واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس پژوهشکده فرش ایران: نبود نظارت بر کارگاه های سنتی به صنعت فرش دستباف آسیب می زند کاشان– ایرنا– رییس پژوهشکده فرش ایران گفت: یکی از مباحث جدی آسیب رسانی به صنعت فرش دستباف نبود نظارت در کارگاه های سنتی است.
ˈحمیدرضا مومنیانˈ روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: ایجاد مجتمع های قالی بافی به صورت رسمی و تحت نظارت مدیریت واحد و قانون کار می تواند از بافت قالی و ˈتک بافیˈ در منازل و کارگاه های سنتی جلوگیری کند.
وی نبود نظارت بر این کارگاه ها، عدم ثبات رنگ ها در الیاف تهیه شده توسط بافنده و کاهش کیفیت را از جمله این آسیب ها برشمرد و افزود: این مشکل بواسطه عدم مهارت بافندگان خانگی و بی دقتی در تهیه الیاف صورت می گیرد که اعتبار فرش دستباف را زیر سوال می برد.
وی آسیب جدی دیگر صنعت فرش دستباف را کمبود بافنده حرفه ای و ماهر دانست و تاکید کرد: توجه تولیدکنندگان فرش دستباف کاشان به مسائلی همچون استفاده از مواد اولیه مرغوب، ثبات رنگ و تنوع طرح موجب حفظ و ارتقای جایگاه فرش کاشان در بازارهای داخلی و خارجی می شود.
رییس پژوهشکده فرش ایران در دانشگاه کاشان به طرح های ملی در دست اجرا جهت ارتقای کیفیت و معرفی فرش دستباف اشاره و اظهار کرد: طراحی ژاکارد الکترونیکی (بهینه شده) برای دستگاههای قدیمی و فرسوده جهت کاهش ضایعات تولیدی از دستاوردهای این پژوهشکده است.
مومنیان به لزوم جانمایی نمایشگاه فرش در کاشان توسط کمیته فرش شهرستان و مسوولان منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه فرش می تواند در حفظ برند فرش کاشان و معرفی این هنر اصیل ایرانی مثمر ثمر باشد.
پژوهشکده فرش ایران تنها پژوهشکده فرش کشور است که توسط شورای گسترش آموزش عالی اسفند 1391در دانشگاه کاشان مجوز تاسیس گرفت.
با توجه به آثار بدست آمده در تپه های هفت هزار ساله سیلک، سابقه فرش کاشان در ایران باستان به یکهزار سال قبل از میلاد می رسد و در دوره ساسانیان نیز دست بافت های این شهرستان به شهرت می رسد.
فرش کاشان در دوره صفوی به اوج شهرت جهانی رسید، بطوریکه اولین صادرات اصلی و نظام مند دولتی فرش ایران در آن زمان از کاشان به سفارش پادشاه لهستان انجام گرفت، فرش شیخ صفوی که با دست توانای بافنده ای کاشانی بافته شده و اکنون در موزه ˈویکتوریا آلبرتˈ لندن نگهداری می شود، از دستاوردهای این دوره است.
فرش کاشان در دوره قاجار و پهلوی نیز همچنان مورد توجه بوده، بطوریکه تا قبل از سال 1354 کاشان حرف اول را در صادرات فرش کشور می زد و اکنون نیز برغم حضور سایر رقبا و مشکلات صادرات فرش کاشان جایگاه خود را تا حدود زیادی حفظ کرده است.
بیش از هشت هزار بافنده فرش دستباف در کاشان سالانه حدود 50 هزار مترمربع فرش به ارزش 500 میلیارد ریال تولید می کنند که از این تعداد سه هزار و500 بافنده عضو شرکت تعاونی فرش دستباف این شهرستان هستند.
7429/545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]