تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837758166




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمایی از یک بحران با تایید دیرهنگام سرقت از موزه کنگاور


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رونمایی از یک بحران با تایید دیرهنگام سرقت از موزه کنگاور
تنها بحث امنیت آثار باستانی در میان نیست و متاسفانه بسیاری از این موزه‌های کوچک به واسطه آنکه برای کاربری موزه‌ احداث نشده و طبیعتاً زیرساخت‌های یک موزه استاندارد را ندارند، نمی‌توانند متضمن حفظ ایمنی آثار باشند و بارها تصاویری از وضعیت ناهنجار اشیای تاریخی در برخی از موزه‌ها در سال‌های پیشین منتشر شده بود.
کد خبر: ۴۰۱۰۰۵
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹ - 17 May 2014




سرقت از موزه کنگاور پس از دو ماه پیگیری و رد کل ماجرا، در حالی تایید شد که بنابر اظهارات مسئولان حتی ممکن است هیچ گاه مشخص نشود دقیقاً چه اشیایی از این موضوع به سرقت رفته و آنچه نگرانی‌های بیشتری در پی دارد، احتمال تکرار این سرقت‌ها در دیگر موزه‌های شهرستان‌ها است که برخی از آنها فاقد حداقل استانداردهای ایمنی و امنیتی است و در طول چند سال اخیر به شکل وسیع ایجاد شده است.

به گزارش «تابناک»، يازدهم فروردين سال 93 از موزه تاريخی شهرستان كنگاور سرقت شد؛ موزه‌ای كه در كنار معبد تاريخی آناهيتا به عنوان دومين بنای سنگی ايران بعد از تخت جمشيد قرار دارد و بيشتر يافته های آن از همين معبد تاريخی دوره اشكانی-ساسانی است. خبر در واقع عملاً در زمان انتشار مکتوم باقی ماند و دیوار حاشا بلند بود اما به هر حال باید در قبال سرقت حدود 20 قطعه از سفال‌های متعلق به دوران اشکانی، ساسانی و اسلامی واکنش رسمی صورت می‌پذیرد.

دو ماه پس از این ماجرا، دقایقی پیش بالاخره این سرقت رسماً تایید شد تا بالاخره تکثیر موزه‌ها در کشور که از سیاست‌های اشتباه مدیران میراث فرهنگی در چند سال اخیر بود، هزینه ساز شود. موزه‌ای که پیش از این برخی کارشناسان تاکید کرده بودند، نه مجهز به دوربين است و نه مجهز به دزدگير و طبیعتاً امکانات ایمنی‌اش در قبال حادثه‌ای چون آتش سوزی نیز نسبتی با استانداردهای روز دنیا ندارد، راحت‌تر از سرقت از یک لباس فروشی یا فروشگاه لوازم غذایی که چند دوربین در اطراف و اکنافش مستقرند، سرقت می‌شود و آب هم از آب تکان نمی‌خورد.


























ساختمان موزه در طبقه دوم ساختمان اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کنگاور در مساحتی ۲۴۰ متر مربع زیربناسال ۱۳۸۵ در سفر رئیس دولت وقت به شهرستان کنگاور افتتاح شده است؛ موزه‌ای که قرار بود یکی از پنج موزه این استان باشد و طبیعتاً اگر این نگاه تکثرگرا به ایجاد موزه به عنوان یک امتیاز به شهرستان‌ها در کشور اجرا شده باشد، از تکرار این سرقت‌ها در طول سال‌های آینده نباید تعجب کرد، به خصوص اگر مشخص نباشد این آثار تاریخی دز اسناد ملی ثبت شده‌اند یا فهرستی از آنها وجود ندارد و می‌توان به راحتی در حراجی‌های ملی عرضه است.

محمدرضا کارگر مدیر اداره کل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی درباره این سرقت گفته است: «وقتی هر اثر تاریخی در موزه‌ای به ثبت نهایی می‌رسد‌، پرونده‌ی آن به اداره کل موزه‌ها فرستاده می‌شود. همچنین یک فرم اصلی از آن اثر به وزارت دارایی و اموال دولتی می‌رود. تا جایی که می‌دانم، تصویر و نام آثار ثبت نهایی‌شده‌ی موزه‌ی کنگاور به وزارت دارایی رفته است، اما نمی‌دانم چند درصد از آثار دزدیده‌شده در فهرست نهایی بودند. هنوز گزارش جامعی از این اتفاق به من داده نشده است، تا بتوانم این مسأله را مشخص کنم.»

بنابر اذعان کارگر، بسیاری از موزه‌های کشور، استانداردهای موزه‌ای لازم را ندارند و تازه کار تدوین استانداردهای موزه‌ای آغاز شده و تا پایان سال این استانداردها تدوین می‌شود و طبیعتاً در سال‌های آینده می‌بایست یک به یک موزه‌ها را به لحاظ ایمنی و امنیتی به کف استانداردهای لازم رساند و تا آن زمان باید امیدوار بود که سارقان میراث فرهنگی ایران قصد سرقت از موزه دیگری نداشته باشند و موزه‌های ناامن و کوچک شهرستان‌ها با حوادث مشابهی مواجه نشوند.

البته همانگونه که تلویحاً اشاره شد تنها بحث امنیت آثار باستانی در میان نیست و متاسفانه بسیاری از این موزه‌های کوچک به واسطه آنکه برای کاربری موزه‌ احداث نشده و طبیعتاً زیرساخت‌های یک موزه استاندارد را ندارند، نمی‌توانند متضمن حفظ ایمنی آثار باشند و بارها تصاویری از وضعیت ناهنجار اشیای تاریخی در برخی از موزه‌ها در سال‌های پیشین منتشر شده بود. علت اصلی این نیز تماماً به همین پراکندگی و خرد بودن موزه‌ها بازمی‌گردد که هزینه موزه‌داری را بالا برده و امکان مدیریت یکپارچه‌ را دشوار ساخته است.





















اکثر این موزه‌ها نیز تنها در ماه‌های نخست افتتاح با خیل بازدیدکنندگان بومی مواجه می‌شوند و پس از مدت کوتاهی به متروکه‌ای بدل می‌شوند که تعدادی بسیار محدودی بازدیدکننده دارند و این مسئله، حداقل دستاورد مالی را نیز که امکان خودگردان سازی این موزه‌ها را فراهم سازد، سلب می‌نماید. این شرایط پیچیده تماماً به واسطه سیاست اشتباه پراکنده سازی موزه‌ها و صدور دستور ایجاد موزه‌های کوچک شهرستانی (ونه حتی استانی) به عنوان یک امتیاز سیاسی-فرهنگی است.

این در حالی است که در دیگر کشورها، موزه‌های ملی و بزرگ به عنوان یک اصل طراحی می‌شوند و ایجاد موزه‌های با کمتر از چندده اثر تاریخی اساساً معنا ندارد. موزه لوور به عنوان شاخص‌ترین موزه جهان با بیش از 35 هزار اثر تاریخی، نماد موزه داری موفق است که سال 2012 در حدود 10 میلیون بازدیدکننده داشت و عمده این 10 میلیون بازدیدکننده توریست‌هایی بودند که یکی از دلایل سفرشان به پاریس، حضور چندساعته در صف این موزه و بازدید از گنجینه عظیم جهانی موزه لوور بود.

این سیاست اما در کشورمان به واسطه عدم توسعه موزه ایران-باستان، حتی برای بزرگ‌ترین موزه کشورمان نیز رخ نداده و در عوض سیاست پراکنده‌سازی موزه‌ها در راستای هدف مورد اشاره در پیش گرفته شده بود که هنوز ابتدای نمایان سازی عوارضش است.

در این شرایط ای کاش مسئولان میراث فرهنگی همین امروز ستاد بحران تشکیل دهند و بدون توجه به فشارهای برخی از بومی‌ها، اقدام به تجمیع موزه‌هایی که با این وضعیت ایجاد شده کنند و ایران صاحب تعداد معدودی موزه عظیم و دارای استانداردهای روز بین المللی ایمنی و امنیتی با گنجینه‌های چندده هزار قطعه‌ای باشند؛ موزه‌ای که گردشگران خارجی به شوق دیدارشان راهی ایران شوند و علاوه بر این وضعیت اسف بار، هزینه‌ای روی دست دولت نباشند.





مطالب مرتبط
از موزه معبد آناهیتا سرقت نشده است
موزه‌ای که در نوروز سرقت شد و آب از آب تکان نخورد!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن