تبلیغات
تبلیغات متنی
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852150289
توئیت های سایت رهبر معظم انقلاب همزمان با روز جهانی موسیقی/ موسیقی را هدفدار کنید
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
توئیت های سایت رهبر معظم انقلاب همزمان با روز جهانی موسیقی/ موسیقی را هدفدار کنید
روز جهانی موسیقی در ایران چندان جدی گرفته نمی شود و حتی میان پیگیران حوزه موسیقی نیز کمتر شخصی خبر دارد که 21 ژوئن روز جهانی موسیقی است.
به گزارش نامه نیوز، حساب زبان انگلیسی توئیتر منتسب به وب سایت رهبر انقلاب همراستا با روز جهانی موسیقی یا همان 21 ژوئن، اقدام به انتشار فرازهایی از یکی از سخنرانی های مهم رهبر انقلاب داشته که بیشتر تمرکز را درباره موسیقی داشته و تصویری خاص از نگاه رهبری را به موسیقی به تصویر می کشد؛ تصویری که نه تنها موسیقی ایران را در حدود شرع تحسین می کند، بلکه بخشی از موسیقی غربی را نیز انسان ساز و حتی زمینه ساز تحولات بزرگی چون انقلاب های بزرگ تعبیر می کند.
روز جهانی موسیقی در ایران چندان جدی گرفته نمی شود و حتی میان پیگیران حوزه موسیقی نیز کمتر شخصی خبر دارد که 21 ژوئن روز جهانی موسیقی است.
در دیگر کشورها اما همزمان چنین روزی شاهد برگزاری کنسرت های بسیار مهمی هستیم و برخی از مهم ترین اجراهای زنده موسیقی برجسته هر سال اجرا شده و برخی آلبوم های مهم در چنین روزی رونمایی شده و بدین شکل حرکتی جهانی را در این روز در حوزه موسیقی نظاره گر هستیم.
در این شرایط شاهد چندین توئیت انگلیسی در حساب کاربری انگلیسی منتسب به وب سایت رسمی رهبر انقلاب بودیم که برخی صحبت های کمتر شنیده شده ایشان را متذکر شده بود.
توئیت هایی که بخش هایی از یکی از سخنرانی مهم و کلیدی رهبر انقلاب درباره موسیقی است؛ سخنرانی که مواضع ایشان را در قبال موسیقی کشورمان و همچنین موسیقی غربی به تصویر کشیده و حتی بخشی از موسیقی مغرب زمین را تا سرحدی حائز اهمیت می پندارد که انسان عارفِ واقفِ خردمند می تواند بلیت تهیه کند و در سالن از اجرایش لذت ببرد.
«تابناک» همزمان با انتشار این توئیت ها متن کامل این سخنان که بیانات مقام معظم رهبری در بازدید از صداوسیما و دیدار با جمعی از اهالی موسیقی در تاریخ نهم مردادماه 1375 را منتشر می کند؛ سخنانی که می تواند در این مقطع حساس که برخی اتفاقات برای موسیقی و حتی موسیقی اصیل و فاخر به خصوص در اجراهای زنده رخ داده، برای مسئولان امر و انقلابیون راهگشا باشد.
موسیقی، تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خدادادی است
آنان که در امر نوازندگی یا خوانندگی فعال بودند اظهار داشتند که طبق فطرت و ذوقی سلیم، نظم منطقی را در کار معمول می داشته، و قواعد را رعایت می کرده اند. هفت دستگاه اصلی موسیقی و دستگاه های فرعی آن، که تنها مربوط به موسیقی ایرانی نیست، بلکه در همه آهنگ های جهان وجود دارد، به گونه ای تکوین یافته که هر صدایی شما دربیاورید، در یکی از آن دستگاه ها هست.
بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت هنر موسیقی، تلفیقی از دانش، اندیشه و فطرت خدادادی است؛ که مظهر فطرت خدادادی، در درجه اول، حنجره انسان ها، و در درجه دوم، سازهایی است که به دست انسان ها ساخته شده است.
پس می بینید که پایه، پایه الهی است. اولین نتیجه ای که می شود گرفت آن است که ما این هنر را، در راه خدا مصرف کنیم.
تعالی موسیقی
ما از دوران جوانی خودمان حرف های برخی از اهالی هنر را می شنیدیم که روشنفکر مآبانه و واقعاً بیپایه و اساس، مبتنی به این نکته بود که «ما هنر را در راه فکر و پیش بینی و سیاست، به کار نمی بندیم».
آنها که ادعاهایی چنین داشتند، هنرشان -اعم از شعر و دیگر فنون- بیش از سایرین در خدمت سیاست ها قرار می گرفت. قصد ورود به چنین بحث هایی را ندارم. اما می خواهم بگویم هر کاری که متکی به اراده انسان است، باید برای هدفی انجام گیرد.
هرچه هدف متعالی تر باشد، آن کار یا هنر ارزشمندتر می شود. متأسفانه هدف موسیقی در شرق، در حد تعالی خود موسیقی نبوده است.
در غرب موسیقی هایی که گاهی یک ملت را نجات داده کم نبوده است
می دانید که من به طور طبیعی از جمله آدم های غرب ستیزم. چنان که هیچ ویژگی غرب، مرا مبهوت و مجذوب نمی کند.
در عین حال، ویژگی های مثبت غرب را از روی محاسبه، تأیید می کنم. یکی از آن ویژگی ها، مقوله موسیقی است.
درست است که در غرب، موسیقی رقص و لهو و سایر موسیقی های منحط وجود دارد، اما در همان نقطه از جهان، از دیرباز موسیقی های آموزنده و معنادار هم بوده است؛ موسیقی ای که برای گوش سپردن به آن، انسان عارف واقف خردمند، می تواند بلیت تهیه کند، در سالن اجرای کنسرت بنشیند و ساعتی از آن لذت ببرد.
در غرب موسیقی هایی که گاهی یک ملت را نجات داده و گاهی یک مجموعه فکری را به سمت صحیحی هدایت کرده، کم نبوده است. غرب برخوردار از چنین ویژگی ای نیز بوده، و هست.
موسیقی لهوی حرام
در شرقی که راجع به آن گفتم (یعنی در محدوده جغرافیایی مورد اشاره) متأسفانه موسیقی از چنین اعتبار و جایگاهی برخوردار نبوده است. موسیقی در اینجا عبارت از آهنگ ها و آلات و ادوات لهو بوده؛ که فقها از آن، به «موسیقی لهوی حرام» تعبیر کرده اند. فرض بفرمایید فلان خلیفه، شبی دچار بی خوابی می شده است.
موسیقیدان با آن خصوصیاتی که گفتم «اهل خرد و قریحه و ذوق است»، بایستی خود را می شکست، پای تخت خلیفه می نشست، تا خلیفه از حالت افسردگی که بیرون می آمد! این وضعیت موسیقی در بارگاه خلفا و امرای عرب بود. عین همین قضیه، در مورد سلاطین ایران هم صدق می کند. پادشاهانی که اهل موسیقی لهو بوده و دربارهای موسیقی طلب داشته اند، کم نیستند. که از آن جمله می توان به دربار قاجار و پادشاهان آن سلسله اشاره کرد.
توجه می کنید که موسیقی در خدمت چه جریانها و کسانی بوده است؟! اینکه می بینید در کلمات فقها، موسیقی، مقوله ای حرام و ممنوع و دست نزدنی و نزدیک نشدنی است، به همین خاطر است.
در برخورد با حرام هم جای ملاحظه نیست
توجهی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بایستی از طرف دست اندرکاران موسیقی نسبت به موسیقی صورت می گرفت، نگرفت. البته این بدان معنا نیست که کارها خوب انجام نشده است.
مسلماً شده است که ما اینجا می نشینیم و به کار شما گوش می سپاریم. بنده آدمی نیستم که اگر موسیقی حرام نواخته شد بنشینم و به آن گوش بسپارم. آن چه در این مقوله، حرام بوده هنوز هم حرام است.
در برخورد با حرام هم جای ملاحظه نیست و من هم به عنوان فرد متشرع که ملاکم فقه است، ملاحظه کاری نمی کنم.
موسیقی که هدف متعالی داشته باشد پاک و مقدس است
حرف من با موسیقی دان ها این است که موسیقی را به سمت معنا و هدف های متعالی ببرید؛ هدف هایی فراتر از هدف عیاشی؛ فلان عاشق کذایی که بهمان معشوقه کذایی تر را دوست می داشته، و چون مورد بی اعتنایی وی قرار گرفته و دلش شکسته است، می خواهد پای فلان ساز بنشیند، و در اثر آهنگ و ترانه سوزناک، اشکی از ره فراق بریزد! چنین هدفی در استعمال موسیقی ارزشمند نیست.
چه ارزشی دارد که به خواهش دل یک نفر بسازند و بخوانند و بنوازند، و آن اندیشه ریاضی و محاسبه علمی و منطقی را - که اعتبار موسیقی است - چنین خوار و ذلیل کنند؟! ارزش و هدف و تعالی در موسیقی، این نیست. موسیقی متعالی، موسیقی ای است که برای هدف متعالی باشد. اگر چنین باشد، آن وقت می شود موسیقی را پاک و مقدس نامید.
وجود کلام، از محسنات موسیقی ماست
موسیقی را باید به سمت هدف متعالی بکشانید. این را هم فراموش نکنید که کلام از محسنات موسیقی ماست. اصلاً نقطه قوت در موسیقی فارسی و عربی، وجود کلام به صورت اغلبی است. یعنی غالباً چنین بوده که موسیقی با کلام همراه می شده است. مسلماً کلام بر جهت گیری کار مجموعه شما تأثیر می گذارد.
به تعبیر دیگر در بعضی اوقات، کلام که با آهنگ نواخته شده همراه است، وجه هدایتگر دارد و این وجه در معنای عرفانی، اخلاقی، اجتماعی یاسیاسی کلام نهفته است. آن وقت است که می توان گفت: کلام هدایت گر، موسیقی را دارای جهت متعالی می کند.
یک وقت است که آهنگ را با کلامی گمراه کننده همراه می کنید. فرض بفرمایید کلام، مبین سوز و گداز یک عاشق کاملاً جسمانی و مادی برای معشوقه خود است. سوز و گداز کذا هم به خاطراین است که عاشق به معشوقه دست پیدا کند و شب را با او تا صبح بگذراند! هیچ هدف دیگر ندارد و صد در صد هدف مادی است. مسلماً کلام که برای این مقصود گفته شود، حرام است. این هنر شماست که بگردد و شعر های خوب را پیدا کند. البته شعر های حافظ و سعدی هم، همیشه عرفانی نیست.
چه بسا شعر جسمانی و مادی هم دارند. شعر را پیدا کنید و کلامی را بیابید که حقیقتاً معنای عرفانی یا اخلاقی داشته باشد؛ مثل خیل از غزل ها ی صائب و بعضی از شعرای سبک هندی، که از جنبه اخلاقی خوب و قابل قبولی برخوردار است. کلام هایی چنین را روی آهنگ های خود بگذارید، تا آثار پسندیده ای به وجود بیاورید.
درخواست من از شما آقایان موسیقی دان ها و افرادی که در این زمینه بسیار مهم صاحب نظر و هنر هستید، این است که احساس مسئولیت کنید و موسیقی را نجات دهید. البته من دلم نمی خواهد مفاهیم با هم مخلوط شود. بعضی از موسیقی دان های سنتی اصیل و ریشه دار، گاهی می گویند که موسیقی قبل از انقلاب دچار ابتذال شده بود؛ ولی در دوران انقلاب الحمدا... آن ابتذال از بین رفت. من این را نمی خواهم بگویم.
از دید یک متخصص، همان است که موسیقی دچار ابتذال شده بود. خوشبختانه، به خاطر محدودیت های قهری انقلاب، آن ابتذال ها از پیکر موسیقی فرو ریخت. من تقسیم دیگر را می خواهم مطرح کنم. چون تنها به این که آن ابتذال ها از بین برود، قانع نیستم. بلکه می گویم: در همین موسیقی غیر مبتذل سنتی عالمانه هم شما وظیفه دارید جهت گیری درست ایجاد کنید.
موسیقی را هدفدار کنید
بعضی از موسیقیدان های سنتی اصیل و ریشه دار، گاهی می گویند که «موسیقی قبل از انقلاب دچار ابتذال شده بود؛ ولی در دوران انقلاب الحمدالله، آن ابتذال از بین رفت». من این را نمی خواهم بگویم. من تقسیم دیگری را می خواهم مطرح کنم. چون تنها به اینکه آن ابتذال ها از بین برود، قانع نیستم. بلکه می گویم در همین موسیقی غیرمبتذل سنتی عالمانه هم، شما وظیفه دارید جهت گیری درست ایجاد کنید. توقع من از شما، هدفدارکردن موسیقی است.
به دنبال مسائلی چنین، در وادی موسیقی باشید. موسیقی باید در این جهت برود و صدا و سیما، موظف ترین و مسئول ترین مرکز برای این کار است. اینکه از صدا و سیما اسم می برم، بدین معنا نیست که وزارت ارشاد را فراموش کنیم. وزارت ارشاد هم جزو موظف ترینهاست. اما شما جزو متعهدترین و موظف ترینها هستید. پس، به سراغ این کار بروید.
شور (علی اف) بتهوون
به یاد دارم در زمان گذشته که ما مشغول مبارزه بودیم یک وقت بحث از موسیقی و سمفونی های بتهوون پیش آمد. از برخی مطلعین شنیدم که شور «علی اف» در جنگ جهانی، باعث نجات شوروی، شده بود! از همین آهنگ شور موسیقی شما، آهنگساز و نوازنده ای در شوروی، قطعه ای ساخته که ملت را تکان داده است! من اگر چه «علی اف» را نمی شناسم و شور او را نشنیده ام اما می دانم «شور» چیست و می دانم که انسانی با قریحه می تواند با یک آهنگ ملتی را منقلب کند و تکان دهد.
1393/4/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]
صفحات پیشنهادی
همزمان با سالروز شهادت حاج صادق امانی اعضای ستاد کنگره ملی ۱۰ هزار شهید اصناف و بازار با رهبر معظم انقلاب دیدا
همزمان با سالروز شهادت حاج صادق امانیاعضای ستاد کنگره ملی ۱۰ هزار شهید اصناف و بازار با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند۲۶ تن از اعضای ستاد کنگره ملی ده هزار شهید اصناف و بازار همزمان با سالروز شهادت حاج صادق امانی با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبیک هفته با موسیقی کلاسیک امروز ایران در تالار رودکی
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی یک هفته با موسیقی کلاسیک امروز ایران در تالار رودکی مجموعه برنامه های هفته موسیقی معاصر تهران با حمایت خانه هنرهای شهری از 28 خرداد تا سوم تیرماه با محوریت اجرای گروه های نوجوی عرصه موسیقی کلاسیک ایران در تالار رودکی برگزار می شود به گزارشعوامل «شیار 143» با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
عوامل شیار 143 با رهبر معظم انقلاب دیدار کردندتهیهکننده فیلم سینمایی شیار 143 از ابراز محبت رهبری انقلاب نسبت به عوامل این فیلم خبر داد محمدمهدی قاسمی در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس با بیان مطلب فوق گفت رهبری معظم انقلاب چندی پیش فیلم شیار 143 را دیده بودند و امروز این تدیدار رهبر معظم انقلاب با عوامل فیلم «شیار 143»
فرهنگ و هنر سینمای ایران دیدار رهبر معظم انقلاب با عوامل فیلم شیار 143 رهبر معظم انقلاب با عوامل فیلم سینمایی شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار دیدار کردند به گزارش خبرنگار مهر صبح امروز دوشنبه 26 خرداد مقام معظم رهبری با دستاندرکاران فیلم سینمایی «شیار 143&raqاجرای 10 روزه موسیقی بانوان لغو شد/ مشکل سیاسی در میان نیست
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی اجرای 10 روزه موسیقی بانوان لغو شد مشکل سیاسی در میان نیست دبیر اجرایی برنامه 10 روزه اجراهای موسیقی بانوان که قرار بود از تاریخ 24 خرداد تا 2 تیر ماه در تالار وحدت برگزار شود از دلایل لغو مجموعه برنامه های این رویداد موسیقایی گفت کامران همتمعصومه آباد:کتاب من زنده ام معجزه قلم بود/ مادرم در دیدار مقام معظم رهبری از روزهای سخت انتظار اسارت گفت
در مراسم رونمایی از تقریظ آیت الله خامنه ای بر کتاب من زندهام مطرح شد 2 معصومه آباد کتاب من زنده ام معجزه قلم بود مادرم در دیدار مقام معظم رهبری از روزهای سخت انتظار اسارت گفت معصومه آباد کتاب من زنده ام را معجزه ی قلم نه تبحر خود در نویسندگی دانست به گزارش خبرنگار ادبیاموسيقي کلاسيک امروز ايران در تالار رودکي روايت ميشود
۲۷ خرداد ۱۳۹۳ ۱۵ ۵ب ظ موسيقي کلاسيک امروز ايران در تالار رودکي روايت ميشود برنامه هفته موسيقي معاصر تهران به همت خانه هنرهاي شهري از اواخر خرداد با محوريت اجراي گروههاي نوگراي عرصه موسيقي کلاسيک ايران در تالار رودکي برگزار ميشود به گزارش خبرگزاري موج هفته موسيقي معاصر تدیدار عوامل فیلم «شیار 143» با رهبر معظم انقلاب
دیدار عوامل فیلم شیار 143 با رهبر معظم انقلاب خبرگزاری پانا عوامل فیلم سینمایی شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ خرداد ساعت 20 10 به گزارش سرویس فرهنگی پانا صبح امروز دوشنبه 26 خرداد دستاندرکاران فیلم سینمایی «رهبر معظم انقلاب نقش اصلی را در حفظ فرهنگ ایثار دارند
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی رهبر معظم انقلاب نقش اصلی را در حفظ فرهنگ ایثار دارند تهران- ایرنا- رییس دفتر مقام معظم رهبری گفت حضرت آیت الله خامنه ای نقش اصلی را در حفظ فرهنگ ایثار و شهادت در کشور دارند به گزارش خبرنگار حوزه کتاب و ادبیات ایرنا حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپارهبر معظم انقلاب: در نظام اسلامى قهر و غلبه معنا ندارد
رهبر معظم انقلاب در نظام اسلامى قهر و غلبه معنا ندارد پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI IR کلیپ صوتی فتنه تغلب را با توجه به بیانات رهبر انقلاب در بیست و پنجمین سالروز رحلت امام خمینی ره درباره ایستادن با قهر و غلبه مقابل رای مردم تهیه و درآستانه سالروز برگزاری نماز جمعه تاریخی ۲۹متن تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «من زندهام»
فرهنگ و ادب ادیبات ایران مهر منتشر کرد متن تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب من زندهام حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از مطالعه کتاب من زندهام به قلم معصومه آباد در تقریظی بر این کتاب نوشتند گنجینه یادها و خاطرههای مجاهدان و آزادگان ذخیره عظیم و ارزشمناز تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «من زنده ام» رونمایی شد+ عکس
در چهارمین مراسم پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب من زنده ام رونمایی شد عکس تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب من زنده ام عصر دیروز در مراسم چهارمین پاسداشت ادبیّات جهاد و مقاومت در حضور جمعی از پیشکسوتان عرصه ایثار نویسندگان فعالان حوزه ادبی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها