واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار تاکید کرد: برنج مازندران باید شناسنامه دار شود ساری- ایرنا- استاندار مازندران خواستار شناسنامه دار شدن برنج تولیدی استان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈ ربیع فلاح ˈ روز شنبه در کار گروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران در ساری با اشاره به اهمیت برنج و سلامت آن در تغذیه مردم ، گفت : با شناسنامه دار کردن برنج تولید داخل ، می توانیم نوع داخلی را از نوع خارجی آن براحتی شناسایی کنیم.
وی افزود : برنج تولید مازندران باید با بسته بندی مشخص و همچنین درج آدرس شرکت یا مغازه ای که آن را به بازار عرضه کرده در اختیار خریداران قرار گیرد.
شناسنامه دار نبودن برنج تولید داخل در سال های گذشته سبب عرضه برنج های آلوده خارجی به نام برنج مازندران توسط افراد سودجو و نسبت دادن آلودگی به برنج داخلی شده بود.
مخلوط کردن برنج آلوده خارجی با برنج مازندران و یا عرضه این نوع برنج در کیسه های دارای نشان تولید داخل دو راهی بود که سودجویان برای خوراندن برنج های آلوده خارجی به مردم استفاده کرده بودند.
آلودگی برنج های عرضه شده در بازار سبب شد تا موضوع شناسنامه دار کردن برنج وارداتی مورد توجه قرار گرفته و کمیسیونی با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی ، انجمن برنج ، موسسه استاندارد و کمیسیون بهداشت مجلس تشکیل شود.
بر اساس آمارهای رسمی استان مازندران حدود 44 درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
مازندران 240 هزار هکتار زمین شالیزاری دارد که سالانه حدود یک میلیون و 400 هزار تن شلتوک از آن برداشت و به حدود یک میلیون تن برنج سفید تبدیل می شود.
استاندار مازندران همچنین در این جلسه بر ضرورت توجه و گسترش تولید قارچ در استان تاکید کرد و گفت : تولید این محصول در استان باید در اولویت باشد و پرورش قارچ در ردیف مشاغل خانگی قرار گیرد.
وی افزود : با توجه به شرایط آب و هوایی مازندران ، گسترش پرورش و افزایش تولید قارچ براحتی امکان پذیر است و راهکار آن هم ارائه آموزش های لازم به روستاییان است.
فلاح با اشاره به اینکه مازندران از استان های تولید کننده قارچ است ، گفت : شرایط در مازندران به گونه ای است که 9 ماه از سال این محصول را می توانیم تولید کنیم و براحتی در دسترس مردم قرار دهیم.
گزارش های رسمی نشان می دهد هم اکنون حدود 50 واحد تولید قارچ در مازندران فعالیت دارد و سالانه بیش از دو هزار و 200 تن محصول تولید و به بازار عرضه می کنند.
استاندار مازندران تسریع در ساخت کشتارگاه صنعتی دام در غرب استان را هم خواستار شد و گفت : از سال 81 تا کنون نتوانسته ایم کشتارگاهی در غرب مازندران ایجاد کنیم که لازم است مشکلات مربوط به آن هرچه سریع تر برطرف شود.
وی بر ضرورت همکاری دستگاه های مرتبط برای رفع موانع و مشکلات در این زمینه تاکید کرد و افزود : از نظر حقوقی و قضایی دستگاه های مرتبط این مساله را به طور جدی پیگیری کنند.
تعطیلی گشتارگاه های سنتی و جایگزینی کشتارگاه های صنعتی در مازندران از سال 1380 در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس 17 کشتارگاه سنتی دام در استان تعطیل شد.
هم اکنون دو کشتارگاه تمام صنعتی دام در ساری و بابل در منطقه مرکزی مازندران فعال است و دو کشتارگاه نیمه صنعتی دام هم در نشتارود و نور در غرب استان فعالیت دارد.
کشتارگاه صنعتی غرب مازندران قرار است در نشتارود ساخته شود و پروانه تاسیس آن هم سال 89 صادر ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.
یک کشتارگاه صنعتی هم قرار بود برای مناطق شرقی مازندران در شهرک صنعتی نکا ساخته شود که از دستکم 10 سال پیش تاکنون به صورت نیمه کاره رها شده است.
استاندار مازندران در این نشست به اجرای طرح تحول سلامت در استان هم اشاره کرد و گفت : با اجرای این طرح مردم از سردرگمی در حوزه سلامت نجات یافتند.
وی روند اجرای این طرح در مازندران را ˈ مناسب ˈ توصیف کرد ولی در عین حال افزود : عدم اطلاع رسانی به مردم در باره این طرح از مشکلاتی است که رفع آن به تلاش بیشتر رسانه ها نیاز دارد.
فلاح بهبود شاخص های سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی را اولویت دولت یازدهم دانست و تاکید کرد : در این راستا ، آگاه کردن مردم از موضوع سلامت باید محور برنامه قرار گیرد.
وی گفت : لازم است مسوولان دانشگاه علوم پزشکی با حضور در شهرستان ها و بهره گیری از ظرفیت ائمه جمعه و دیگر نهاد های فرهنگی ، آموزشی و تبلیغی در جهت تبلیغ و شناساندن موضوع و اهمیت طرح تحول سلامت اهتمام داشته باشد.
طرح تحول نظام سلامت از نیمه دوم اردیبهشت در سراسر کشور به اجرا گذاشته شد که بر اساس آن هزینه بیماران بستری در بخش دولتی اعم از خدمات درمانگاهی ، آزمایشگاهی ، تصویربرداری و دارو به 10 درصد کاهش یافت.
ارائه خدمات رایگان برای زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی نیز از دیگر مزیت های این طرح است.
ماندگاری پزشکان متخصص در مناطق محروم ، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت و هتلینگ در بیمارستان های دولتی نیز از اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.ک/2
7330/1654
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]