تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834669154
مجمع کشورهای صادرکننده گاز در مسیر تبدیل شدن به اوپک گازی/ ایران میزبان سران غولهای گاز جهان در سال 2015
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مجمع کشورهای صادرکننده گاز در مسیر تبدیل شدن به اوپک گازی/ ایران میزبان سران غولهای گاز جهان در سال 2015 تهران - ایرنا - مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای ایفای نقشی تعیین کننده در بازار جهانی گاز راه طولانی پیش رو دارد، اما شاید با ریاست ایران بر این مجمع و میزبانی تهران از سران غولهای گاز جهان در سال 2015 گامی تعیین کننده برای تبدیل شدن این مجمع خنثی به اوپک گازی برداشته شود.
به گزارش ایرنا، مجمع کشورهای صادرکننده گاز یا اوپک گازی که به اختصار (GECF) نامیده می شود، سازمان تازه بنیانی است که به منظور هماهنگی در تولید، صادرات و کنترل قیمت گاز طبیعی در سطح جهان، توسط ایران، روسیه و قطر و تعداد دیگری از کشورهای صادرکننده گاز، در 23 دسامبر 2008 تاسیس شد.
گاهی اوقات به دلیل شباهت با اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) این مجمع به نام اوپک گازی نیز خوانده می شود.
** ایران، روسیه و قطر مبتکران تشکیل مجمع صادرکنندگان گاز
ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گازی جهان از پیشنهاد دهندگان اصلی تشکیل مجمعی میان کشورهای صادرکننده گاز بوده است. ایران طی سال های طولانی از طریق رایزنی با دو غول گازی دیگر یعنی روسیه و قطر توانست، سنگ بنای مجمع کشورهای صادر کننده گاز را پایه گذاری کند.
با وجود اینکه ایده اولیه تاسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود، دولت سابق ایران نتوانست از سمت های عالی رتبه این سازمان، سهمی را از آن خود کند؛ بدین ترتیب که دبیرکل مجمع از کشور روسیه انتخاب شده و دبیرخانه آن نیز در دوحه قطر مستقر می شود.
** عضویت غولهای گازی دنیا
مجمع کشورهای صادرکننده گاز دارای 17 عضو اصلی و ناظر است. ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات متحده عربی و عمان از اعضای اصلی این مجمع هستند.
کشورهای هلند، قزاقستان، عراق و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز در این مجمع حضور دارند.
کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 38 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 85 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
** ریاست ایران بر مجمع صادرکنندگان گاز
نخستین دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز لئونید بوخانوفسکی از روسیه بود که تا پایان سال 2013 این مسوولیت را عهده دار بود.
در پانزدهمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در آبان سال 1392 در تهران برگزار شد، نامزدی ایران به عنوان دبیرکل این مجمع برگزیده شد و بدین ترتیب محمدحسین عادلی از ایران فعالیت خود را در دبیرخانه این مجمع از اول ماه ژانویه سال ٢٠١٤ آغاز کرده است.
ایران تا دو سال آینده ریاست این مجمع مهم بین المللی را برعهده دارد.
انتخاب عادلی که یک اقتصاددان و دیپلمات برجسته ایرانی به شمار می رود، با تلاش و رایزنی بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران محقق شد.
** تهران میزبان سران جی.ای.سی.اف در سال 2015
مجمع کشورهای صادرکننده گاز سالی یک بار اجلاس وزیران، سالی دو بار اجلاس هیئت اجرایی و برحسب نیاز جی.ای.سی.اف جلسه های کارشناسی تشکیل می دهد.
تاکنون مجمع کشورهای صادرکننده گاز دو نشست در سطح روسای جمهور کشورهای عضو برگزار کرده که نخستین نشست سران جی.ای.سی.اف آبان ماه ١٣٩٠ (سال 2011)در دوحه قطر و دومین نشست آن تیرماه ١٣٩٢ (سال 2013) در مسکو پایتخت روسیه، برگزار شد.
قرار است سومین نشست سران این مجمع در سال ٢٠١٥ در تهران برگزار شود.
** اهداف مجمع کشورهای صادرکننده گاز
از اهداف اصلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، تبادل تجربه و اطلاعات میان کشورهای صادرکننده گاز درباره مسائل مختلف از جمله بررسی ساختار بازار گاز، طرح های توسعه میدان های گاز، چگونگی صادرات گاز، تجاری سازی و آزادسازی تجارت گاز طبیعی و چارچوب های قراردادی برای اجرای پروژه های گازی تعیین شده است.
همچنین یافتن راه های بهبود سهم گاز در ترکیب انرژی های مصرفی و استفاده های دیگر از گاز، مانند تبدیل آن به برق و تدوین چارچوب های قراردادی برای اجرای پروژه های گاز، ایجاد اتحاد گازی به منظور تحکیم بازار سوخت، توسعه میدان های گازی، مشارکت و ساماندهی در بازار و ایجاد شرایط مناسب برای تامین انرژی مورد نیاز جهان و مصرف کنندگان و در نهایت ایجاد امنیت عرضه، ثبات بازار و ایجاد درآمد پایدار و تشکلی منسجم برای حذف رقابت های ناسالم، از دیگر اهداف تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز است.
** جی.ای.سی.اف در آرزوی تبدیل شدن به اوپک
اگرچه در تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز که گاهی اوقات اوپک گازی نیز خوانده می شود، از سازمان اوپک نفتی الگوگیری شده، اما در حال حاضر نحوه فعالیت آن با اوپک بسیار متمایز است.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز همانند اوپک سهمیه بندی در تولید و صادرات کشورهای عضو ندارد و دخالتی در قیمت گذاری های گاز نمی کند.
با وجود اینکه کشورهای عضو جی.ای.سی.اف اعلام کرده اند که این سازمان تنها با هدف همکاری بین کشورهای عضو تشکیل شده است و همانند اوپک، به دنبال تاثیرگذاری بر بازار نیست، اما در مواردی کشورهای مصرف کننده گاز از دخالت این مجمع در قیمت گذاری گاز اظهار نگرانی کرده اند.
هرچند جی.ای.سی.اف تاکنون از دخالت در قیمت گذاری خودداری کرده است، اما نمی توان ورود این مجمع به مدیریت عرضه گاز طبیعی در بازار جهانی در سال های آینده را رد کرد، زیرا اعضای این مجمع کنترل کننده بیشترین حجم گاز مصرفی جهان هستند به طوری که 42 درصد از تولید گاز جهان و 70 درصد از ذخایر گازی جهان در اختیار این مجمع قرار دارد.
البته باید توجه داشت که به دلیل تفاوت در عرضه و فروش نفت خام و گاز طبیعی، همکاری کشورهای عرضه کننده گاز برای قیمت گذاری و کنترل تولید آن، تا اندازه ای دشوار است.
عادلی دبیرکل ایرانی مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز در خصوص تمایل جی.ای.سی.اف برای تبدیل شدن به سازمان شبیه اوپک، می گوید: دبیرخانه مجری نظریات اعضای مجمع است و باید مکانیزم های کارآمدی را برای تحقق اهداف اعضای مجمع اجرایی کند. بنابراین اگر بتوانیم این مجمع را به یک نهاد معتبر بین المللی تبدیل کنیم که در بازار گاز تاثیر بیشتری داشته باشد منافع کشورهای دارنده و صادرکننده گاز را در این زمان پر چالش تامین خواهیم کرد.
** نمایشگاه بین المللی نفت تهران، اولین حضور نمایشگاهی جی.ای.سی.اف
محمدامین گرجی رییس هیات نمایندگی جی.ای.سی.اف در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت تهران با بیان اینکه مجمع کشورهای صادرکننده گاز، حضور خود در نمایشگاه بین المللی نفت کشورهای عضو و سرتاسر جهان را با نمایشگاه نوزدهم نفت ایران آغاز کرده است، اظهار داشت: تاکنون تمایل یا علاقه ای به حضور در چنین نمایشگاه هایی نبوده یا اینکه به هر علتی سیاستهای جی.ای.سی.اف در این جهت نبوده است.
وی افزود: هدف مجمع کشورهای صادرکننده گاز برای حضور در چنین نمایشگاه هایی، معرفی و بهتر شناساندن این مجمع است.
رییس هیات نمایندگی مجمع کشورهای صادرکننده گاز ابراز امیدواری کرد که حضور جی.ای.سی.اف در نمایشگاه نوزدهم نفت ایران، فرصت و گشایشی برای حضور در نمایشگاه نفت و گاز دیگر کشورهای عضو جی.ای.سی.اف باشد.
از: میثم طاهری
اقتصام(5)2022**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
احداث بخش بخار نیروگاههای گازی و تبدیل آن به سیکل ترکیبی در کشور
طی 2 سال آینده محقق می شود احداث بخش بخار نیروگاههای گازی و تبدیل آن به سیکل ترکیبی در کشور رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل گروه مپنا از احداث بخش بخار نیروگاههای گازی کشور و تبدیل آنها به سیکل ترکیبی خبر داد و گفت با اجرایی شدن این پروژه به میزان 8 میلیارد لیتر سوخت در کشور به صآغاز مذاکرات گازی ایران با ژاپن و ایتالیا
آغاز مذاکرات گازی ایران با ژاپن و ایتالیا مديرعامل شركت ملي صادرات گاز با اشاره به انجام مذاكره با دو شركت ايتاليايي و ژاپني از آمادگی شرکت سوجيتسو ژاپن برای مشارکت در طرح های ال ان جی ایران خبر داد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز عليرضا كاملي امروز درایران 2 میلیارد دلار گاز و پتروشیمی صادر کرد/ مصر و روسیه مشتری پتروشیمی شدند
اقتصادی انرژی ایران 2 میلیارد دلار گاز و پتروشیمی صادر کرد مصر و روسیه مشتری پتروشیمی شدند فروردین ماه سال جاری ایران بیش از دو میلیارد دلار میعانات گازی و انواع محصولات پتروشیمی و گازی به بازار جهانی صادر کرد که کشورهایی همچون روسیه مصر کره جنوبی چین مکزیک ژاپن ترکیه واحتمال شکایت گازی ایران از پاکستان/ محور مذاکرات گازی با نوازشریف در تهران
اقتصادی انرژی معاون زنگنه به مهر خبر داد احتمال شکایت گازی ایران از پاکستان محور مذاکرات گازی با نوازشریف در تهران معاون امور بین الملل وزیر نفت از احتمال شکایت گازی ایران از پاکستان خبر داد و محورهای مذاکرات سفر نخست وزیر پاکستان به تهران را تشریح کرد علی ماجدی امروز در گفتصادرات میعانات گازی ایران متوقف می شود/ جلوافتادگی از قطر تا سه سال آینده
اقتصادی انرژی صادرات میعانات گازی ایران متوقف می شود جلوافتادگی از قطر تا سه سال آینده وزیر نفت با اشاره به توقیف کالا و تجهیزات تنها کارخانه صادرات ال ان جی ایران در اروپا وعده جلوافتادگی از قطر در پارس جنوبی تا سه سال آینده را داد و گفت به زودی صادرات میعانات گازی ایران متوآغاز مذاکرات گازی ایران با ژاپن و ایتالیا/ آمادگی ژاپن برای مشارکت در طرحهای LNG
اقتصادی انرژی آغاز مذاکرات گازی ایران با ژاپن و ایتالیا آمادگی ژاپن برای مشارکت در طرحهای LNG مديرعامل شركت ملي صادرات گاز با اشاره به انجام مذاكره با دو شركت ايتاليايي و ژاپني از آمادگی شرکت سوجيتسو ژاپن برای مشارکت در طرح های ال ان جی ایران خبر داد به گزارش خبرنگار مهرتلاشهای چین برای بهره برداری گسترده ازمنابع گازی همسایه شمالی ایران
تلاشهای چین برای بهره برداری گسترده ازمنابع گازی همسایه شمالی ایران دوشنبه - ایرنا - شرکتهای غول نفتی چینی طی سالهای اخیر تلاشها و سرمایه گذاری های گسترده ای را برای کشف و بهره برداری از منابع نفت و گاز ترکمنستان و انتقال به کشور خود انجام داده اند در تازه ترین این سرمایه گذاریمدیر روابط عمومی و امور بینالملل بورس انرژی ایران 220 هزار بشکه میعانات گازی تاکنون معامله شد/9636 بشکه، حجم
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل بورس انرژی ایران220 هزار بشکه میعانات گازی تاکنون معامله شد 9636 بشکه حجم معاملات نفتخام در بورس انرژیمدیر روابط عمومی و امور بینالملل بورس انرژی ایران با اشاره به اینکه حدود 10 هزار بشکه نفت خام از آغاز عرضه این محصول در بورس انرژی از روز 17آغاز مذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا/ 10 سناریوی ایران برای صدور گاز به اروپا
اقتصادی انرژی آغاز مذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا 10 سناریوی ایران برای صدور گاز به اروپا مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز با اشاره به آغاز مذاکرات ایران با چهار کشور عضو اتحادیه اروپا برای صادرات گاز از ترکیه به عنوان یکی از مسیرهای صدور گاز به قاره سبز یاد کرد و گفت صااعلام آمادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا از مسیر ترکیه
در نشست مشترک با هیئت فرانسوی مطرح شد اعلام آمادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا از مسیر ترکیه معاون امور بین الملل وزیر نفت از اعلام آمادگی ایران برای صادرات گاز به اروپا خبر داد و گفت تمايل داريم كه صادرات گاز به اروپا را از مسیر ترکیه یا مسیرهای دیگری در دستور کار قرار دزنگنه: ایران قصد تضعیف موقعیت گازی روسیه را ندارد
زنگنه ایران قصد تضعیف موقعیت گازی روسیه را ندارد تهران - ایرنا - وزیر نفت در خصوص این که موضع گازی ایران در قبال اروپا ممکن است موجب تضعیف موضع گازی روسیه شود گفت خیر ما به هیچ وجه قصد تضعیف روسیه را نداریم به گزارش ایرنا بیژن نامدار زنگنه روز یکشنبه در حاشیه دیدار با معاومذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا آغازشد
مذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا آغازشد مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز با اشاره به آغاز مذاکرات ایران با چهار کشور عضو اتحادیه اروپا برای صادرات گاز از ترکیه به عنوان یکی از مسیرهای صدور گاز به قاره سبز یاد کرد و گفت صادرات گاز به عراق امسال آغاز میشود عزیز الله رمضانی درایران به صادرکننده دیگر انرژی به اتحادیه اروپا تبدیل می شود
پایگاه خبری البوابه عمان ایران به صادرکننده دیگر انرژی به اتحادیه اروپا تبدیل می شود تهران - ایرنا - پایگاه خبری البوابه عمان روز دوشنبه در خبری با عنوان یک رقیب غیرمحتمل نوشت ایران ممکن است صادرکننده بزرگ دیگر انرژی به اتحادیه اروپا باشد به گزارش گروه اقتصادی ایرنا البوابه نمنابع خبری پاکستان خبر دادند موافقت مشروط ایران از جریمه گازی ماهانه 200 میلیون دلار پاکستان
منابع خبری پاکستان خبر دادندموافقت مشروط ایران از جریمه گازی ماهانه 200 میلیون دلار پاکستانمنابع خبری پاکستان اعلام کردند ایران از جریمه گازی ماهانه 200 میلیون دلار پاکستان به صورت مشروط چشمپوشی کرد به گزاش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اینترنتی دنیوزآغاز مذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا
مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران آغاز مذاکرت گازی ایران با اتحادیه اروپا مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران گفت تاکنون 4 کشور اروپایی با ایران در مورد امکان واردات گاز مذاکره کرده اند و ما نیز راههای متعددی برای ارسال گاز به اروپا داریم اما تا امروز هیچ قراردادی در ایناستفاده کشورهاي جهان از پيشرفت بازار سرمايه ايران
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۱ ۴۱ق ظ استفاده کشورهاي جهان از پيشرفت بازار سرمايه ايران نماينده ي استراليا در ششمين دوره ي آموزش بين المللي سرمايه ي اسلامي پيشرفت هاي ايران در حوزه ي بازار سرمايه اسلامي زياد است و مي توان از اين پيشرفت ها در ساير کشورها نيز استفاده کرد به گزارش خبرگزاريدر 21 و 22 اردیبهشت؛ نخستوزیر و وزرای اقتصادی پاکستان به ایران میآیند/ خط لوله انتقال گاز ایران در دستور کار
در 21 و 22 اردیبهشت نخستوزیر و وزرای اقتصادی پاکستان به ایران میآیند خط لوله انتقال گاز ایران در دستور کارمنابع پاکستانی از تاریخ 21 و 22 اردیبهشت برای سفر نخستوزیر و وزرای اقتصادی پاکستان به ایران خبر دادند و اعلام کردند که گفت و گوهایی در مورد خط لوله انتقال گاز ایران در سط-
اقتصادی
پربازدیدترینها