاوره، اجتماعي، ورزشي همچنين شبکه اجتماعي امور کاربري که توسط اين موسسه نوشته شده از خدماتي است که به کاربران ارائه مي شود، بازي هاي رايانه را نيز مي توان از ديگر خدمات اين موسسه دانست، البته اين موسسه در کنار اين خدمات، خدمات ديگري را براساس زمان ارائه مي دهد که گاهي ممکن است اين خدمات با کمک نهادهاي ديگر باشد.
سلطاني شيرازي در مورد بودجه اين موسسه و حمايت هاي مالي از آن گفت: بودجه اين موسسه را سازمان تبليغات اسلامي مشخص مي کند و ما رديف بودجه مشخصي داريم، البته در کنار آن نرم افزارهايي براي همراه اول و ايرانسل داريم که هزينه هايي هم از اين طريق براي اين موسسه جذب مي شود، اما حمايت ديگري از اين مجموعه صورت نگرفته مگر در مواردي که موسسه درخواست داده باشد البته گاهي بيلبورد و موارد تبليغاتي حمايت هايي بوده که از ما صورت گرفته است.
از سويي ديگر رضا اسماعيلي مدير مسئول موسسه فرهنگي بخارا اعلام کرد: اين موسسه موسسه اي کاملا مستقل است که حامي مالي نداشته و در سال 1381 با گرفتن مجوز فعاليت موسسه فرهنگي از وزارت ارشاد شروع به کار کرده است.
وي ادامه داد: حوزه فعاليت ما بيشتر در زمينه تبادلات فرهنگي با کشورهاي فارسي زبان افغانستان و تاجيکستان است و انتشارات و گردآوري مجلات از ديگر فعاليت هاي ما محسوب مي شود.
اسماعيلي در ادامه افزود: با وجود تلاش هاي بسياري که موسسات فرهنگي دارند، اما متاسفانه هيچ حمايتي از آنها صورت نمي گيرد يا دست کم اين حمايت از موسسه ما تا به امروز صورت نگرفته است، در صورتي که اين موسسات مي توانند اشتغال زايي داشته باشد، البته وزارت ارشاد بايد از کارها و اقدامات حمايت کند نه اينکه بودجه را براي خريد ساختمان و ملزومات انجام دهد.
مدير مسئول موسسه بخارا اعلام کرد: بيشتر ارتباطات فرهنگي در قالب دولت و حمايت هاي دولتي تعريف شده است و بخش خصوصي نمي تواند چندان در اين زمينه ها ورود کند، اما متاسفانه وزارت ارشاد هم حمايت از ما نکرده به گونه اي که موسسه بخارا تاکنون مجلات و کتاب هايش را با هزينه شخصي منتشر کرد و در اين شرايط به سمت غير فعال شدن در حرکت هستيم.
اما، نکته اينجاست که مديران دولتي ما هميشه اذعان داشته اند که فرهنگ و هنر از مهمترين ارکان هر جامعه است و بايد از آنها حمايت کرد، اما واقعا چه اندازه از اين موسسات حمايت مي شود، البته حجت الله ايوبي رئيس سازمان سينمايي در يکي از نشست هاي خود اعلام کرده بود که ما بخشي از بودجه سازمان سينمايي را به حمايت از موسسه سينما شهر اختصاص داده ايم که البته اين موسسه زير نظر اين سازمان سينمايي است، در حقيقت شايد بتوان گفت موسساتي که وابسته به نهاد و يا سازماني هستند مي توانند از حمايت هاي دولتي برخوردار شوند و موسسات مستقل بد از چند سال با تعطيلي مواجه مي شوند.
اين در حالي است که بايد گفت اگر اين موسسات دولتي نباشند هزينه هاي بسياري دارند که اگر دولت از آنها حمايت نکند کار مشکلي را در پيش دارند مگر اينکه بتوانند حاميان خصوصي براي موسسات خود پيدا کرده و زير سايه اين حاميان به فعاليت خود ادامه دهند، اما نکته اينجاست که آيا واقعا اين موسسات آن قدر مخاطب دارند که بدون حامي مالي به کار خود ادامه دهند؟و چه اندازه خدمات اين موسسات ديده مي شود مسائلي است که مي توان در اين حوزه مطرح کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]