محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841945218
ثروتی که از خاتمی تا روحانی در راه ایران ماند!/ حراج کریستی به کیش می رود؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
ثروتی که از خاتمی تا روحانی در راه ایران ماند!/ حراج کریستی به کیش می رود؟
بیش از 10 سال است که بحث حضور کریستی در ایران مطرح است - فارغ از سیاستهای طرف ایرانی - در حالی که به نظر میرسد بانیان کریستی از شرکت ایران در این حراجی خرسندند ولی تمایلی برای حضور در ایران ندارند. به گزارش نامه نیوز، موضوع احتمال برگزاری حراجی کریستی در ایران از زمان ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی مطرح است. در یک سوی این ماجرا ایرانیانی قرار دارند که باتوجه به جهتگیریهای دولتهای حاکم با یک سیاست شل کن، سفت کن علاقهمند شرکت آثار ایرانی در این حراجی و حتی حضور کریستی در ایران هستند و درآن سوی ماجرا نیز بانیان کریستی قرار دارند که به نظر میرسد گرچه از شرکت هنرهای ایرانی در کریستی راضی هستند ولی ظاهرا تمایلی به برگزاری این حراجی در ایران ندارند.
کریستی در زمان خاتمی
به گزارش ایسنا با توجه به سیاست دولت سید محمد خاتمی مبنی بر گسترش روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه و دیگر نقاط دنیا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت هم در راستای مبادلات بینالمللی هنری، اقداماتی کرد. مثلا برای برگزاری نمایشگاههایی از آثار ایرانی در خارج از کشور برنامههایی تدارک دید. آوردن حراجی کریستی به ایران، یکی از آن برنامهها بود.
به این منظور مدیران ارشد کریستی به ایران دعوت شدند و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت هم دیداری با رئیس کریستی داشت و در جریان این رفت و آمدها خبر رسید که مسؤولان کریستی علاقه دارند این حراجی در ایران هم فعال باشد.
در ادامهی این برنامه تعدادی سفر تحقیقاتی انجام شد و دستاورد آن هم برقراری نمایشگاهی از هنرهای معاصر ایران در لندن در سال 2002 بود که به خریداران و مجموعه داران هنری امکان شناسایی برخی آثار هنری ایرانی را داد.
آن زمان برای جلب نشدن رضایت مدیران کریستی برای ورود به ایران دلایل متعددی مطرح شد، از جمله نبود سیستم بانکداری الکترونیکی در ایران؛ خریداران آثار هنری معمولا برای خرید این آثار از سیستم E-CARD استفاده میکنند که این سیستم در ایران محدود بود. ضمن اینکه هنوز برای حمل آثار در ایران تدابیر امنیتی لازم وجود نداشت. از طرفی هم بوروکراسی نامطمئن و کاغذبازیهای شدیدی که برای روابط اداری ایران قائل بودند، مانع از آن شد که برای حضور این حراجی در ایران تصمیم جدی بگیرند.
کریستی در زمان احمدینژاد
با عوض شدن دولت و روی کار آمدن محمود احمدینژاد شاید اندک امیدی برای بهبود شرایط از بین رفت. پرویز کلانتری در این باره به خبرنگار ایسنا گفت: «با روی کار آمدن احمدینژاد، بانیان کریستی متوجه شدند، که هیچ جوری در این دوره نمیتوانند فعالیتی برونمرزی را در ایران اداره کنند در نتیجه حراجی را به دبی بردند.»
در عمل نیز چنین اتفاقی روی داد، چون با تشدید تحریمها در حالی که انتظار میرفت با گذر زمان بانکداری الکترونیک ایران پیشرفت کند، کار خرید و فروش آثار هنری و جابه جایی پول با خارج از کشور سختتر و حتی ناممکن شد و موضوع دیگری که پر رنگتر مینمود بحث مربوط به بیمهها بود. بیمهی ایران در لیست تحریمها قرار گرفت و شرکتهایی هم که چنین بیمههایی را انجام میدادند، بنا به شرایط موجود ارقام سرسام آوری طلب میکردند که کار را از پیش دشوارتر میکرد. از سوی دیگر نیز در موضوع امنیت آثار و بوروکراسی حاکم نیز به نظر نمیرسید که بهبودی حاصل شده باشد، البته که دولت وقت هم با وجود اینکه از شرکت ایران در این حراجی جلوگیری نکرد ولی تلاشی هم برای حضور کریستی در ایران به خرج نداد.
با این اوصاف، این دوره، دروهی توقف کامل نبود؛ چراکه همان مدیرانی که در دولت خاتمی در کسوت رسمی در حوزهی هنرهای معاصر، آن فعالیتها را ترتیب داده بودند، این بار در مقام یک تجارت شخصی، به حضور آثار ایرانی در حراجیهای کریستی در شیخنشین حاشیهی خلیج فارس مبادرت کردند و ظاهرا به ثروتهای کلان هم بهعنوان درآمد شخصی دست یافتند.
کریستی در دولت حسن روحانی
با روی کار آمدن حسن روحانی و سیاستگذاریهایی مبنی بر واگذاری امور به بخش خصوصی به نظر میرسد که تقویت حضور ایران در حراجیهایی مانند کریستی در دستور کار باشد. از طرفی هم شاید تغییر و تحولاتی که در عرصهی سیاست خارجی در حال وقوع است و بحث لغو تحریمهای بیمهای و بانکی مطرح میشود امیدها برای احتمال برگزاری کریستی در ایران و یا به قول کلانتری سرازیر شدن بخشی از ثروت این حراجی به ایران تقویت شود.
البته علاوه بر آنچه به عنوان مشکلاتی بر سر راه حضور کریستی در ایران ذکر شد، مسائل فرهنگی از قبیل نحوهی حضور هنرمندان خارجی در ایران و امکان ارایه و نمایش آثاری است که احتمالا با فرهنگ مردم و حکومت ایران همخوانی چندانی نداشته باشد، مثلا نمایش تصاویر برهنه بر تابلوهای نقاشی از مشکلاتی است که شاید هنوز برای آن چارهای اندیشیده نشده و بعید به نظر میرسد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این موارد بتواند کاری پیش ببرد.
با این همه چندی پیش علی جنتی در حاشیهی برنامهی آینهی مطهر در پاسخ به سوالاتی دربارهی مشکلات موجود در شرکت آثار ایرانی در حراجی کریستی، اظهار کرد: تصمیم داریم که با مذاکره با مقامات حراجی کریستی، برای برگزاری حراجی کریستی در ایران و در جزیرهی کیش اقدام کنیم.
در همان زمان یکی از خبرگزاریها داخلی این گفتهی علی جنتی را به اشتباه چنین نقل کرد که گویی او گفته است که ما با مقامات کریستی برای برگزاری این جراجی در ایران توافق کردهایم. و مقامات کریستی هم بالافاصله به این موضوع واکنش نشان داده و خبرگزاری فرانسه از الکساندر کیندرمن، مدیر ارشد روابط عمومی کریستی نقل کرد که این حراجی از برگزاری حراجیها در دبی و ارایهی آثار هنر ایرانی بسیار خوشحال است اما برای گشایش بازار فروش در ایران برنامهای نداریم و ایرانیها هم تماسی با آنها نداشتهاند.
***
حراج کریستی
فارغ از بحثهای مطرح شده دربارهی موانع موجود بر سر راه حضور کریستی در ایران، بنا بر آنچه گفته شد به نظر میرسد که بانیان کریستی گرچه از حضور ایران در این حراجی خوشحال به نظر میرسند ولی اکنون تمایلی برای حضور در ایران از خود نشان نمیدهند.
بنابراین اینکه بالافاصله بعد از گفتههای وزیرارشاد مبنی بر احتمال حضور کریستی در ایران آن را قویا رد میکنند خود موضوع مهمی است که نیاز به بررسی دارد و معلوم نیست که این اشتیاق ایران برای شرکت با همهی قوا در این حراجی به کجا ختم خواهد شد.
از این نکته نیز غافل نمانیم که فارغ از بحث بالارفتن قیمت آثار هنری در کریتسی و فوایدی مانند مطرح شدن آثار ایران در جهان و تامین منفعت عدهای از گالریداران، مضراتی هم این حراجی برای هنر ایرانی و بازار این هنر دارند.
اکنون عدهای از هنرمندان و منتقدان از جهت دادن این حراجی به هنر ایرانی سخن میگویند، چنانچه به قول ایرج اسکندری این حراجی موجب شده تا طبق سلیقهی شیوخ دبی که کریستی در آنجا برگزار میشود، نقاشیهای ایرانی به سمت نفاشیخط بروند.
از طرفی دیگر نیز فروش آثار هنرمندانی مانند فرامرز پیلآرام، پرویز تناولی، محمد احصایی، سهراب سپهری و... در این حراجی، تعلیق قانون یک درصد در خرید آثار هنری توسط وزارتخانهها و البته بیتوجهی موزهی هنرهای معاصر – به عنوان مرکزی که وظیفهی خرید آثار هنری را دارد- به این موضوع، این نگرانی را ایجاد میکند که نکند با فروش این آثار مهم و ارزشمند گنجینهی ملی خود را از آثار هنری فقیر و فقیرتر میکنیم؟
با توجه به این موضعگیری شفاف کریستی دربارهی حضور در ایران، به نظر میرسد که مسؤولین ضمن تاکید بر سیاست واگذاری شرکت آثار هنری در حراجیهای خصوصی، فکری هم به حال اوضاع گنجینههای هنری ایران کنند.
کریستی چیست؟
به گزارش ایسنا، خانهی حراج کریستی، اولین بار در سال ۱۷۶۶ در لندن توسط شخصی به نام جیمز کریستی، با عنوان «خانهی حراج کریستی»، تاسیس شد.
تلاشهای این شخص خیلی زود به ثمر نشست و نام این خانه حراج به عنوان مرکزی مهم برای مبادلات هنری بر سر زبانها افتاد. خانهی حراج کریستی بعد از مرگ بنیانگذار آن همچنان به فعالیت خود ادامه داد و از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۹۹ در قالب یک شرکت سهامی عام فعالیت میکرد، اما بعد از این تاریخ، یک شخص فرانسوی به نام فرانسیس پینال، مالکیت خصوصی آن را برعهده گرفت تا در رقابت با خانههای حراجی چون ساتبی پیروز میدان باشد.
این خانهی حراج در حال حاضر بیش از 80 شعبه در اقصی نقاط دنیا از جمله نیویورک، پاریس، لسآنجلس، دبی، آمستردام، هنگ کنگ، رم و برلین دارد. قرار بود ایران هم شعبهای داشته باشد که بنابر دلایلی این امکان محقق نشد.
هم اینک کریستی جزو حراجیهایی به حساب میآید که بیشترین گردش مالی دنیا را دارد. گردش مالی میزان فروش حراجی کریستی در نیمهی اول سال 2012 بیش از 3.5 میلیارد دلار اعلام شد.
1393/2/29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
ثروتی که از خاتمی تا روحانی در راه ایران ماند!
دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰ ۴۱ بیش از 10 سال است که بحث حضور کریستی در ایران مطرح است - فارغ از سیاستهای طرف ایرانی - در حالی که به نظر میرسد بانیان کریستی از شرکت ایران در این حراجی خرسندند ولی تمایلی برای حضور در ایران ندارند به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویانحراج کریستیز در کیش برگزار نمیشود/ رد مذاکره با مقامات ایرانی
فرهنگ و هنر موسیقی و هنرهای تجسمی حراج کریستیز در کیش برگزار نمیشود رد مذاکره با مقامات ایرانی در حالیکه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از تماس با دستاندرکاران حراج کریستیز برای برگزاری این حراج در جزیره کیش خبر داده بود روابط عمومی کریستیز هرنوع مذاکره با نمایندهچرا برگزاری حراج «کریستی» در کیش تقریباً غیرممکن است؟!
چرا برگزاری حراج کریستی در کیش تقریباً غیرممکن است بزرگترین مانع اما چالش دیگری است که بعید است قابل رفع باشد و آن هم چالشهای فرهنگی اس نمایش و حراج یک اثر در حراجی کریستی کیش که با فرهنگ ایرانی و اسلامی تناسب ندارد و من باب مثال حراج یک نقاشی یک مجسمه دارای وجه برهنگی برجبرگزاری حراج «کریستیز» در جزیره کیش؟
برگزاری حراج کریستیز در جزیره کیش در حالیکه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از تماس با دستاندرکاران حراج کریستیز برای برگزاری این حراج در جزیره کیش خبر داده بود روابط عمومی کریستیز هرنوع مذاکره با نماینده ایران را رد کرد خبرگزاری مهر در حالیکه علی جنتی وزیر فاحتمال برگزاری حراجی کریستی در کیش
احتمال برگزاری حراجی کریستی در کیشتاریخ انتشار دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ ۵۹ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد مذاکرات با مقامات کریستی برای برگزاری حراجی کریستی در ایران انجام میشود علی جنتی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه آیا قصد نظارت بر نحوهی شرکت آثاروزیر ارشاد خبر داد: احتمال برگزاری حراج کریستی در کیش
وزیر ارشاد خبر داد احتمال برگزاری حراج کریستی در کیش فرهنگ > تجسمی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت مذاکراتی با برگزارکنندگان حراجی کریستی داشته ایم تا بتوانیم این حراجی را در داخل کشور و در جزیره کیش برگزار کنیم به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علی جنتی در حاشیه مراسماحتمال برگزاری حراجی کریستی در جزیره کیش
دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۰ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد مذاکرات با مقامات کریستی برای برگزاری حراجی کریستی در ایران انجام میشود علی جنتی در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مبنی بر اینکه آیا قصد نظارت بر نحوهی شرکت آثار ایرانسخنان روحانی درباره ممیزی کتاب، نشانه تغییر در جهتگیری فرهنگی ایران است
فرهنگ و ادب ادبیات جهان گزارش گاردین از نمایشگاه کتاب تهران سخنان روحانی درباره ممیزی کتاب نشانه تغییر در جهتگیری فرهنگی ایران است نشریه گاردین با انتشار گزارشی از نمایشگاه کتاب تهران می نویسد سخنان روحانی که رییس جمهور کشوری است که زمانی رهبر و بنیانگذارش علیه کتاب آیاتعارف : با ناطق نوری تعامل داریم و بحث ائتلاف با اصولگرایان را دنبال میکنیم/برنامه ریزی راهبردی ما انتخابات ری
عارف با ناطق نوری تعامل داریم و بحث ائتلاف با اصولگرایان را دنبال میکنیم برنامه ریزی راهبردی ما انتخابات ریاست جمهوری 1400 است با روحانی و خاتمی اختلاف جدی نداریم محمدرضا عارف در میزگرد گردهمایی شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان گفت برنامه ریزی راهبردی بنیاد امید ایرانیان ریقطار شعر فجر راه افتاد / شاعران ایرانی و خارجی در تهران شعر خوانی میکنند
قطار شعر فجر راه افتاد شاعران ایرانی و خارجی در تهران شعر خوانی میکنند فرهنگ > ادبیات - هشتمین جشنواره شعر فجر روز شنبه 27 اردیبهشت کار خود را آغاز میکند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین دبیری جشنواره امسال را عبدالجبار کاکایی شاعر ترانهسرا و منتقد ادبگلشیفته فراهانی و شهره آغداشلو در فیلم ضد ایرانی «گلاب» در جشنواره کن اکران می شود؟!
گلشیفته فراهانی و شهره آغداشلو در فیلم ضد ایرانی گلاب در جشنواره کن اکران می شود فیلم ضد ایرانی گلاب اولین تجربه کارگردانی جان استوارت پاییز به اکران عمومی درمیآید به نقل از هالیوود ریپورتر فیلم ضد ایرانی گلاب که بر مبنای خاطرات مازیار بهاری از تجربیاتش پس از انتخابات 88«من روحانی هستم» -2 در راه است؟
یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۷ من روحانی هستم مستندی است که آذرماه سال گذشته توسط گروه چندرسانهای شفق ساخته شد حالا چند هفتهای است این مستند به مدد صداوسیما سروصدایی به راه انداخته است مستندی که مستقیما شخص رییسجمهوری را هدف گرفته است و با مطالب غیرواقع سعی در تخریبازسازی میراث حکمای ایران باستان ویژگی بارز آثار استاد ابراهیمی دینانی
بازسازی میراث حکمای ایران باستان ویژگی بارز آثار استاد ابراهیمی دینانی تهران - ایرنا - معاون پژوهشی موسسه حکمت و فلسفه معاصر ایران بازسازی میراث حکمای ایران باستان حکمای خسروانی را از ویژگی های بارز آثار استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی فیلسوف معاصر برشمرد به گزارش خبرنگار علمیبهرام بیضایی به ایران بازمیگردد/ «مقصد» در راه دریافت مجوز
فرهنگ و هنر سینمای ایران بهرام بیضایی به ایران بازمیگردد مقصد در راه دریافت مجوز بهرام بیضایی کارگردان سینما تازهترین فیلمنامه سینماییاش با نام مقصد را برای دریافت صدور مجوز ساخت به شورای پروانه ساخت در سازمان سینمایی ارائه کرده است به گزارش خبرنگار مهر بهرام بیضایی کابراهیمی ترکمان تأکید کرد گسترش روابط فرهنگی ایران و ترکیه حتی در بحرانهای سیاسی
ابراهیمی ترکمان تأکید کردگسترش روابط فرهنگی ایران و ترکیه حتی در بحرانهای سیاسیرئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دومین همایش پیوندهای زبانی و ادبی ایران و ترکیه گفت روابط فرهنگی ایران و ترکیه حتی در بحرانهای سیاسی گسترش داشته است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره کلتوفیقی در اولین گردهمایی شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیان سرعت تحقق مطالبات مردم از روحانی شاید با فراز و نشیبت
توفیقی در اولین گردهمایی شاخه جوانان بنیاد امید ایرانیانسرعت تحقق مطالبات مردم از روحانی شاید با فراز و نشیبت همراه باشدعضو بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه دولت به وعدههای خود در زمینه دانشگاهها پایبند است گفت ممکن است سرعت تحقق وعدههای دولت به مردم با فراز و نشیب همراهراه اندازی رادیوی مشترک ایران و چین
راه اندازی رادیوی مشترک ایران و چین تهران-ایرنا- معاون امور صدای سازمان صدا و سیما و رییس رادیو بین المللی چین تفاهم نامه همکاری برای راه اندازی رادیوی مشترک بین دو کشور امضا کردند به گزارش روز چهارشنبه ایرنا محمد حسین صوفی هنگام امضاء تفاهم نامه همکاری رسانه ای بین رادیو بین ا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها