واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
گزارش بلومبرگ از تاثیر مثبت توافق هستهای ایران و 1+5 بر رشد اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس/خبرهای خوش بیشتری درباره ایران در راه است
رتبه خطر عربستان سعودی و امارات متحده عربی به عنوان بزرگترین اقتصادهای کشورهای عربی در آستانه توافق نهایی بر سر برنامه هستهای ایران که موجب بهبود سرمایهگذاریهای خارجی در منطقه میشود، در حال سقوط به پایینترین سطح خود است.
به گزارش نامه نیوز، بر اساس آماری که بلومبرگ منتشر کرد: رتبه در معرض خطر بودن فاکتورهای اعتباری عربستان سعودی پس از پنج سال، ماه جاری با 5 پله سقوط مواجه و به عدد 45 پایینترین سطح خود رسید. کاهش رتبه خطر اعتباری مشابهی نیز برای امارات متحده عربی بزرگترین تولید کننده نفت منطقه رخ داد.
در حالی که دیپلماتها تهران و گروه 1+5 نگارش پیش نویس توافق نهایی برای پایان دادن به یک دهه اختلاف و بن بست بر سر برنامه هسته ای ایران را در وین اتریش آغاز کردند، عربستان سعودی اعلام کرد که آماده مذاکره با رقیب خود با هدف تلاش برای برقراری ثبات در منطقه است. توافق احتمالی ایران و 1+5 خطر اقدام نظامی آمریکا و یا اسرائیل علیه ایران را کاهش و رشد اقتصادی در 6 کشور حاشیه خلیج فارس را افزایش خواهد داد.
«جان سفاکیانسک» استراتژیست موسسه «مزیک» ریاض در این باره به بلومبرگ می گوید: فاکتور خطر ایران در حال کاهش است و این موضوع به کاهش دیگر انواع خطرها در منطقه کمک می کند. جو مثبت اقتصاد کلان و تقویت هزینه های دولت همچنین به کاهش این رتبه کمک می کند.
«سعود الفیص» وزیر خارجه عربستان روز یکشنبه عنوان کرد که از همتای ایرانی خود برای حضور در عربستان سعودی دعوت کرده است. دو کشور یک جنگ تمام عیار را در سوریه دنبال می کنند. عربستان سعودی از اغلب مخالفان مسلح سنی مذهب با هدف سقوط بشار اسد رئیس جمهور سوری مورد حمایت ایران در این کشور حمایت می کند.
بلومبرگ در ادامه به نقل از یکی از تحلیلگران اقتصادی منطقه می نویسد: توافق هسته ای ایران به سرمایه گذاران غربی نشان می دهد که اصلی ترین تهدید امنیت در منطقه خلیج فارس به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
پیش بینی می شود رشد اقتصادی در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به 4.4 درصد در سال 2015 برسد این رقم هم اکنون 4.2 درصد است.
عبدالوحید المطر، کارشناس مسائل اقتصادی در ریاض در این باره می گوید: نگاهی به برنامه های سرمایه گذاری در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی نشان می دهد که این حرکت ادامه دارد.
وی افزود: کاهش تنش ها با ایران می تواند به کاهش رتبه خطر کشورهای حاشیه خلیج فارس منجر شود. وی افزود:اخبار امیدوار کننده بیشتری نیز درباره ایران وجود دارد.
شاخص های خطر اعتباری در بحرین نیز با تغییراتی مواجه شد، پادشاهی بحرین به شدت تحت تاثیر اعتراضات سه سال گذشته قرار گرفته و شاخص های خطر اعتباری در این کشور 18 رتبه کاهش یافت و ماه جاری به عدد 158 رسید، رقمی که در چهار سال اخیر پایین ترین سطح به شمار می رود. بحرین ایران را به تحریک شیعیان این کشور متهم می کند این در حالی که جمهوری اسلامی ایران این اتهام را رد کرده است.
مطر در این باره گفت: موقعیت ژئوپلوتیکی بحرین در حال بهبود است و اخبار منطقه بسیار مثبت است.
1393/2/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]