واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تکرار الگویی که به ارتقا جایگاه معلمی انجامید شیراز - ایرنا- اقدام دانش آموزان مدرسه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به احترام آموزگارشان که به بیماری سرطان مبتلا شده است را تراشیدند در دنیایی که بی مهری ها به این قشر زحمتکش زبانزد عام و خاص است در خور تحسین و در واقع می توان از آن ضمن پاسداشت فرهنگ قدردانی ، به عنوان تلنگری هوشیارانه به جامعه نسبت به ضرورت ارتقا جایگاه حرفه معلمی به عنوان رسالت پیامبران تفسیر کرد.
بنا به دلایلی همه می دانیم که اغلب معلمان جامعه امروزی ما در کنار حرفه شریف خود شغل هایی را در طول و عرض این حرفه از سر ناچاری برای خودشان تعریف کرده اند که وجود همین شغل های کاذب ، تاثیرات منفی فراوانی را در قاطبه جامعه نسبت به این جایگاه بر جای گذاشته است .
هر چند ما با رصد روزانه سخنرانی ها و مصاحبه های مسوولان کشورمان به صورت نجومی از نگاههای توسعه ای توام با نشاط جامعه سخن ها بمیان آورده می شود، اما با اندک تاملی می توان فارغ از این شعارهای روزانه راهکاری عملیاتی وگاها تجربه شده را دنبال کرد که به صورت اساسی به جامعه ایده آل توسعه یافته و بانشاط دست پیدا کنیم و ان چیزی نیست چز پاسداشت معلم و حرفه معلمی به عنوان فرهنگ سازترین قشر جامعه .
اگر روزی ما می بینیم که معلمی در گوشه ای از این کشور پهناور موی سر خود را بخاطر همدردی با دانش آموزبیمارش می تراشد ودر گوشه دیگری از این پهنه جغرافیایی ایران زمین باز با الگوپذیری ، دانش اموزانی یافت می شوند که در ابراز همدردی با معلم خود همان تجربه را تکرار می کنند واین اقدام ها به عنوان عواملی فرهنگساز در جامعه ما بدل می شود که همه در نهایت به معلمان بر می گردد.
لذا باز تکرار این تجربه شیرین ناشی از تقسیم تلخی روزگار که این بار دانش آموزان پیشقراول ان شده اند را می توان در سرمنشا اصلی این الگو دادن ها به جامعه که همان جایگاه و حرفه معلمی است جستجو کرد.
بنابراین بخوبی می توانیم ببینیم که معلمان برای فرهنگسازی در امورات مختلف سرآمد هستند و باید در راستای ارتقا جایگاه حرفه ملی مسوولان و متولیان امر اهتمام جدی بورزند و جایگاه فراموش شده معلمی را ارجی والا بخشند.
دراین خصوص با مرور کلام پر رمز و راز زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی پدر تعلیمات عشایر ایران در مقاله طریق نجات در کتاب طلای شهامت این نابغه زمانه، به خوبی به اهمیت جایگاه تعلیم و تربیت و معلم در جامعه اشاره شده است .
این اندیشمند بزرگ دانایی می گوید: مردم کره خون آلود خاک ، هیچگاه روی آسایش ندیده اند . این مردم گمراه و مظلوم ، یا همیشه با هم در جنگ بوده اند و یا در تدارک جنگ ،فقط تعلیم و تربیت باید و می تواند به چنین وضع اندوهباری خاتمه دهد.
بهمن بیگی در ادامه مقاله خود یکی از مهمترین دلایل این شکست عظیم و اندوهبار را در این دانسته که معلمان احترام کافی نمی بینند.
بنیانگذار مدرسه عشایری در ایران می گوید: هنگامی که حرفه شریف و عزیز معلمی ، عزت کافی نیافت و نداشت ، هوش ها و استعدادهای گرانبها را از دست می دهد.در هیچ یک از کشورهای گیتی ، احترام و عزت معلم، به اندازه افسر ، مهندس ، طبیب ، بازرگان ، کشتی گیر، دونده ، قاضی ، وکیل عدلیه ، دلال و سیاستمدار نیست .
بهمن بیگی بر این باور است که جهان و اولیای جهان ، باید هوشمندترین فرزندان خود را برای آموزگاری ، دبیری و استادی اطفال خود ، برگزینند.هنگامی که شغل نجات بخش معلمی ، نتواند هوش ها ، قریحه ها واستعدادها را جلب و جذب کند ، کار به همین جا می کشد که کشیده است . ک/4
667
بهنام احمدی
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]