واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
چند خبر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ هفته قرآن در قزاقستان برگزار می شود تهران - ایرنا - همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان، هفته قرآن به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در شهرهای آستانا و اوسکمین قزاقستان برگزار می شود.
به گزارش روز شنبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این هفته قرآنی با حضور گروه تواشیح و هنرمندان خطاط و منبت کار در آستانا در کتابخانه آکادمی علوم و در شهر اوسکمین در موزه مرکزی این شهر برگزار خواهد شد.
در این هفته قرآنی، ترجمه های قرآن به زبان های مختلف، نرم افزارهای قرآنی، صنایع دستی مرتبط با قرآن، تابلوهای خطاطی و خوشنویسی، قرآن گویا و قرآن در یک صفحه به نمایش گذاشته خواهد شد.
همزمان با برگزاری هفته قرآنی، شخصیت های قرآن پژوه اعزامی از جمهوری اسلامی ایران در همایش میراث گرانبها که از سوی موزه ملی شهر اوسکمین برگزار می شود، سخنرانی خواهند کرد.
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان در سه سال گذشته هر ساله همزمان با ماه مبارک رمضان هفته قرآن را با آثار علمی، فرهنگی، نرم افزار و صنایع دستی مرتبط با قرآن برگزار می کند که مورد استقبال مردم مسلمان و علاقمند به فرهنگ و هنر قرار گرفته است.
* غربی ها از ترویج الگوی مشارکت اجتماعی زن ایرانی هراس دارند
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با هیات فرهنگی مصری گفت: علیه زن ایرانی تبلیغ می شود؛ چون نمی خواهند نوع حضور و مشارکت های اجتماعی زن ایرانی در جوامع دیگر مطرح شود.
تعدادی از فعالان فرهنگی و فرهیختگان مصری به منظور بازدید و ایجاد تعامل فرهنگی ـ هنری در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با صدیقه حجازی مدیرکل امور زنان و خانواده این سازمان دیدار و گفت وگو کردند.
حجازی در آغاز این دیدار با تشریخ وظایف و ماموریت های محول شده به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: ایران و مصر با سابقه ی تمدنی دیرینه ای که دارند، درباره ی تعاملات بین المللی و جهان اسلام می توانند نقش آفرین باشند، به همین دلیل علاقمندی خود را برای تقویت تعاملات فرهنگی و تبادل تجربیات فرهنگی بین ایران و مصر را اعلام می کنم.
وی با اشاره به جایگاه و نقش زنان در جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: تا پیش از انقلاب ایران تنها دو دیدگاه درباره زنان وجود داشت؛ یک نگاه متحجرانه که معتقد است که زن نباید هیچ فعالیت اجتماعی داشته باشد و باید در خانه به امور خانه بپردازد و متاسفانه در برخی کشورهای اسلامی هنوز هم وجود دارد؛ و نگاه دوم هم حضور اجتماعی زن را به شکل خاصی تعریف می کرد و خواهان حضور بی قید و شرط و خارج از ضوابط و ارزش های اخلاقی بود.
حجازی افزود: بعد از انقلاب، حضور زن در اجتماع، تعریفی دیگر به خود دید. زنان معتقد توانستند به راحتی در همه ی عرصه ها حضور پیدا کننند و مانعی از این حیث برای آنها وجود نداشت. به طوریکه در حال حاضر بیش از 60 درصد ظرفیت دانشگاه ها را دختران پر کرده اند و زنان، 40 درصد اعضای هیات علمی این دانشگاه ها را به خود اختصاص داده اند و بیش از 95 درصد زنان از 5 تا 50 سال ایرانی دارای سواد هستند.
مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به فعالیت هنری زنان در ایران اشاره کرد و گفت: بانوان زیادی در سینما، موسیقی، تئاتر، نویسندگی، شعر و ادب، رسانه و حوزه های فرهنگی و اجتماعی فعالیت گسترده دارند.
وی با بیان فرمایش حضرت امام خمینی(ره) درباره سینما مبنی بر اینکه «ما با سینما مخالف نیستیم، با فحشا مخالفیم» گفت: بر اساس اعتقاد ما در جمهوری اسلامی ایران، سینما و هنر نباید وسیله ترویج فحشا باشد؛ بلکه باید از این ظرفیت برای ترویج فرهنگ استفاده کرد.
حجازی همچنین با اشاره به سوءتبلیغات علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه ی زنان اظهار کرد: این تبلیغات شدید علیه زن ایرانی از خارج به این دلیل است که نمی خواهند مدل حضور و مشارکت های اجتماعی زن ایرانی در جوامع دیگر مطرح شود تا ملت های دیگر با آن آشنا نشوند.
* معرفی آثار ادبیات عرفانی فارسی در دانشگاه اندونزی
کارگاه آموزشی با عنوان معرفی آثار ادبیات عرفانی فارسی با همکاری رایزنی فرهنگی کشورمان در دانشگاه شریف هدایت الله جاکارتا برگزار شد.
کارگاه آموزشی معرفی آثار ادبیات عرفانی فارسی توسط اتاق ایران دانشگاه شریف هدایت الله جاکارتا و با حمایت رایزنی فرهنگی کشورمان 29 خرداد ماه در محل دانشکده اصول الدین این دانشگاه برگزار شد.
در آغاز این کارگاه دکتر سوریادیناتا معاون رئیس دانشکده و مسؤول اتاق ایران هدف از برگزاری این کارگاه را آشنایی دانشجویان این دانشگاه با موضوع ادبیات عرفانی و مفاخر ایرانی بیان کرد.
وی گفت: این برنامه به عنوان یکی از برنامه های مصوب اتاق ایران در دانشگاه شریف هدایت الله می باشد.
باستیان زولینو فارغ التحصیل دوره ارشد و دکتری دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فارسی استاد این کارگاه بوده است که به معرفی کتب منطق الطیر، مثنوی معنوی، کشف المحجوب، دیوان حافظ و کیمیای سعادت پرداخت.
فراهنگ(1)**1003**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
31/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]