تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830389024




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ایران نیازمند ملتی 150 میلیونی است؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



چرا ایران نیازمند ملتی 150 میلیونی است؟
شاید این دعوت طبیعی به نظر می رسید اما حال که رهبر عالی کشور بر آن اصرار می ورزد می توان نتیجه گرفت که موضوع فراتر از نگرانی از مبدل شدن به "ملت پیر" در سال های آینده است.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، روزنامه بحرینی "الوسط" امروز در مقاله ای تحت عنوان "چرا ایران نیازمند ملتی150 میلیونی است" به تحلیل دلایل تاکید مقام معظم رهبری درباره ضرورت جمعیت و اینکه «تکثیر نسل و جلوگیری از کاهش جمعیت جوان کشور "مسئله حیاتی" است» پرداخت.     "محمد عبدالله محمد" نویسنده مقاله می نویسد: از چیزهایی که در این اواخر در ایران جلب توجه می کند اصرار و دعوت های مکرر مسئولین ایرانی برای رسیدن به جمعیت 150 میلیونی است.   این اواخر سیاستمداران در ایران به این نتیجه رسیده اند که رشد جمعیت ایران یک ضرورت ملی برای کشور است که باید هرچه سریعتر به آن رسید و برای انجام آن باید حمایت های گسترده ای صورت گیرد تا بتوان خانواده ای بالنده با قابلیت رویاروی با پیری عمومی کشور ایجاد کرد.     شاید این دعوت طبیعی به نظر می رسید اما حال که بالاترین هرم قدرت در ایران یعنی رهبر عالی کشور بر آن اصرار می ورزد می توان نتیجه گرفت که موضوع فراتر از نگرانی از مبدل شدن به "ملت پیر" در سال های آینده است.     هشت سال قبل محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران کسی بود که اولین بار این دعوت را مطرح کرد و خواستار رشد جمعیت کشورش تا 120 میلیون شد. در آن دوره، احمدی نژاد تصمیم گرفت ساعت کار زنان در ادارات را کاهش دهد تا زنان شاغل بتوانند وقت بیشتری را در کنار خانواده خویش باشند.     احمدی نژاد در آن دوره در اوج قدرت خود بود، وی تازه شروع به توزیع سهام عدالت به قشرهای فقیر و کم درآمد ایران به مبلغ 2.75 میلیارد دلار در میان 4.6 میلیون نفر کرده بود و این دعوت وی با این اقدام همزمان شد.     اما احمدی نژاد نتوانست سیاست کاهش جمعیت تصویب شده از شورای عالی امنیت ملی تغییر دهد. ایران سیاست کاهش جمعیت را ادامه داد و مشاوره به زنان و مردان جوان درباره ضرورت عدم تولد فرزندان زیاد ادامه پیدا کرد.     این سیاست موجب شد که میانگین رشد جمعیت در ایران از 3.7 در صد به 2.7 درصد در سال 1998 برسد و پس از آن در سال 2002 به 1.5 درصد کاهش یابد و باعث شود تا 25 درصد جمعیت ایران زیر 25 ساله شوند که این امر اقدام مناسبی برای تنظیم سن جمعیت به حساب آمد.     اما امروز به نظر می رسد تهران تصمیم به تغییر سیاست خود گرفته و رهبر عالی ایران ملتش را به افزایش جمعیت و به دنیا آوردن حتی 5 فرزند در هر خانواده دعوت کرده است. وی در روزهای گذشته در جمع مسئولان مامایی ایران تاکید کرد که "کشورِ بدون جمعیت جوان، یعنی کشورِ بدون ابتکار و پیشرفت و هیجان و شور و شوق، بنابراین، برنامه حیاتی تکثیر نسل باید بطور جدی دنبال و پیگیری شود".     اینجاست که سوال مطرح می شود که چرا ایران به دنبال افزایش جمعیت خود تا سقف 150 میلیون نفر است؟ در این باره می توان دو گونه برداشت کرد:     اول اینکه، بر اساس جدیدترین سرشماری ها جمعیت کنونی ایران 80 میلیون نفر و میانگین رشد 1.6 درصد است و با وجود این میزان، جوانی کنونی ایران بسیار بالاست. اگر سن جوانی را بین 15 تا 35 سال در نظر بگیریم در نتیجه آینده جمعیتی ایران از حیث جوانی برای زمان نزدیک، بیمه و تامین شده است.    

اینفوگرافیک | جامعه ما پیر خواهد شد! برای مشاهده در ابعاد اصلی بر روی تصویر کلیک کنید     اما اگر ایرانی ها این مسئله را بر مبنای رشد جمعیتی منطقه خود بسنجند، به نظر می رسد که رشد جمعیتی در اطرافشان به شدت روبه افزایش است، در حوزه اقیانوس هند، ایران با 36 کشور روابط استراتژیک دارد که همگی در حال افزایش جمعیت هستند، به طوری که این میزان نسبت به ایران در 15 کشور حاشیه خلیج [فارس] و آسیای میانه و جنوب آسیا بیشتر است و ایران با 12 کشور از این منطقه در دریاهای آزاد مشارکت آبی دارد.     اگر 15 کشور را بررسی کنیم، خواهیم دید که مجموع جمعیت ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان 34.5 میلیون نفر، افغانستان 25 میلیون نفر و پاکستان خود به تنهایی از 179 میلیون جمعیت برخوردار است. در این میان ترکیه نیز 80 میلیون، عراق 35 میلیون و مجموع ساکنان کشورهای خلیج [فارس] 49 میلیون و 200 هزار نفر و روسیه 142 میلیون جمعیت دارد، بنابر این ایران در منطقه ای با 547 میلیون نفری قرار دارد.     شاید ایرانی ها خود را در کنار همسایه پاکستانی خود با بیشترین رشد جمعیت- علاوه بر عراق با رشد جمعیتی اش- ضعیف دیده اند چرا که این کشور از نظر تراکم جمعیتی تا سال 2030 پنجمین کشور بعد از چین، هند، اندونزی و آمریکا خواهد بود.     برای همین ایران می بیند که بالا بودن جمعیت یکی از عناصر قدرت خواهد بود و این امر را سرمایه ای برای طرح های نظامی و اقتصادی در آینده بر می شمارد. اما این نگاه دقیق نیست اگر ایرانی ها این عامل را در کنار موضوع آموزش و مسائل دیگر و چیدمان طبقات اجتماعی مناسب به ویزه طبقه میانی جامعه قرار ندهند.     دوم اینکه: ایرانی ها به بعد رشد گسترده فرهنگ انقلابی در میان دستگاه های دولتی و به ویژه سازمان هایی همچون سپاه و ارتش و رشد این آرمان ها در بنای سازمان های صنعتی شکوفا، اهمیت می دهند.   اگر کمی دقت کنیم متوجه خواهیم شد که نسلی که انقلاب را در سال 1979 به ثمر رسانده و در درون ارتش و سپاه پاسداران و سازمان های اطلاعاتی و امنیتی ورود پیدا کرد امروز پیر شده و نسل دوم نیز به سن 35 سال رسیده است و افراد متولد 1987 که در رشد 3.7 جمعیتی متولد شده اند نیز اکنون 27 ساله شده اند لذا این کشور ضروری می بیند که به دنبال تولید دو نسل تا سال 2050 باشد.   همچنین سیاستمداران ایران می دانند که زن روستایی بین 8 تا 9 فرزند به دنیا می آورد و در مقابل زنان شهری بین 3 تا چهار فرزند بیشتر به دنیا نمی اورند و این یعنی مناطق روستایی روی مهاجرت به شهرها، تمرکز خواهند کرد.     همچنین لازم به اشاره است که مشکلات اجتماعی هم در ایران همچون مشکل مواد مخدر و مسائل فرهنگی به دنبال سیاست های غلط دوران اصلاحات تا پیش از سال 2005 به وجود آمده، که بسیاری از جوانان ایرانی را از گرده تولید و نشاط جامعه خارج نموده است که این امر نیز مزید بر علت شده تا محافظه کاران نظام ایرانی به فکر تعدیل و تغییر سیاست جمعیتی برای به وجود آمدن نسل جدیدی باشند.   اما در پایان باید متذکر شد که اگر این مسئله و این تغییر سیاست جمعیتی همراه با رفع مشکل بیکاری و سامان دادن به برنامه خانواده ها برای رشد اقتصاد ایران نگردد، ممکن است پدید اورنده مشکلات دیگری نیز باشد.    

511




۱۸/۰۲/۱۳۹۳ - ۲۱:۵۳




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن