واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس دیوان محاسبات: اعمال مدیریت های کنونی پاسخگوی مشکلات کشور نیست ایلام- ایرنا- رییس دیوان محاسبات کشور گفت: اعمال رویه ها و مدیریت کنونی پاسخگوی مشکلات اقتصادی کشور نیست و باید با ساز و کارها و اجرای روش های نوین به سمت استفاده از ابرازهای جدید در پیشبرد اهداف اقتصادی حرکت کنیم.
به گزارش ایرنا، ˈامین حسین رحیمیˈ روز شنبه در شورای اداری استان ایلام اظهار کرد: مقام معظم رهبری در اواخر سال گذشته سیاست های اقتصاد مقاومتی را به سران سه قوه ابلاغ فرموده و کارگزاران نظام و بویژه دولتمردان باید برنامه های خود را در چارچوب خواسته های معظم له طرح ریزی و اجرا کنند.
وی افزود: اقتصاد ایران با مشکلات عدیده ای روبروست و تاکید رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته بر مسائل اقتصادی بیانگر نقش و جایگاه این موضوع در پیشبرد اهداف نظام است.
رییس دیوان محاسبات ادامه داد: اعمال مدیریت های کنونی پاسخگوی مشکلات و نارسایی های کشور نیست و باید با حرکت جهادی و کارآمد همانند دوران دفاع مقدس به مقابله با معضلات و موانع پیشروی نظام برویم.
رحیمی پاسداری از بیت المال را از مهم ترین وظایف دیوان محاسبات دانست و تاکید کرد: پرونده های بسیار زیادی از تخلف های اداری و مالی در دستگاه های اجرایی تشکیل شده که بخش قابل توجهی از این پرونده ها در نتیجه آگاهی نداشتن مدیران از قوانین و مقررات و ضوابط هزینه کرد بودجه بوده است.
وی بیان کرد: نباید فعالیت در دیوان محاسبات تنها به تشکیل پرونده محدود شود چراکه علاوه بر مشکلات برای مدیران تجربه ثابت کرده هزینه های بیت المال نیز با این روش جبران نشده است.
رییس دیوان محاسبات کشور هم افزایی میان مدیران اجرایی و این دیوان را در خصوص هزینه کرد بودجه های عمرانی و جاری مهم ترین راهکار برای پیشگیری از بروز تخلف در دستگاه ها عنوان کرد.
رحیمی یادآور شد: جزیره ای عمل کردن مدیران اجرایی و کارشناسان دیوان محاسبات بر خلاف مدیریت جهادی مورد نظر رهبری است و اصلاح فرآیندها و رویه ها برای کاهش آسیب های پیشرو لازم و ضروری به نظر می رسد.
وی اضافه کرد: نظام بودجه ریزی ایران باید بر اساس اقتضاعات کشور و مطابق با شرایط مختلف طرح ریزی و عملیاتی شود و حسابری دیوان محاسبات نیز باید بر مبنای عملکرد دستگاه ها صورت پذیرد.
رییس دیوان محاسبات کشور گفت: شوربختانه به دلیل عملیاتی نشدن بودجه های سنواتی و پنج ساله حسابرسی این دیوان اکنون بر اساس مقوله ˈرعایتˈ شکل می گیرد.
رحیمی اظهار کرد: بسیاری از پروژه های عمرانی و زیربنایی در استان های مختلف کشور به دلیل پیش بینی نشدن اعتبار مورد نیاز به شکل نیمه کاره رها شده و برای جلوگیری از این موضوع باید قوانین و مقررات و ضمانت های اجرایی در این خصوص مورد بازنگری قرار گیرند.
وی بیان کرد: بودجه سال 82 کشور 96 هزار میلیارد تومان بوده که این مقدار در سال 93 به 803 هزار میلیارد تومان رسیده در حالیکه با وجود افزایش هشت برابری بودجه رشد و توسعه کشور مطابق با این اعتبار شکل نگرفته است.
وی هزینه های اداره کشور را بسیار گران ارزیابی کرد و گفت: بیش از 80 درصد بودجه عمومی کشور صرف هزینه های جاری می شود در حالیکه تنها 15 درصد اعتبارها برای اجرای طرح های عمرانی و هزینه ای در نظر گرفته می شود.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار باید از هزینه های جاری کاسته و با عملیاتی کردن بودجه به سمت ایجاد زیرساخت های توسعه ای حرکت کنیم.
رییس دیوان محاسبات کشور پیشگیری را مهم ترین راهکار و راهبرد برای جلوگیری از بروز تخلف های مالی و اداری در دستگاه های اجرایی دانست و افزود: این کار جز با همکاری و هم افزایی دستگاه ها امکان پذیر نیست.
رییس دیوان محاسبات تاکید کرد: این دیوان به دنبال مچ گیری از مدیران نیست و در دوره مدیریت جدید نیز با برگزاری نشست های هم اندیشی و متعدد با مدیران وزارتخانه های مختلف در صدد رفع مشکلات و موانع پیشروی این دستگاه ها برآمده است.
رحیمی یادآور شد: دولت گذشته هم افزایی مناسبی را برای پیشگیری از بروز تخلف در دستگاه ها با دیوان محاسبات نداشته و برخی از مشکلات بوجود آمده ناشی از پایبند نبودن مدیران دولت های نهم و دهم با ساز و کارهای عملکردی دیوان محاسبات است.
وی بیان کرد: پیشگیری از وقوع تخلف در دستگاه ها با برگزاری سخنرانی و توصیه میسر نیست و باید با اصلاح قوانین و مقررات قدم های اجرایی در این خصوص برداشت.
رییس دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: در پایان سال 92 افزون بر 140 هزار میلیارد ریال به حساب دولت واریز شد که مدیران به علت مشکلات قانونی فرصت هزینه کردن این اعتبار و واگذاری آنرا به دستگاه ها نداشتند.
رحیمی لزوم پالایش و بازنگری در برخی از مقررات را مورد تاکید قرار داد و گفت: مدیران اجرایی باید آشنایی خود را با قوانین مالی و اداری بیشتر کرده تا در نتیجه این آگاهی از فرصت های ایجاد شده برای استفاده از منابع اعتباری دستگاه ها بهره بیشتری ببرند.
وی همچنین انجام کنترل های داخلی از سوی مدیران در مجموعه های خود را در کاهش تخلف های مالی و اداری حائز اهمیت دانست.
رییس دیوان محاسبات استفاده از سامانه های الکترونیک را برای نظارت بیشتر بر عملکرد هزینه ای دستگاه ها از برنامه های این دیوان برشمرد و یادآور شد: شفافیت و انضباط مالی و جلوگیری از انجام هزینه های غیر ضرور از اهداف اجرای این طرح است.
رحیمی افزود: کمیته و کارگروهی نیز برای پیشگیری از وقوع تخلف در استان های مختلف تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم با همراهی مدیران استانی هر چه بیشتر به سمت پاک کردن فضای اداری و مالی دستگاه حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: گزارش تلفیق بودجه سال 91 اکنون در سایت این دیوان در معرض دید عموم مردم و کارشناسان قرار گرفته و تمامی افراد جامعه می توانند با مشاهده این گزارش از روند هزینه کرد بودجه عمومی کشور کسب اطلاع کنند.
رییس دیوان محاسبات نظارت افکار عمومی را از مهم ترین راهکارها برای مقابله با تخلف های مالی و اداری و اصلاح فرآینده و رویه های کاری در دستگاه ها عنوان کرد. ک/2
540
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]