تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842063041




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مگر والدین کتاب می‌خوانند که از فرزندشان انتظارکتاب خواندن دارند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و ادب > ادیبات ایران شعبان نژاد:
مگر والدین کتاب می‌خوانند که از فرزندشان انتظارکتاب خواندن دارند
افسانه شعبان نژاد در کارگاه آموزشی شعر گودک و نوجوان گفت: کدامیک از ما مانند گذشته برای کودکانمان لالایی می‌‎گوییم، قصه می‌خوانیم و روزنامه ورق می‌زنیم. پس چطور می‌توانیم از بچه‌ها توقع داشته باشیم که اهل مطالعه باشند.



یه گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی شعر کودک و نوجوان دوازدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره  پیش  از ظهر یکشنبه اول تیرماه با حضور افسانه شعبان‌نژاد، رودابه حمزه‌ای و عرفان نظرآهاری در حاشیه دوازدهمین دوره جشنواره شعر و داستان سوره برگزار شد. در ابتدای این نشست شعبان‌نژاد گفت: خوشحالم در شهری هستم که کودکی و نوجوانی‌ام در کوچه پس کوچه‌های آن گذشته است. هنوز هم شب‌ها کرمان و آسمان پرستاره‌اش را خواب می‌بینم.

وی همچنین خطاب به حاضران گفت: شما که شاعران جوان این سرزمین هستید، اجازه ندهید شعرهایتان کال بر زمین بیفتد.  همچنین تلاش کنید تا کوتاه شعر بگویید. نوجوان امروز بی‌حوصله است، هر قدر شعر کوتاه‌تر باشد، درک بهتر از آن خواهد داشت. خود من چند سال است روی شعرهای کوتاه برای نوجوانان کار می‌کنم و می‌بینم این گروه سنی از شعرهای کوتاه بیشتر و بهتر استقبال می‌کنند. هنر این است که بهترین حرف‌ها را در کوتاه‌ترین کلام مطرح کنیم.

به گفته این شاعر کودک و نوجوان، طنز و عشق دو مقوله‌ایست که شاعران نوجوان باید به آن بپردازند، زیرا نوجوان امروز به قالب طنز احتیاج دارد و شاعران لازم است مسائل سیاسی و اجتماعی را با زبانی طنزآمیز به او منتقل کنند. عشق هم یکی دیگر از مواردی است که سال‌ها به خاطر محدودیت‌ها و خط قرمزهایی که وجود داشته، از شعر نوجوان حذف شده است و باید به طور جدی به آن پرداخته شود.

یکی از پیشهنادات شعبان‌نژاد این بود که شاعران جوان عجله‌ای برای انتشار آثارشان نداشته باشند و فرصت دهند تا زبانشان، زبان پخته‌ای شود و بعد به انتشار اشعار خود در قالب مجموعه بپردازند.

وی در پاسخ به  یکی از حاضران که چگونه می‌توان در عصر تکنولوژی بچه‌ها را به مطالعه علاقه‌مند کرد، گفت: من فکر می‌کنم تکنولوژی بهانه است. چند ماه پیش استرالیا بودم. این کشور به لحاظ تکنولوژی از ما جلوتر است اما بچه‌ها کتاب می‌خوانند. کلاس قصه‌گویی دارند. ما بزرگترها هستیم که تنبل شده‌ایم. کدامیک از ما مانند گذشته برای کودکانمان لالایی می‌‎گوییم، قصه می‌خوانیم و روزنامه ورق می‌زنیم. پس چطور می‌توانیم از بچه‌ها توقع داشته باشیم که اهل مطالعه باشند.

پس از آن یکی از شاعران شرکت‌کننده در این کارگاه آموزشی شعری را به لهجه کرمانی خواند و از شعبان‌نژاد پرسید چگونه می‌توان در شعر از گویش‌ها و لهجه‌های محلی استفاده کرد؟ این شاعر کودک ونوجوان پاسخ داد: از آنجایی که من عضو شورای شعر کانون پرورش فکری هم هستم، شعرهایی را می‌خوانیم و تصویب می‌کنیم که گاه به لهجه‌های محلی سروده شده است. به هر حال در این سال‌ها بیش از هر چیز به گویش تهرانی توجه شده و این مسئله چندان خوش‌آیند نیست.

پس از آن عرفان نظر‌آهاری با توجه به اینکه تعریف ما از نوجوان متفاوت با دهه‌های قبل است، گفت: نوجوان امروز شجاع و جست‌وجوگر است. دوست دارد جهان را عاشقانه‌تر ببیند. او سؤال می‌کند و چه خوب است که ما کوله‌ای داشته باشیم که به جای جواب پر از سؤال است. شعر کودک و نوجوان می‌تواند برای این نسل این نقش را بازی کند.

به گفته نویسنده کتاب «در سینه‌ات نهنگی می‌تپد»، در جامعه‌ای که خشونت کلام رایج است، شعر وجود ندارد پس ما باید تلاش کنیم که شاعرانگی به رفتار بدل شود. ما در پی تجسم جامعه‌ای شاعرانه هستیم پس باید از بچه‌ها شروع کنیم.  چگونه گفتن از چه گفتن مهمتر است. ما باید ببینیم خود پدر و مادرها چگونه بچه‌ها را با کتاب آشنا می‌کند. ممکن است خانواده‌ای کتابخوان باشد. مثلاً مادری هنگام خواندن روزنامه یا کتاب پاسخ فرزندش را ندهد، پس نمی‌تواند از او انتظار داشته باشد که با علاقه کتاب بخواند.

نظرآهاری ادامه داد: خاطرم هست مادر من یک دیوان حافظ در هر کجای خانه داشت، اما حافظ کجای آشپزخانه ما جای دارد؟

رودابه حمزه‎ای نیز یکی دیگر از شاعران کودک و نوجوان حاضر در این کارگاه بود. وی با اشاره به اینکه سال‌هاست عشق را از زندگی نوجوانان حذف کرده‌ایم، گفت: عشق سرآمد تمام توجهات بشری است و ما از سال‌ها پیش تاکنون به خاطر خط قرمزهایی که وجود داشته این فطری‌ترین نیاز انسانی را حذف کرده‌ایم. امروز متوجه شده‌ایم که نوجوان ما عشق را نمی‌شناسد. ما خودمان به بچه‌ها خیانت کرده و به آنها یاد نداده‌ایم که عشق چیست. او عاطفه را نمی‌شناسد. خوب است شاعران ساختارشکنی کنند و به این نیاز بپردازند.

وی که یکی از داوران بخش شعر کودک و نوجوان دوازدهیمن جشنواره شعر جوان سوره نیز هست، بیان کرد: در بررسی سروده‌هایی که به جشنواره رسیده بود، دیدیم برخی از شاعران که در قالب موضوعات جشنواره شعر گفته‌اند، کارهای تکراری و سفارشی انجام داده‌اند، اما برخی از زاویه‌ای متفاوت به همان موضوعات تکراری توجه کرده‌اند. پس می‌توان زاویه دید را تغییر داد.

پس از آن شاعران جوان حاضر در این کارگاه آموزشی که از شهرهای مختلف مانند اردبیل، همدان، اهواز و... در کرمان حضور پیدا کرده بودند، به خواندن سروده‌های خود پرداختند. شعرهایی که از سوی داوران مورد نقد و بررسی قرار گرفت.


۱۳۹۳/۴/۱ - ۱۵:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن