تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه حقيقت خوشبختى آن است كه پايان كار انسان خوشبختى باشد و حقيقت بدبختى آن ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821137522




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ملی در کار آموزش و پرورش کشور اخلال ایجاد می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

معاون وزیر آموزش و پرورش: رسانه ملی در کار آموزش و پرورش کشور اخلال ایجاد می کند مشهد - ایرنا - معاون وزیر آموزش و پرورش با گلایه از عملکرد رسانه ملی درباره پخش برخی برنامه ها گفت: صدا و سیما برخلاف جهت نظام تربیتی حرکت کرده و به قول معروف هر چه این وزارتخانه می ریسد رسانه ملی پنبه می کند.


به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈمحی الدین بهران محمدیانˈ پنجشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه که با موضوع تحلیل وضعیت کنونی آموزش و پرورش با نگاهی بر سند تحول بنیادین که درسازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی برگزار شد، افزود: صدا و سیما بعضا با نشان دادن برنامه هایی، مجموعه تلاش های این وزارتخانه را برای تربیت درست نوجوانان و کودکان خنثی می کند.
وی بیان کرد: خانواده و رسانه ملی دو نهاد تاثیرگذار بر تربیت کودکان و نوجوانان هستند که وزارت آموزش و پرورش نمی تواند هیچ کنترل یا نظارتی بر روی عملکرد آنها داشته باشد.
وی اظهار داشت: تنها مدرسه و کلاس درس را نمی توان در شکل گیری شخصیت کودک یا نوجوان مسوول دانست زیرا وزارت آموزش و پرورش نمی تواند تعهدی نسبت به برنامه های مخرب ماهواره در خانه یا رفتار ناشایست برخی والدین با فرزندان داشته باشد.
عضو شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: در هیچ مدرسه و کلاس درسی، معلم دانش آموز را به بد حجابی یا مصرف مواد مخدر و دخانی دعوت نمی کند، متاسفانه برخی نهادها درباره حجاب و عفاف و مصرف مواد مخدر وظیفه ذاتی دارند اما به آن عمل نمی کنند لذا نمی توان در مورد بدحجابی یا اعتیاد انگشت اتهام به سوی مدرسه و کلاس درس گرفت.
وی اظهار داشت: صدا و سیما و خانواده کانونهایی هستند که بر تربیت یک نسل اثر می گذارند اما وزارت آموزش و پرورش نهادی اثرگذار است که مخاطبش انسانی مختار می باشد و می تواند به اختیار خود راه درست یا نادرست را برگزیند.
وی بیان کرد: وزارت آموزش و پرورش وظیفه دارد ارزشها را به دانش آموزان بشناساند و در واقع نوع فعالیتش فرهنگی است اما اینکه اثرگذاری این فعالیتها بر دانش آموزان مطلوب باشد، به همراهی خانواده و رسانه ملی نیاز است تا دانش آموزان در مقابل آسیب ها واکسینه شوند.
او افزود: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، به مقوله هایی مانند حجاب و عفاف توجه ویژه شده است، در کتب درسی حجاب به نحو دلپذیری بیان شده و همراه با آنها جزوه مستقلی درباره سبک زندگی اسلامی ویژه دختران تهیه شده تا توسط معلم در کلاس درس تدریس شود.
وی بیان کرد: مربیان پرورشی مدارس نیز به مقوله حجاب و عفاف تاکید ویژه ای دارند اما آسیب پذیری دانش آموزان با توجه به تهاجم فرهنگی غرب بسیار زیاد است و باید همه نهادها با کمک همدیگر مساله حجاب را در جامعه نهادینه سازند.
دبیر کل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش کشور گفت: هدف نهایی تعلیم و تربیت براساس سند تحول بنیادین دستیابی به مراتبی از حیات طیبه است که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری؛ حیات طیبه به معنای داشتن زندگی فردی و اجتماعی مطلوب اسلامی است.
محمدیان افزود: رویکرد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، شکوفایی فطرت است که انسان را ممتاز می کند و این رویکرد در قالب سند مزبور عملیاتی شده است.
وی بیان کرد: در نظام تربیتی جدید معلم پنج عنصر تفکر، ایمان، علم، عمل و اخلاق دانش آموز را مراقبت می نماید که عمیق، سریع، تمیز و صریح اعتلا پیدا کند و این عناصر در چهار عرصه ارتباط با خود، ارتباط با دیگری، ارتباط با محیط زیست، ارتباط با خالق نمود پیدا می کند.
وی اظهار داشت: یکی از نقایص تعلیم و تربیت پیشین، نبود خالق و عامل اصلی بوجود آمدن همه چیزها در کتب درسی به نظر می رسید زیرا محتوای این نظام کپی برداری از غرب بود.
وی افزود: در نظام فکری غرب خدا در حاشیه قرار دارد که تنها می شود با وی یکشنبه ها صحبت کرد و خوشبختانه در سند تحول بنیادین این نقیصه فقدان خالق در کتب درسی برطرف شد.
او گفت: برای اینکه دانش آموز در پنج عنصر مزبور توانمندی خود را به منصه ظهور برساند، 11 حوزه یادگیری در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعریف و مشخص شد که شامل حوزه های تفکر و حکمت، معارف اسلامی، زبان و ادبیات فارسی، ریاضیات، علوم تجربی، علوم انسانی، فرهنگ و تمدن و هنر، کار و فناوری، آداب و سبک زندگی و خانواده، تربیت بدنی و بهداشت و سلامت، آموزش زبانهای خارجی است.
وی برنامه درسی ملی را قلب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانست و گفت: این برنامه که از سال گذشته آغاز شده باید در یک بازه زمانی هشت ساله به پایان برسد تا در سال 1402 بتوان نخستین خروجی این نظام و اولین محصولات برنامه درسی ملی را مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه اکنون برنامه درسی ملی شامل کلاس های اول، دوم و سوم ابتدایی می شود، افزود: هر سال یک کلاس به این تعداد افزوده می شود و زیر پوشش برنامه قرار می گیرد تا در سال 1402 کل 12 سال بخشی از این برنامه شود.
رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزات آموزش و پرورش گفت: اگر با مراقبت های جدی که صاحب نظران، معلمان و کارشناسان از عملیات اجرایی سند تحول بنیادین انجام می دهند، بتوان بخشی از آن را به اجرا درآورد، در نظام تربیتی دانش آموزان دستاورد مطلوبی بدست می آوریم و اثرات این تعلیم و تربیت در نوع رفتار و نوع عملکرد دانش آموزان ما بسیار متفاوت خواهند بود.
محمدیان با بیان اینکه مجموعه زیرنظام های سند تحول هنوز تکمیل نشده است، افزود: اکنون نظام توسعه و تحقیق، نظام تجهیزات، محتوای کتب درسی و بسیاری از زیر نظام های دیگر سند تکمیل نیست و بعضا با اشکالاتی نیز همراه است اما این دلیلی بر نامطلوب بودن سند تحول نیست و این اشکالات به مرور زمان برطرف می شود.
وی اصل ایجاد پایه های تحصیلی بویژه ششم ابتدایی را مطالعات روانشناختی دانست و گفت: در کشور با پدیده ای به نان بلوغ زودرس مواجه هستیم زیرا اکنون سن بلوغ جنسی پسران دانش آموز به 12 سالگی رسیده لذا داشتن پایه ششم برای دانش آموزی که 12 ساله است در کنار بچه هایی که 15 یا 16 سال دارند، تبعات ناشی از بلوغ جنسی را خنثی می کند.
وی با بیان اینکه مولفان کتاب درسی ایجاد تفکر در دانش آموز را پایه تالیف کتب قرار داده اند، گفت: براساس سند تحول، باید دانش آموزان ما در برابر هر گزاره بتوانند بگویند به سوالات ˈچیست، کجاست و چگونهˈ پاسخ دهند.
او اظهار داشت: براساس برنامه درسی ملی، دانش آموزان در دوره ابتدایی با مفاهیم کار و کارآفرینی آشنا می شوند، در دوره دوم ابتدایی و دوره اول متوسطه دستانشان توانمند می شود، در دوره سوم تحصیلی (سه سال آخر) بخشی از دانش آموزان در رشته های فنی مشغول تحصیل می شوند و شماری از دانش آموزان که در بخش نظری مشغول می شوند بین 180 تا 300 ساعت آموزشهای مهارتی را می آموزند.
وی گفت: به اعتقاد من کتابهای کمک آموزشی سمی برای نظام تعلیم و تربیت است زیرا تنها هدفشان درآمدزایی است و ابدا به نظام تعلیم و تربیت توجهی ندارند، متولیان این کتابهای آموزشی افرادی هستند که در فرآیند یادگیری و یاددهی اخلال ایجاد و ضد این سند تحول عمل می کنند.
دبیر کل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش سیستم گزینه سازی در کشور را پدیده ضدفرهنگی و ضد آموزشی دانست و گفت: است. در این زمینه صدا و سیما در ازای پولی که دریافت می کند با تبلیغ کالای غیراستاندارد کمک آموزشی به شعور مخاطبش توهین می کند.
وی افزود: افرادی که کتابهای کمک آموزشی غیراستاندارد را چاپ و نشر می دهند نیز مدعی می شوند که از وزارت آموزش و پرورش مجوز گرفته اند در حالی که ادعایشان دروغی بزرگ است.
وی بیان کرد: برای ساماندهی وضعیت کتابهای کمک آموزشی غیراستاندارد، حمایت از برخی ناشران را در دستور کار قرار داده ایم تا در راستای سامان بخشی کتابهای درسی؛ مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش بتوانیم کتابهای مفید را به دانش آموزان معرفی کنیم.
7489/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن