واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا فیلمها را هو میکنند، حتی اگر در «کن» باشند؟!
آخرین ساخته آتوم آگویان در حالی روز جمعه در جشنواره بین المللی فیلم کن به نمایش درآمد که با واکنش منفی تماشاگران مواجه شد و کارگردان بدترین مواجهه را با اثرش شاهد بود؛ اتفاقی که تا پیش از این عنوان میشد تنها در جشنواره فیلم فجر رخ داده است. اما چرا تماشاگران حتی در کن در مقابل نمایش فیلم ضعیف گارد میگیرند؟!
کد خبر: ۴۰۰۹۲۲
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۲ - 17 May 2014
آخرین ساخته آتوم آگویان در حالی روز جمعه در جشنواره بین المللی فیلم کن به نمایش درآمد که با واکنش منفی تماشاگران مواجه شد و کارگردان بدترین مواجهه را با اثرش شاهد بود؛ اتفاقی که تا پیش از این عنوان میشد تنها در جشنواره فیلم فجر رخ داده است. اما چرا تماشاگران حتی در کن در مقابل نمایش فیلم ضعیف گارد میگیرند؟!
به گزارش «تابناک»؛ «اسیر» تازه ترین ساخته آتوم آگویان کارگردان، فیلمنامهنویس، تهیه کننده و بازیگر ارمنی کانادایی روز جمعه در شصت و هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کن به نمایش درآمد و با واکنشی متفاوت از سوی تماشاگران مواجه شد. گروهی فیلم را هو کردند و در آخر نیز همراهی با کارگردان صورت نپذیرفت تا بدین شکل اعتراض خود را نسبت به کیفیت این اثر راه یافته به این جشنواره که در کنار ونیز و برلین از اعتبار همسطحی برخوردار است، بروز داده باشند.
این فیلم که ظاهراً تریلری روانشناختی درباره گم شدن یک دختربچه است، یکی از سه نماینده سینمای کانادا در کن 2014 بود که دامنه واکنشهای منفی به آن در خارج از سالنهای جشنواره نیز از سوی منتقدان مشهود بود و البته جالبترین واکنش را رابی کالینز از تلگراف توئیت کرده بود: «کاملا می فهمم چرا اسیر هو شد!»؛ موضوعی که اتفاقاً محل اصلی نقد نسبت به طرح برخی اتفاقات در داخل کشورمان است و تماشاگران فیلم در کاخ جشنواره فیلم فجر از این حیث به شدت مورد هجمه برخی کارگردانها قرار گرفتند.
«50 قدم آخر» ساخته کیومرث پوراحمد، «اشباح» اثر داریوش مهرجویی و «متروپل» به کارگردانی مسعود کیمیایی، سه اثر از سه کارگردان مشهور سینمای ایران بودند که کمابیش در جشنواره سی و دوم فیلم فحر این وضعیت را تجربه کردند و البته در دورههای پیشین جشنواره نیز این واکنش در حین اکران نخست فیلم در کاخ جشنواره به عنوان محل تمرکز حضور سینماگران، منتقدان، خبرنگاران و برخی مسئولان رخ داد و این نوع مواجهه با فیلم بد در جشنواره به نوعی اجتناب ناپذیر شده است.
برخی کارگردانها که این فضا را پیش بینی میکردند اساساً در کاخ جشنواره حاضر نشدند و یا پس از نمایش فیلمشان خیلی آهسته کاخ جشنواره را ترک کردند و به نشست خبری نیامدند که داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی با همین قاعده از مهلکه گذر کردند و معدودی از کارگردانان نظیر کیومرث پوراحمد نیز علی رغم حال نه چندان مساعدی که به واسطه نوع مواجهه با کف و سوت تماشاگرها با فیلمش داشتند، در نشست حاضر شدند و پاسخگو بودند و طبیعتاً به بدترین شکل ممکن از اثرشان دفاع کرده و کمترین نقد ممکن را برنمیتابیدند.
در این میان اما واکنشهای این کارگردانها نسبت به اعتراض تماشاگران حاضر در کاخ جشنواره عصبی بود. پوراحمد که حال شوخی در نشست خبری نداشت، به شدت و با عصبانیت درباره علت کف و سوتها پرسید و کیمیایی و مهرجویی نیز از کمسواد و کمتجربه خواندن و طرح نسبتهای عجیب دریغ نکردند اما آیا طرح همه این مسائل، کمکی به رفع ضعف فیلمهای مهرجویی و کیمیایی میکرد یا تنها مرهمی بر زخم حاصله از انتقاد تند تماشاگران بود؟ انتقادی که عنوان میشد تنها در جشنواره فجر دیده میشود و همان زمان نیز تذکر داده شد این نوع اعتراض جنبه بین المللی دارد و حال مصداقش را در جشنواره کن شاهد هستیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]