واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صرامی:پیشگیری از شیوع اعتیاد در محیط های کاری مانع از بین رفتن سرمایه های زیربنایی می شود تهران-ایرنا- مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:پیشگیری از شیوع اعتیاد در محیط های کاری مانع از بین رفتن سرمایه های زیربنایی می شود.
به گزارش ایرنا به نقل از روز دوشنبه روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر،ˈ حمید صرامی ˈ افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده ،میزان خسارت وارده به اقتصاد کشورمان 10 هزار میلیارد تومان است که سهم معتادان شامل هزینه های خرید ، مصرف مواد، ایاب و ذهاب جهت تهیه مواد ، سهم جامعه شامل آسیب های وارد شده همچون سرقت، قتل، بیکاری، از بین رفتن سرمایه های زیربنایی دولت، کاهش بهره وری و سهم دولت در زمینه هزینه های مقابله با عرضه، درمان، کاهش درآمد مالیاتی و غیره است.
وی تصریح کرد: با توجه به تورم و شرایط اقتصادی، این خسارت افزایش یافته و در سال جاری مورد پژوهش مجدد قرار خواهد گرفت.
صرامی ادامه داد:فشار دوستان مصرف کننده، قیمت پایین مواد، دسترسی آسان به مواد، عدم آگاهی فرد از عوارض مصرف مواد، کار سنگین و سختی شغل، شرایط استرس زا، بی عدالتی در محیط کار، عدم استقبال برخی از مدیران شرکت ها از برنامه های کاهش تقاضا، وجود باورهای غلط مبنی بر مصرف مواد برای افزایش توان فرد، مشکلات خانوادگی، روانی، تفریح و کسب لذت، از جمله علل موثر بر شیوع اعتیاد در بین کارکنان محیطهای صنعتی محسوب می شوند.
این مقام مسوول در ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت :در عین حال آموزش و اطلاع رسانی به کارکنان، گسترش امکانات رفاهی و ورزشی برای کارکنان، ایجاد و تقویت واحدهای مشاوره در محیطهای صنعتی، افزایش دستمزد ، مزایای کارکنان و رسیدگی به وضعیت جسمانی و روانی کارکنان با درصد بالایی به عنوان عوامل موثر در پیشگیری از شیوع اعتیاد در محیط های صنعتی محسوب می شوند.
صرامی با بیان اینکه بررسی ها نشان می دهد، هزینه هایی که مصرف کنندگان مواد اعتیادآور به محیط کار خود وارد می کنند شامل زیان هایی آشکار همچون حوادث و سوانح جبران ناپذیر، از کارافتادگی است ، اضافه کرد: زیان های پنهان نیز مانند اتلاف وقت مسولان ، مدیران سازمان هاست که در برخی مواقع، سبب ورشکستگی موسسات و شرکت ها شده است.
وی به مخاطره افتادن امنیت و سلامت در محیط کار (به طور کلی 50 تا 80 درصد سرقت ها و خسارت ها مربوط به شاغلین معتاد است)، صدمه به بهداشت و سلامت جسمانی و روانی، افزایش از کارافتادگی، بروز مشکلات خانوادگی، افت تولید و بهره وری، عدم حضور و غیبت های طولانی مدت در کار، کاهش تعهد فرد در محیط کارو خسارت های ناشی از مصرف مواد در محیط کار برشمرد.
وی در عین حال افزود:متاسفانه در سطح سازمانها رویکرد حذف مصرف کننده مواد از گردونه کار در ارجحیت قرار دارد، اما اخراج کارمند معتاد از محیط کوچک و ورود او به محیط بزرگ (جامعه) ارائه خدمات را به مراتب سخت تر خواهد کرد.
اجتمام (1)**9022*1580
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
22/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]