واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: وقتی مدافع فیلم ده نمکی، متولد سال 1365 از آب درآمد!
در قسمت های پایانی فاضلی با بیان اینکه نباید به خاطر همفکر بودن یک کارگردان در زمینه سیاسی نباید اشتباهات را نادیده گرفت و دفاع از همفکر را تکلیف فرض کرد.
به گزارش آخرین نیوز، پرده آخر برنامه دیشب "هفت" با پنجمین فیلم بلند سینمایی مسعود ده نمکی؛ معراجیها بالا رفت. غلامعباس فاضلی و محسن دریا لعل دو تن از منتقدانی بودند که در بخش نقد برنامه حضور یافتند و با نگاهی منتقدانه به این اثر پرداختند.
آوینی فیلم نوشت: در این نشست غلامعباس فاضلی که بعنوان منتقد حضور داشت، گفت: مسعود دهنمکی انسان بسیار وارسته و مرد قابل اتکایی است و خصوصیاتی دارد که در سینمای ایران مثل گوهر نایابی است. مشخص است با چه کسی طرفیم و مسئولیت کارش را قبول میکند. به نظرم یک انسان قابل تحسین است.وی اما در ارتباط با کارنامه سینمایی دهنمکی عنوان کرد: با تمام این خصوصیات اما به نظرم فیلمساز بدی است. به نظرم فیلمهای او عقیم هستند. قصه اش خنثی است و مسأله روز اجتماع نیست.وی تأکید داشت: فروش فیلم به نظرم در سینمای الان، عوام فریبی است. همچنانکه برخی سازمانها از فیلمهای ده نمکی حمایت میکنند. این فروش بخشنامه ای قابل اتکا نیست. من میگویم عوام فریبی نکنیم. این سفارشی فیلم دیدن بد نیست به شرطی که در مورد همه سینما اینگونه باشد.فاضلی توضیح داد: ما شرایط برابر در بحث فروش سینما نداریم. آدمهای فیلم ده نمکی مثل همین "معراجی ها"به نظرم کلیت جامعه امروز ما نیست؛ میتواند یک بخش از جامعه زمانش باشد اما قابل تعمیم نیست.وی ادامه داد: همین "معراجی ها" رئالیسم نیست و یادآر شاید برخی نمایشهای رادیویی است تا واقعیت. کمدی موقعیت در این فیلم نمیبینم.وی به جریان نقد نیز اشاره داشت و گفت: نقد را گم کردیم و اگر فکر و عمل فیلمسازی با من منطبق باشد احساس تکلیف میکنیم که از هر کار او حمایت کنیم. اتفاقا اگر با ده نمکی روراست بودیم و او را هم نقد میکردیم الان موفقتر بود. به نظرم ده نمکی الان اسیر گیشه است و خودر ا به گیشه فروخته است.
فارس نوشت: محسن دریالعل در ادامه گفتههای فاضلی و رد نقد وی اظهار داشت: از نظر من مسعود ده نمکی در فیلم معراجیها بحث روز جامعه خود را مطرح میسازد. چرا که باید فیلم را در ساختار خود دید که گزیدهای از یک سریال است.وی اشاره کرد: مسعود ده نمکی کارگردان خوبی است که اگرچه با تعریفهای آکادمیک ما، کارگردان خوبی محسوب نمیشود اما مردم وی را دوست دارند و با وجود اینکه داستان در ابتدا و انتهای خود رها میشود و شخصیتها کامل نیستند اما در سینمای امروز ما فروش خوبی را از آن خود کرده است. مسعود ده نمکی، خودش است واز هیچ کسی تقلید نمیکند و در فیلم معراجیها جنگی را نمایش میدهد که جنگ واقعی است اگرچه که شاید بحث جنگ، ساختارو نشانههای موضوع امروزی را نداشته باشد.دریا لعل در پایان در رد گفته فاضلی که فروش فیلم ربطی به ساختار آن ندارد و آنچه که امروز به عنوان فروش فیلم مطرح میشود عوام فریبی است، فروش در تحلیل یک فیلم را یک معیار دانست و اظهار داشت: مسعود ده نمکی و فیلم معراجیها به یکدیگر متصلاند و زمانی که وی دهه 60 را به نمایش میگذارد، فیلم به خوبی نشان میدهد که وی این دهه را لمس کرده است و مخاطب نیز در پی آن نیز میتواند آن را لمس کند و شخصیتها خنثی نیستند و رزمندههای داخل فیلم آدمهای به یکباره سفیدی نیستند که این اتفاق حضور آدمهای واقعی را و نه فانتزی را در فیلم رقم میزند.پس حرفتان قبول!به گزارش خبرنگار آخرین نیوز، در ادامه اظهارات دریا لعل که معتقد بود فیلم ده نمکی به خوبی و نزدیک به واقعیت دهه 60 و دوران جنگ را به تصویر کشیده است، فاضلی با رد این ادعا گفت: شاید در آن دوران در محله خاصی همانند این افراد موجود در فیلم وجود داشته و واقعی بودند، اما این کل جامعه در دهه 60 نبوده و به هیچ وجه جامعه ما در آن زمان به این شکل نبوده است.در ادامه دریا لعل با رد ادعای فاضلی همچنان معتقد بود فیلم ده نمکی به خوبی دهه 60 را به تصویر کشیده است، که در اینجا فاضلی از دریا لعل پرسید: شما متولد چه سالی هستید؟ ؛ سپس دیا لعل پاسخ داد: سال 65 ! ؛ در اینجا فاضلی با لحن خاص و تهنه آمیزی گفت: پس حرفتان قبول!در قسمت های پایانی برنامه هفت، فاضلی با بیان اینکه نباید به خاطر همفکر بودن یک کارگردان در زمینه سیاسی نباید اشتباهات را نادیده گرفت و دفاع از همفکر را تکلیف فرض کرد بلکه برجسته کردن اشتباهات ده نمکی برای پیشرفت خود ایشان مناسب تر خواهد بود.گفتنی است فاضلی در جریان برنامه هفت چندین بار به سابقه های سیاسی ده نمکی در دوران ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی نیز اشاره کرد که با واکنش مجری مواجه شد.
شنبه, 20 ارديبهشت 1393 ساعت 15:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]