واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختصاص بن اجاره به 700 هزار خانوار دهك يك و2
در طرح مسكن اجتماعي و حمايتي قرار است دولت 60 درصد اجاره بهاي واحد مسكوني را به صورت بن اجاره براي 700 هزار خانوار دهك يك و دو تأمين كند.
در طرح مسكن اجتماعي و حمايتي قرار است دولت 60 درصد اجاره بهاي واحد مسكوني را به صورت بن اجاره براي 700 هزار خانوار دهك يك و دو تأمين كند.
به گزارش ايسنا، حجتالله عبدالملكي، عضو هيئت مديره دانشگاه امام صادق(ع) و عليرضا خسروي، عضو كميسيون عمران مجلس با حضور در يك برنامه تلويزيوني جزئيات مسكن اجتماعي و حمايتي را تشريح كردند.
عبدالملكي درباره مشكلات مسكن اظهار كرد: با ابهام خيلي جدي مواجه هستيم؛ بحث مسكن را قطعاً بايد در گفتمان اقتصادي انقلاب اسلامي مطرح كنيم چراكه در اصل 31 قانون اساسي كه برگرفته از مكتب اقتصادي اسلام است داشتن مسكن براي هر خانواده ايراني لازم و ضروري است و دولت بايد برنامهريزي لازم براي تأمين آن را داشته باشد.
وي افزود: اگر به تنهايي از وزارت راه و شهرسازي توقع داشته باشيم كه از مشكلات بكاهد اين توقع غيرمنطقي است بلكه همه مجموعه دولت بايد به وزارت راه و شهرسازي كمك كنند و حمايت چندجانبه از بازار مسكن داشته باشند.
اين كارشناس درباره برنامههاي دولت اظهار كرد: مسكن حمايتي و اجتماعي برنامههايي هستند كه از سوي وزارت راه و شهرسازي مطرح شده و برنامه ديگر بازار رهن ثانويه و تشكيل صندوق سرمايهگذاري مسكن است.
خسروي، عضو كميسيون عمران مجلس نيز در برنامه پايش اظهار كرد: دولت ميخواهد 60 درصد اجاره بهاي مسكوني 700 هزار خانوار را به صورت بن تأمين كند و آنها را تحت حمايت خود قرار دهد.
وي افزود: دولت سپردهاي در بانك ميگذارد و به ازاي 700 هزار نفر تقسيمبندي صورت ميگيرد؛ به طوري كه ماهانه 650 هزار تومان بن را بين 700 هزار نفر مدنظر تقسيم ميكند و با در نظر گرفتن 1500 ميليارد تومان سپرده در بانكها با نرخ 23 درصد 340 ميليارد تومان پول دريافت خواهد كرد.
عضو كميسيون عمران مجلس خاطر نشان كرد: نحوه اجراي اين برنامه براي دهكهاي يك و دو مدنظر است به طوري كه اين رقم در كلانشهرها به يك صورت و در روستاها به طور ديگري نيز بايد اجرايي شود.
وي خاطرنشان كرد: به نظر ميرسد بدون در نظر گرفتن اطلاعات دقيق در اين زمينه وارد ميدان مين ميشويم؛ به طوري كه ما در اجراي هدفمندي يارانهها هم به اين اشكالات برخورديم و اطلاعات پايهاي ناقصي داشتيم.
خسروي درباره كليات طرح مسكن اجتماعي گفت: كليات اين طرح اين است كه براي 700 هزار نفر بن اجاره يا كمك هزينه اجاره در نظر گرفته شده است.
عضو كميسيون عمران مجلس با بيان اينكه بايد دقت زيادي در مسكن اجتماعي صورت گيرد تا اشتباهي در آن رخ ندهد، تأكيد كرد: با دقت زياد بايد ابهامات اين طرح را نيز برطرف كنيم.
عضو كميسيون عمران مجلس درباره بررسي نياز مسكن در 10 سال آينده گفت: با توجه به اينكه شش ميليون زوج در سن ازدواج قرار دارند و دو ميليون واحد مسكوني در كشور كم داريم، براي كنترل بازار بايد براي 10 سال آينده 20 ميليون واحد مسكوني (سالي دو ميليون خانه) ساخته شود.
خسروي در پاسخ به اينكه اگر سالي دو ميليون خانه ساخته شود ديگر كسي مشكل مسكن نخواهد داشت يا وضع فعلي ادامه پيدا ميكند؟ پاسخ داد: بايد ديد چه افق جمعيتي خواهيم داشت.
وي تأكيد كرد: ولي اگر در 10 سال متوالي سالي دو ميليون توليد داشته باشيم ميتوان گفت مشكلات مسكن حل خواهد شد.
عضو كميسيون عمران مجلس درباره تأمين منابع اين طرح خاطر نشان كرد: بار مالي سنگيني براي هزينه اين طرح بر دوش دولت خواهد بود چراكه هزينه تعمير و نگهداري اين واحدها سر به فلك ميگذارد.
خسروي درباره مشكلات اين طرح اظهار كرد: تصديگري بخش حاكميتي، مشكلات اجتماعي كوچك بودن متراژ، گسترش اجارهنشيني و ابهام در محاسبه منابع از مشكلات اين واحدها به شمار ميرود.
900 هزار تومان حداقل اجاره يك خانه كوچك در تهران
همچنين رصد قيمتها در بازار اجاره مسكن گوياي اين است كه حداقل نرخ اجاره يك آپارتمان كوچك در شهر تهران ماهانه 900 هزار تومان است كه البته به گفته وزير مسكن ميزان اجاره خانه در سال جاري تنها هشت درصد افزايش داشته و قرار است اين بازار به صورت لحظهاي رصد شود تا شوك قيمتي در اين بخش نداشته باشيم.
با توجه به كاهش 23 درصدي قدرت خريد خانه در سال گذشته، تقاضاي اجارهنشيني به ويژه در كلانشهرها 15 درصد افزايش يافت و اكنون بيشتر تمايل متقاضيان براي اجاره واحدهاي مسكوني كوچك است.
بر اساس آمارهاي معاملات مسكن، در فروردين امسال بيش از 97 هزار قرارداد در بازار مسكن منعقد شده كه از اين ميزان 26 هزار و 309 مورد آن مربوط به اجارهنشيني بوده كه نسبت به فروردين پارسال با افزايش 26 درصدي همراه شده است.
سرپرست كميسيون تخصصي املاك علت كاهش خريد خانه و افزايش اجارهنشيني در سال گذشته را جهش قيمتي بالا در بازار مسكن عنوان كرده و ميگويد پس از سال 91 كه به ركود رسيديم سرمايهداران ترجيح دادند سرمايههاي خود را در بازار بورس سرمايهگذاري كنند و سرمايههايشان را از بازار مسكن بيرون كشيدند.
با توجه به افزايش تعداد مستأجران و با نزديك شدن به فصل جابجايي و آغاز فصل تابستان، اين ميزان تقاضا روبه افزايش خواهد رفت كه بررسي ميداني خبرنگار ايسنا از ميزان اجاره بهاي واحدهاي 40 تا 50 متري در نقاط مختلف تهران حاكي از اين است كه صاحبخانهها تمايل بيشتري براي دريافت وديعه و پول پيش به عنوان رهن واحد مربوطه دارند. در اين ميان نگاهي به بازار اجاره آپارتمانهاي كوچك و نوساز در سطح شهر تهران خالي از لطف نيست.
به عنوان نمونه يك واحد 45 متري در منطقه نارمك به قيمت 30 ميليون تومان به صورت كامل رهن داده ميشود؛ معادل 900 هزار تومان اجاره ماهانه. يك واحد 50 متري در منطقه پونك نيز با قيمت 42 ميليون تومان براي رهن كامل درنظر گرفته شده است؛ به طوري كه اجاره ماهانه آن يك ميليون و 260 هزار تومان لحاظ شده است.
يك واحد 45 متري در خيابان آزادي به قيمت 40 ميليون تومان رهن داده ميشود؛ معادل يك ميليون و 200 هزار تومان اجاره ماهانه.
يك واحد 50 متري در منطقه شمسآباد با قيمت 10 ميليون پول پيش و 800 هزار تومان در بهاي ماهانه اجاره داده ميشود كه در مجموع معادل يك ميليون و 100 هزار تومان اجاره ماهانه ميشود.
يك واحد 45 متري با پاركينگ و انباري در منطقه سبلان به قيمت 30 ميليون تومان به صورت كامل رهن داده ميشود؛ معادل 900 هزار تومان اجاره ماهانه. يك واحد آپارتمان 45 متري در خيابان دولت با قيمت 20 ميليون تومان پول پيش و يك ميليون و 100 هزار تومان اجاره در نظر گرفته شده است كه در مجموع معادل يك ميليون و 700 هزار تومان اجاره ماهانه براي آن لحاظ شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 23 ارديبهشت 1393 - 16:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]