واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ملک زاده: دولت و وزارت بهداشت عزم جدی برای اجرای طرح نظام سلامت دارند تهران - ایرنا -معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت : دولت و وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی به طور جدی به تعهداتشان در اجرای فاز اول طرح تحول نظام سلامت عمل کرده اند و بر اجرای کامل این طرح تاکید دارند.
دکتر رضا ملک زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه موفقیت اجرای طرح تحول نظام سلامت به حمایت دولت ، مجلس و بیمه ها بستگی دارد افزود : اجرای این طرح نیازمند عزم جدی است که در این راستا دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تعهدی که به مردم داده اند عمل کرده اند.
وی اظهار داشت: بیمارستان های دولتی سراسر کشور و مراکز درمانی وابسته به وزارت بهداشت با همه مشکلات و تنگنایی که داشته اند وارد عمل شدند و همان 10 درصد هزینه های درمانی را از بیماران دریافت کرده اند.
ملک زاده اضافه کرد :اگر بیمه ها تقبل کنند که هزینه های درمان بیماران راپرداخت نمایند و به تعهدات خود عمل کنند این سیستم کاملا نهادینه می شود.
به گفته وی با اختصاص بودجه و اعتبارات لازم دولت و مجلس در موفقیت این طرح تردید وجود ندارد و این طرح ادامه پیدا می کند.
*** مهمترین چالش های نظام سلامت کشور
ملک زاده به مهمترین چالش هایی که در بخش سلامت کشور وجود دارد اشاره کرد و گفت: طی 20 تا 30 سال گذشته تابلوی بیماری هایی که در ایران به وجود آمده، تغییر کرده است .
وی اظهار داشت : در گذشته مشکل اصلی حوزه سلامت ابتلا به بیماری های عفونی مانند اسهال کودکان ، سل ، مالاریا ، وبا و عفونت های مختلف بود که سبب مرگ و میر شد. اما اکنون 80 درصد علل مرگ و میر ، ناتوانی ها و بیماری ها مربوط به بیماری های مزمن غیر واگیر است .
به گفته وی اکنون علل مرگ و میر در کشور 50 درصد مرتبط با سکته های قلبی و مغزی ، 20 درصد سرطان ها ، 10 تا 15 درصد حوادث و سوانح و مابقی بیماری مزمن کبدی ،ریوی و کلیوی است که در گروه بیماری های غیر واگیر گنجانده می شود .
ملک زاده با بیان اینکه درمان بیماری های غیر واگیر هزینه هنگفتی را بر دوش نظام سلامت و جامعه می گذارد افزود: مهمترین گام در مقابله با بیماری های غیر واگیر در کشور پیشگیری از این بیماری ها است.
وی همچنین تاکید کرد :باید نظام سلامت در کشور به مقوله پیشگیری توجه ویژه ای نماید و شبکه بهداشت و درمان دراقصی نقاط کشور با برنامه ریزی اساسی به سمت پیشگیری از بیماری های غیر واگیر حرکت کند.
به گفته وی همانطور که در سال های گذشته در کشور در مورد بیماری عفونی و مرگ و میر نوزادان پیشرفت های چشمگیری حاصل شده است و بار این بیماری به شدت در کشور کاهش یافت ، پیشگیری بیماری های غیر واگیر نیز باید در سرلوحه برنامه ها و فعالیت های نظام سلامت به طور جدی قرار گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی گفت: پیشگیری بیماری های غیر واگیر در کشور باید از سنین کودکی آغاز شود اما باید از سن 35 سالگی جدی گرفته شود و مردم باید وضعیت سلامتی خود را مورد بررسی قرار دهند.
وی ادامه داد: در سن 40 سالگی حدود 50 درصد مردم فشار خون ، حدود 40 درصد چربی بالا ،30 درصد قند خون و 10 درصد دیابت دارند.
ملک زاده به چاقی و اضافه وزن در کشور اشاره کرد و گفت : 65 تا 70 در صد مردم چاق شده اند و این به خاطر تغذیه نامناسب ، نداشتن تحرک فیزیکی ، زندگی شهری و ماشینی است .
وی اظها رداشت : اکنون اکثرغذاهای مصرفی عمدتا پر کالری، با چربی زیاد و شیرین است و مصرف سبزی و میوه بسیار کم شده است.
*** ایجاد شبکه های بهداشت و درمان در سراسر کشور
وی همچنین گفت: یکی دیگر از چالش های اصلی نظام سلامت ایجاد شبکه های بهداشت و درمان در سراسر کشور است تا از شدت یافتن بیماری های مزمن غیر واگیر جلوگیری کند. به عبارت دیگر باید شبکه بهداشت و درمان درسراسر کشور آمادگی اجرای برنامه های پیشگیری از بیماری های غیر واگیر را داشته باشند .
ملک زاده به اقدامات صورت گرفته دراین زمینه اشاره کرد و گفت : تاکنون تحقیقات متعددی در استان های مختلف کشور صورت گرفته است و دستور کارآن نیز آماده شده است و این برنامه ها در بعضی از استان ها به زودی به صورت پایلوت اجرا خواهد شد .
**بودجه معاونت علمی و تحقیقات وزارت بهداشت
ملک زاده با بیان اینکه دولت قرار بود بر اساس برنامه پنجم توسعه 2 درصد بودجه را به امر تحقیقات درکشور اختصاص دهد، گفت :اما در سال 1393 فقط 47 صدم درصد بودجه به این امر اختصاص یافت.
وی ادامه داد: 2300 میلیارد تومان بودجه در بخش تحقیقات و فناوری است که از این رقم فقط 13 درصد آن اختصاص به وزارت بهداشت و درمان است یعنی 300 میلیارد تومان بودجه تحقیقات کل پزشکی کشور است .
به گفته وی این 300 میلیارد تومان باید میان 500 مرکز تحقیقاتی و 60 دانشگاه تقسیم شود که با این میزان بودجه نمی توان کار مهم تحقیقاتی انجام داد.
ملک زاده تاکید کرد: کشور ما در بین کشورهای دنیا بودجه ناچیزی را در زمینه تحقیقات و فناوری اختصاص داده است و اگر قرار باشد پیشرفت چشمگیری در تحقیقات و فناوری داشته باشیم باید هم اراده ملی و بودجه کافی باشد.
علمی (4)**1354**1599 ** 1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
02/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]