تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):دو خصلت است كه بالاتر از آنها چيزى نيست: ايمان به خدا و سود رساندن به برادران.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817018845




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: تردد اضافه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: تردد اضافه
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۹۹۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸ - 11 May 2014


داریوش کشاورز در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:

به کجا چنین شتابان؟ وقتی برای طی کردن یک مسیر کوتاه، زمان زیادی را در ترافیک می‌مانیم، به خود می‌گوییم: علت تردد زیاد خودرو‌ها چیست؟ آیا نمی‌توانیم از میزان این تردد‌ها بکاهیم؟ شاید بگوییم که همه مردم برای انجام کارهای خود در حال عبور و مرور هستند؛ اما اگر به بررسی دقیق این پدیده بپردازید، خواهید دریافت، درصد قابل توجهی از تردد‌ها، غیر ضروری و بی‌مورد است. در ابتدا باید بدانیم علت ترددهای اضافی چیست و چطور شکل می‌گیرد.

«عوامل ترددهای بی‌مورد»:

۱- کم کاری برخی از کارمندان، کارکنان، صاحب نظران، صاحب کاران و... در بخشهای مختلف (دولتی، خصوصی، شخصی، نظامی، انتظامی، قضایی و...)، در انجام کار‌ها؛ و به زبان ساده‌تر تعلل و به تعویق انداختن در انجام کار‌ها و کار ارباب رجوع؛ که متأسفانه‌گاه مغرضانه (که این غرض می‌تواند ناشی از عوامل متعددی از جمله ناراحتی، در گیری با رئیس و یا ارباب رجوع و عوامل گوناگون دیگر داشته باشد) و‌گاه سهل انگارانه، از روی تنبلی و مسامحه کارانه است. البته مراجعات متعدد و چند باره افراد، گاهی به دلیل دست و پا گیر بودن ویا کمبود و نبود آگاهی، قوانین و اختیارات لازم و یا پیشرفته نبودن سیستم کاری و اداری به وجود می‌آید، که در نتیجه به وجود آورنده ترددهای اضافی می‌شود.

 ۲- کمبود و نبود تابلوهای راهنما در شهر‌ها و جاده‌ها، که باعث ترددهای بی‌مورد و اتلاف وقت سرنشینان خودرو‌های سواری، بارکش و مسافربر می‌شود. و در برخی مناطق نیز واضح و گویا نبودن این علائم، رانندگان را سر در گم می‌کند و باعث به بیراهه و مسیر اشتباه رفتن خودرو‌ها می‌شود.

 ۳- نبودن دور برگردان، راه بازگشت و گذرگاه در پاره‌ای از مناطق، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها وجاده‌ها که رانندگان را وادار به طی یک مسیر طولانی برای دور زدن و برگشتن و رفتن به مسیر مورد نظرشان می‌کند.


۴- کمبود پارکینگ در سطح شهر‌ها؛ که باعث دور زدنهای پی در پی و اضافی خودرو‌ها برای یافتن جای پارک می‌شود.

 ۵- خیابان‌ها و جاده‌های پر پیچ و خم، طولانی و پر دست انداز وخراب.

 ۶- کمبود وگاه نبود سرگرمی و تفریحات سالم برای پر کردن اوقات فراغت افراد به خصوص برای جوانان؛ که آن‌ها را راغب به حضور با خودرو در سطح شهر می‌نماید. این عوامل چند نمونه ازعلل ترددهای بی‌مورد بود که اگر برای همین چند مورد هم، راهکار و چاره‌ای اندیشیده و اجرایی شود، می‌توان از بسیاری هزینه‌هایی که در پی این تردد‌ها بوجود می‌آید، بکاهیم. و در برخی موارد، از بین بردن یکی از این علل، به حل بقیه عوامل نیز کمک می‌کند.

اگر از هزینه‌ها و مشکلات فراوانی که به دلیل ترددهای زیاد در کشور به وجود می‌آید و بر زندگی تک تک افراد جامعه تاثیر گذار است آگاه‌تر شویم، همگی به ضرورت خود را موظف به رعایت قوانین و نکاتی که در کاستن این تردد‌ها می‌شود می‌نماییم. در ادامه به چند مورد از این هزینه‌ها اشاره می‌کنیم.

 «هزینه‌ها و مشکلات ایجاد شده از ترددهای اضافه»:

۱-     «مشکلات روان‌شناختی»: در بسیاری موارد دیده می‌شود که افراد برای انجام کاری (به ویژه امور بانکی و اداری)، مجبورند چندین مرتبه مراجعه حضوری داشته باشند. این رفت و آمد‌ها و قرار گرفتن در شلوغی، ترافیک، سرما و گرما، به خصوص در کلان شهر‌ها که بسیاری ازمردم باید مسافتی طولانی را طی کنند تا به مکان مورد نظرشان برسند، ضمن اتلاف وقت و انرژی، فرد را عصبی و ناراحت می‌کند که این امر علاوه بر تاًثیرات منفی که بر سلامت جسم و روان وی بر جای می‌گذارد، بر دیگر روابط و عملکردهای روزمره‌اش نیز تاثیرگذار خواهد بود. و به مراتب افراد زیادی با مشکلات عصبی مواجه می‌شوند که برخوردهای نا‌مناسب و عصبانیت‌های بی‌مورد افراد با یکدیگر را ایجاد می‌کند. از سویی دیگر، سر و صدای زیادی که بر اثر عبور و مرور بیشتر خودرو‌ها به وجود می‌آید، موجب آلودگی صوتی و ناراحتی‌های عصبی می‌شود که بیشتر هموطنان ما را درگیر خود کرده است.

و اما دیر رسیدن افراد در قرار ملاقات‌هایشان و عصبانیت و مشکلات ناشی از آن نیز بی‌ارتباط با این موضوع نیست. چرا که هرچقدر هم که افراد زود‌تر به سمت محل قرارشان راهی شوند، باز هم ممکن است در ترافیک و شلوغی خیابان‌ها گرفتار شوند و تضمینی نیست که سر موقع به مکان مورد نظرشان برسند و این یعنی زیر پا گذاشتن این نکته که «وقت طلاست».

۲- «هزینه‌های اقتصادی»: هرچقدر مردم بیشتر در حال تردد بی‌مورد باشند، وقت کمتری برای کار و فعالیت و پرداختن به وظیفه خطیر جهاد اقتصادی در اختیار خواهند داشت. پس ترددهای بی‌مورد باعث هدر رفتن زمان مفید کاری افراد جامعه می‌شود. همچنین تردد‌ها، هزینه‌هایی را بابت بنزین، روغن، استهلاک آسفالت و... در پی دارد؛ که علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی برای خانواده‌ها و دولت، باعث نابود شدن سرمایه‌های ملی نیز می‌شود. همانطور که می‌دانیم با افزایش تردد خودرو‌ها، خطر و احتمال بروز تصادفات بالا می‌رود؛ پس هزینه‌های مالی و جانی ناشی از تصادفات نیز از دیگر هزینه‌های اقتصادی ناشی از ترددهای بی‌مورد می‌باشد. همچنین جرائم رانندگی یکی دیگر از هزینه‌هایی است که در اینجا می‌توان به آن اشاره کرد و ترددهای بیشتر را به عنوان یک عامل موثر در این هزینه معرفی کرد. از سویی حضور بیشتر افراد برای انجام کار‌ها در سطح شهر، خطر سرقت خودرو را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین تردد، در زمینه‌های مختلف امنیتی نیز تاثیر گذار است.

۳- «هزینه‌های زیست محیطی»: با افزایش تردد خودرو‌ها، بنزین بیشتری مصرف می‌شود که این امر سبب آلودگی بیشتر هوا می‌شود. این آلودگی نه تنها شهر و کشور را در بر می‌گیرد، بلکه سبب آلودگی هوای کل کره زمین می‌شود. و گرمایش بیشتر کره زمین را نیز در پی دارد. یکی از مشکلات آلودگی هوا، بیماریهای ریوی و تنفسی است که باعث مرگ انسان‌ها و دیگر گونه‌های زیستی می‌شود. همچنین خودرو‌ها برای تردد، نیاز به ابزار‌ها و مواد اولیه‌ای نظیر بنزین، روغن، لاستیک و... دارند؛ که این مایحتاج از منابع زیستی تأمین می‌شود. پس با افزایش تردد‌ها، به منابع بیشتری نیاز پیدا می‌کنیم که این امر باعث نابودی سریع‌تر منابع جهان می‌شود و روزی فرا می‌رسد که با کمبود منابع روبرو می‌شویم و آنجاست که باید بگوییم: «از ماست که بر ماست».

۴- «مشکلات فرهنگی»: ترددهای بدون هدف و غیر ضروری که متأسفانه شاهد افزایش آن هستیم، باعث می‌شود که رفته رفته نسبت به آن بی‌توجه و بی‌خیال شویم و به یک عادت تبدیل شود. این ترددهای بی‌مورد در نظم عمومی شهر و کشور دخیل می‌باشد و شکل و شمایل ناپسندی به آن می‌بخشند. و مسلماً موجب می‌شود که جوامع دیگر، برداشتی منفی و نادرست نسبت به فرهنگ کشور ما داشته باشند؛ چرا که به قول معروف «از کوزه‌‌ همان برون تراود که در اوست». و چه تأسف بار است که این چنین بی‌نظمی، در ذهن بسیاری، نماد فرهنگی کشور ما باشد. همچنین تردد‌ها گاهی مشاجره و زد و خورد بین رانندگان و مردم را در پی دارد که زیانهای مالی، جانی و فرهنگی جبران ناپذیری را به همراه دارد. و این مشاجرات و درگیری‌ها در رانندگی‌ها و ارتباطات، به یک عادت در فرهنگ ما ایرانیان تبدیل می‌شود.

۵- «مشکلات ترافیکی»: با افزایش تردد‌ها، شاهد ترافیک‌های سنگین در سطح شهر‌ها خواهیم بود. این ترافیک‌ها علاوه بر هدر رفتن وقت و انرژی مردم، باعث می‌شود اشخاص یا ارگانهایی که عجله دارند (نظیر: آمبولانس، آتش نشان، پلیس و...) دیر‌تر به مقصد برسند و چه بسا زندگی فرد یا افرادی نیز به خطر بیفتد و اتفاقات جبران ناپذیری رخ دهد.

۶- «پیامدهای سیاسی»: گسترش و فراگیر شدن چنین پدیده‌های منفی باعث تعبیر و تفسیرهای خاص سیاسی می‌گردد. مطمئنا تفسیرهای منفی، به نفع موقعیت سیاسی ومنافع ملی کشور نمی‌باشد.
این موارد تنها چند مورد از مشکلات و هزینه‌های ناشی از ترددهای بی‌مورد بود. که البته اگر بخواهیم موشکافانه و دقیق‌تر به این قضیه بپردازیم، می‌توانیم به مشکلات و پیامدهای اجتماعی، خانوادگی، شغلی، تحصیلی و... اشاره کنیم. پس بیاییم همه با هم با یاد و یادگیری از درس «همه با هم» در دوران دبستان به خود قول دهیم و کاری در جهت کمک به حل این معضلات و رفع آن نماییم.

و اما مهم‌ترین موضوع اینست که چطور می‌توان از این ترددهای غیر ضروری جلوگیری کرد؟

 «راهکارهای کاهش ترددهای اضافه»:

۱-تقویت دولت الکترونیک: یکی از راهکارهای کلیدی و گره گشا در این امر، گسترش و تقویت هرچه بیشتر دولت الکترونیک و آموزش جامعه جهت استفاده از امکانات و مزایای این صنعت وانجام الکترونیکی بسیاری از کار‌ها می‌باشد. که مزایای بسیاری در بر دارد که در این مقال نمی‌گنجد.

۲-تقویت اخلاق حرفه‌ای با راهکارهای مختلف کار‌شناسی شده: اگر برای کارمندان و صاحب اختیاران بخش دولتی و غیر دولتی این نکته را گوشزد کنیم هزینه‌هایی که به دلیل کم کاری وعدم همکاری ما به وجود می‌آید،، بر زندگی روزمره آن‌ها و عزیزانشان نیز تأثیر گذار است، و معضلات پدیدار شده برای سلامت تک تک افراد جامعه خطرناک خواهد بود، و به زبان ساده‌تر «دود آن به چشم همه می‌رود»، بی‌شک پایبندی و تعهد بیشتری نسبت به وظایف خود پیدا می‌کنند.

۳-ساخت پارکینگ در نقاط مختلف شهر.

 ۴- ترویج هرچه بیشتر فرهنگ رانندگی درست و مناسب در بین مردم؛ به شیوه‌ای کار‌شناسانه و گسترده (از جمله: آموزش از طریق رسانه‌های مختلف، بیلبورد‌ها، مدارس) می‌تواند تأثیر چشمگیری در کاهش تردد‌ها و روان شدن ترافیک‌ها داشته باشد.

 ۵- گسترش کمک خیرخواهانه و بدون چشمداشت رانندگان جهت رساندن مردمی که مقصد یکسانی با آن‌ها دارند. به گونه‌ای که این عمل مثبت، به یک فرهنگ زیبا تبدیل شود. ۶- افزایش و توسعه وسایل حمل و نقل عمومی در اکثر شهرهای کشور.

 ۷- ایجاد سرگرمی و تفریحات سالم: مطمئناً هنگامی که جوانان، اوقات فراغت مناسب و پرباری داشته باشند، انرژی بیشتری کسب می‌کنند و سایر فعالیت‌ها و کارهای روزمره خود را با بازدهی بالاتری انجام می‌دهند و کمتر به بی‌هدف گشتن در خیابان‌ها می‌پردازند. بنابراین به تفریحات و سرگرمیهای جامعه پسند و متناسب با نیاز، خواست و ذات جوانان وجامعه بیندیشیم و عمل کنیم. در این مقاله به اصلیترین و بارز‌ترین علل، هزینه‌ها، مشکلات و راهکار‌ها اشاره نمودم... امید که تلنگری به همه ما باشد. و تک تک آحاد جامعه در هر نقطه و جایگاه برای حل این مشکلات که بی‌شک دغدغه تک تک افراد جامعه می‌باشد، عزم خود را جزم نمایند. یادمان باشد: سریع‌تر اقدام کنیم که همانا، «آب رفته به جوی باز نمی‌گردد».













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن