تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817040808




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونق مناطق جنوب با ابلاغ سياست‌هاي جمعيتي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رونق مناطق جنوب با ابلاغ سياست‌هاي جمعيتي
مقوله اقتدار ملي بر‌خلاف نظر عامه در بعد جمعيتي تنها معطوف به بعد سياسي، فرهنگي و اجتماعي يا حتي نظامي آن نيست بلكه نقش حياتي نيروي انساني درزمان حاضر و در توسعه اقتصادي نقشي بي‌بديل است.
مقوله اقتدار ملي بر‌خلاف نظر عامه در بعد جمعيتي تنها معطوف به بعد سياسي، فرهنگي و اجتماعي يا حتي نظامي آن نيست بلكه نقش حياتي نيروي انساني درزمان حاضر و در توسعه اقتصادي نقشي بي‌بديل است.
شايد از همين رو است كه حتي در ابلاغ سياست‌هاي جمعيتي از سوي مقام معظم رهبري بيش از 8 بند وابستگي شديدي به برنامه‌ريزي اقتصادي دارد؛ وابستگي كه هر كدام لازم و ملزوم يكديگرند و نقش مهمي در اقتدار ملي، توسعه اقتصادي و توازن سني در جمعيت را در اين مرز و بوم به همراه دارد.
نگارنده سعي خواهد كرد راهكارهاي تحقق اين سياست‌ها را به تدريج در بخش اقتصادي در مورد بندهاي مرتبط با سياستگذاري‌هاي اقتصادي به نگارش در‌بياورد كه اين مطلب به توسعه جمعيتي در مناطق مرزي و به خصوص جنوب كشور اختصاص دارد.
اما پيش از وارد شدن به مقوله اصلي بد نيست ياد‌آوري شود كه اگر‌چه برخي منفي‌نگران احتمالاً تحقق همه بندهاي سياست‌هاي ابلاغي را در برنامه‌هاي ميان‌مدت و كوتاه‌مدت ممكن نمي‌دانند اما به دليل وجود منابع زير‌زميني و ساير مؤلفه‌هاي مفيد براي توسعه و براي رقم زدن آينده‌اي روشن با متوسط سني مناسب جمعيتي مي‌توان از اين پتانسيل‌ها بهره كافي را برد، به شرط آنكه طبق سند ابلاغي كه بي‌شك فراتر از قوانين و مقرارت بوده و به عنوان يك سند فرادستي است، هماهنگي و تقسيم كار بين اركان نظام و دستگاه‌هاي ذي‌ربط در اين زمينه صورت بگيرد و اقدامات لازم با دقت، سرعت و قوت اجرايي شده و بازخورد آن با رصد مستمر اجراي سياست‌ها گزارش شود.  در بند 10 سياست‌هاي ابلاغي امده است: «حفظ و جذب جمعيت در روستاها و مناطق مرزي و كم تراكم و ايجاد مراكز جديد جمعيتي به ويژه در جزاير و سواحل خليج فارس و درياي عمان از طريق توسعه شبكه‌هاي زيربنايي، حمايت و تشويق سرمايه‌گذاري و ايجاد فضاي كسب و كار با درآمد كافي». در بند مذكور توجه به زير‌ساخت‌ها و تشويق سرمايه‌گذاري وظيفه‌اي جدي براي دولت فراهم مي‌كند كه با توجه به امكانات طبيعي، جذابيت‌هاي گردشگري و طبيعت بكر آن و منابع زير زميني منابع دريايي و... در نوار مرزي جنوي كاري شدني است. در حقيقت با توجه به وجود خمير‌مايه اوليه، تحقق اين بند به دليل و جود جزاير ايراني، مناطق بكر طبيعي و مناطق آزاد ايجاد شده مي‌تواند به عنوان يكي از بندهاي سريع‌الحصول به شمار آيد به خصوص آنكه با اندك تغييرات قوانين و اعمال سياست‌هاي تشويقي بيشتر مي‌توان در اين مناطق نسبت به جذب سرمايه‌هاي بخش خصوصي اميدوار بود.
همچنين در اين چارچوب تجربه طرح‌هاي اجرايي از سوي كشور رقيب و همسايه جنوبي نيز مي‌تواند نه تنها نقش مؤثري در جذب سرمايه‌هاي داخلي و خارجي ايفا كند بلكه وظيفه ايجاد مراكز جديد جمعيتي را در جزاير و سواحل خليج فارس محقق سازد.
بديهي است منظور نظر نگارنده در تأسيس چنين مراكز جمعيتي جديد تكرار تجربه‌هاي جزيره كيش و قشم و بدل شدن آنها به مراكز صرفاً تفريحي و خريد نيست، هرچند كه چنين پتانسيل‌هايي يا ايجاد شهر‌ك‌هاي جذب توريسم در چشم‌انداز طولاني مدت نيز مي‌توان در سواحل جنوبي پيش‌بيني كرد.  اما منظور نظر نگارنده از تعريف مراكز جديد جمعيتي ايجاد شهر‌ك‌هايي با امكان جذب سرمايه بر اساس مزيت‌هاي اقتصادي منطقه است كه در آن با ايجاد شغل‌هاي پايدار نه تنها مانع مهاجرت درون مرزي و برون مرزي شود كه باعث جذب جوانان مستعد شود. به عنوان مثال در اين باره مي‌توان به توسعه ترانزيت در چا‌بهار و نقش‌آفريني اين شهر بندري در تأمين كالاهاي مورد نياز افغانستان و پاكستان و ساير كشورهاي همجوار اشاره كرد يا با ايجاد دهكده‌هاي توريستي – پرورشي در مناطق مستعد براي پرورش صدف‌هاي مرواريدي، خياردريايي، ميگو و... و كارخانه‌هاي فرآوري و بسته‌بندي و با نگاهي به بازارهاي خارجي اشاره كرد.  در حقيقت ابلاغ اين سياست‌هاي نويد‌بخش تنها در چارچوب افزايش جمعيت نيست بلكه بركات آن بي‌شك در جنوب كشور منشأ خير و توسعه اين مناطق خواهد شد؛ اگر كمي تدبير و برنامه‌ريزي جدي‌تر به كار گرفته شود و در جهت اجراي طرح‌هاي مناسب سنگ‌اندازي نشود.


نویسنده : مهران ابراهيميان 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: 30 ارديبهشت 1393 - 21:15





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن