واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر کل امور عشایر استان تهران در گفتوگو با فارس:
امکانات مناسب برای کوچ عشایر فراهم است/اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به پرواربندی دام
مدیر کل امور عشایر استان تهران، گفت: امکانات مناسبی از قبیل تامین امنیت آب در زمان کوچ، خدمات بهداشت دام و بازگشایی و مرمت ایل راهها از جمله امکاناتی است که توسط سازمان امور عشایر برای کوچ خوب بهاری عشایر در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سیروس نصیری مدیر کل امور عشایر استان تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس و در پاسخ به این سؤال که برنامه سازمان عشایر استان تهران برای تسهیل رفت و آمد و کوچ عشایر این استان چیست، گفت: عشایر استان تهران کوچ بهاره را همه ساله از اواخر فروردین آغاز و در 15 خرداد هم وارد مناطق ییلاقی استان میشوند.
پخت نان توسط زنان عشایر بویر احمدی/عشایر ذخایر انقلابند وی افزود: حدود 1800 خانوار عشایر در برنامه کوچ استان تهران شرکت دارند و حدود 400 خانوار هم از استانهای همجوار مثل سمنان، قم، مرکزی، البرز وارد مناطق ییلاقی استان تهران میشوند. مدیر کل امور عشایر استان تهران، تصریح کرد: ستاد کوچ همه ساله در استان تهران تشکیل میشود و در این ستاد برنامهریزیهای لازم در مورد تسهیل کوچ عشایر انجام میشود. نصیری بیان داشت: هماهنگیها لازم برای تسهیل کوچ عشایر با دستگاههای اجرایی مثل استانداریها و فرمانداریها صورت میگیرد.
* امکانات مناسب برای کوچ عشایر فراهم است مدیر کل امور عشایر استان تهران به امکاناتی که در اختیار عشایر برای یک کوچ خوب فراهم میشود، اشاره کرد و گفت: تأمین امنیت آب در زمان کوچ، خدمات بهداشت دام، ایجاد حمامهایی برای عشایر در مسیرکوچ و بازگشایی و مرمت ایل راههای عشایر از جمله امکاناتی است که توسط سازمان امور عشایر برای فراهم کردن یک کوچ خوب بهاری در نظر گرفته شده است. وی در پاسخ به این سوال که در مناطق ییلاقی چه امکاناتی برای عشایر فراهم میشود، بیان داشت: در مناطق ییلاقی هماهنگی لازم برای توزیع آرد خوراکی، توزیع سیلندر گاز، استقرار سامانههای گرمایش خورشیدی برای برپایی حمامهای خورشیدی و چراغ معابر خورشیدی انجام میشود. مدیر کل امور عشایر استان تهران اظهار داشت: همچنین هماهنگی با سازمان دامپزشکی برای واکسینه کردن دامهای عشایر، استقرار خانه بهداشت سیار و ثابت و فعال کردن آنتن تلفن همراه در مناطق فیروزکوه، دماوند و شمیرانات صورت میگیرد. وی گفت: امکانات خوبی برای کوچ فراهم است و هماهنگی لازم با فرمانداریهای شهرستانهای استان تهران که در آنها کوچ عشایر صورت میگیرد وجود دارد و تنها نگرانی از بارندگی کم است که انشاءالله با تمهیدات لازم از مشکلات خشکسالی هم بگذریم. نصیری به تمهیدات در نظر گرفته شده در استان تهران برای جلوگیری از تصرف راههای عشایر اشاره کرد و گفت: استان تهران اولین استانی در کشور بود که ایلراههای عشایری را مورد بررسی و مطالعه قرارداد و مسیرهای آن را به ثبت رسمی روزنامه رسمی کشور در قوه قضائیه رساند. وی افزود: بنابراین به لحاظ قانونی حقی را برای عشایر ایجاد کردیم، تا در دادگاهها و در صورت تصرف راههای عشایری بر اساس مستندات قانونی از حق عشایر دفاع کنیم و براساس قانون هر گونه واگذاری و امتداد ایلراههای عشایری مطلقا ممنوع است. مدیر کل امور عشایر استان تهران، تصریح کرد: بنابراین اگر دستگاههای اجرایی پروژهای در مسیر ایل راهها داشته باشند، به آنها مجوز داده نمیشود، مگر اینکه با توافقات راه جایگزین برای آن در نظر گرفته شود. مدیر کل امور عشایر استان تهران به برنامه ایجاد مشاغل برای عشایر اشاره کرد و بیان داشت: شیوه اصلی تامین معیشت عشایر مبتنی بر دامداری است، ولی از آنجا که ظرفیت مراتع ما محدود است، بنابراین دام محدودی میتوان پرورش داد و با توجه به این مسئله نیاز به ایجاد برخی مشاغل احساس میشود. * مجتمع دامداری ورامین با ظرفیت اشتغالزایی برای 200 نفر در حال بررسی است وی افزود: ایجاد مشاغل جانبی مانند پرورش زنبور عسل، تولید قارچ، کارهای زراعی برای عشایر مدنظر است و یکی از کارهای انجام شده در این باره ایجاد مجتمع دامداری در شهرستان ورامین برای حدود 200 نفر از فرزندان عشایر در حال بررسی و مطالعه است. * اختصاص یک درصد سهم صندوق توسعه ملی به پرواربندی دام مدیر کل امور عشایر استان تهران بیان داشت: امسال مجلس طرحی را برای پرواربندی دام سبک مصوب کرده که براساس آن قرار است سهمی از سوی تسهیلاتی صندوق توسعه ملی به این طرح اختصاص یابد. وی افزود: براساس این طرح قرار است یک درصد از سهم صندوق توسعه ملی به افزایش پرواربندی دام سبک اختصاص یابد و عملیاتی شدن این طرح نوید خوبی برای افزایش تولید گوشت در سطح استان است. نصیری بیان داشت: در این مورد در حال پیگیری هستیم و برنامهریزی برای این کار در ستاد مرکزی در حال انجام است و از اواخر خرداد ماه به تدریج عملیاتی میشود و باید سازوکارهای این طرح توسط بانک کشاورزی فراهم شود. انتهای پیام/ب
93/02/28 - 00:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]