واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرپرست مرکز ملی فرش ایران: ماهیت اتحادیه های صنفی فرش بازنگری شود اردبیل - ایرنا - سرپرست مرکز ملی فرش ایران بر لزوم بازنگری در ماهیت و کارکردهای اتحادیه های صنفی فرش دستباف تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، ˈ حمید کارگر ˈ روز پنجشنبه در بازدید از اتحادیه صنف تولیدکنندگان و بافندگان فرش استان اردبیل با اشاره به ماده 77 قانون نظام صنفی گفت: کاستی های آیین نامه اجرایی این قانون و نیز شیوه نامه مرکز ملی فرش ایران باید بازنگری و به منظور رفع کاستی ها فرآیندها اصلاح شود.
وی افزود: فعالیت اتحادیه های صنفی نباید تنها در صدور کارت شناسایی قالیبافی خلاصه و خدمت دهنده ای بدون جایگزین در هنر- صنعت فرش تلقی شوند.
وی با اشاره به نقدهایی که به شیوه عضوگیری و نوع فعالیت این تشکل مطرح می شود، خواستار دقت در صدور کارت های شناسایی قالیبافی به منظور پرهیز از انحراف و به ویژه رعایت حق و عدالت در بهره مندی قالیبافان از خدمات بیمه تامین اجتماعی شد.
کارگر همچنین در بازدید از اتحادیه شرکت های تعاونی فرش دستباف روستایی اردبیل به فعالیت بیش از پنج هزار عضو این اتحادیه در سطح استان اشاره کرد و گفت: عملکرد جزیره ای در فعالیت تشکل های موجود در هنر- صنعت فرش می تواند آسیب رسان باشد که تعامل مثبت میان تشکل های فعال در این حوزه باید فرآیندهای تولید تا توزیع این هنر- صنعت را تقویت کند.
وی پویایی را نیاز طراحان و نقاشان فرش اردبیل عنوان کرد و افزود: هر منطقه بر پایه خرده فرهنگ ها و شرایط اقلیمی و اجتماعی و تاریخی خود دارای طرح و نقشی متفاوت در حوزه فرش است.
کارگر ادامه داد: از این رو بازآفرینی نقوش گذشته با دگرگونی خلاقانه آنها می تواند در قالب فعالیت انجمن های طراحان و نقاشان سامان یابد.
سرپرست مرکز ملی فرش ایران با اشاره به کم توجهی های صورت گرفته به هنر فرش منطقه اظهار کرد: در این استان تولید مناسب است اما حلقه اتصال تولید با بازار ناقص می باشد و مسوولان باید در این زمینه چاره جویی کنند.
وی حمایت از برنامه های آموزشی در حوزه فرش دستباف، فرهنگ سازی برای بهینه سازی کارگاه ها و دارهای قالیبافی، ایجاد نمایشگاه دایمی، حمایت از برنامه های تبلیغاتی، اعزام هیات های تجاری و فعالان این حوزه به نمایشگاه های داخلی و خارجی و تامین تسهیلات و اعتبارات حمایتی را از جمله محورهایی اعلام کرد که می تواند بسترساز همکاری مرکز ملی فرش ایران و استانداری اردبیل باشد.
کارگر در نشست کمیته فرش استان اردبیل نیز عنوان کرد: کمتر هنر و صنعتی مانند فرش را می توان مثال زد که در پراکندگی جغرافیایی گسترده ای میان شهرها، روستاها و عشایر حضور و بروز داشته و در کنار وجوه فرهنگی و هنری، سابقه ای تاریخی و هویتی را دارا باشد.
وی اضافه کرد: جنبه های اشتغالزایی و کارآفرینی فرش دستباف در کنار تاثیر اجتماعی و شناساندن آن به عنوان شغل مکمل برای درآمدزایی خانوارها قابل توجه است.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در مرکز ملی فرش ایران ویژه اردبیل،انجام طرح مطالعاتی در باره کارگاه های رنگرزی استان و نیز بررسی نقشمایه های ایل شاهسون اشاره کرد و از آمادگی این نهاد برای همکاری با مسوولان محلی در بهبود و توسعه هنر- صنعت فرش دستباف خبر داد.
8123/593/ 1495
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]