تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834706038
روسیه بی نیاز از نفت، چرا به دنبال توافق نفتی با ایران است؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
روسیه بی نیاز از نفت، چرا به دنبال توافق نفتی با ایران است؟
نشریه روسی گازتا رو نوشت: روسیه می تواند خرید نفت از ایران را آغاز کند. ارزش قرارداد مورد نظر 20 میلیارد دلار تخمین زده شده است. امریکا که اعلام می کند مسکو با آغاز خرید نفت از تهران، توافق های مربوط به اعمال تحریم ها علیه ایران را نقض خواهد کرد، از عقد این قرارداد ناراضی است. در این میان، تهران قراداد بزرگ نفت و گاز خود با پکن را فسخ می کند.
به گزارش نامه نیوز ، روسیه مجددا مساله خرید نفت از ایران را مطرح کرده است. اینجا از صادرات 500 هزار بشکه نفت (در حدود 5/68 هزار تن) در شبانه روز سخن در میان است و باید گفت که روسیه از طریق صادرات کالاها و تجهیزات تولید داخلی خود این مبلغ را پرداخت خواهد کرد، نه با پرداخت پول نقد. از جمله، از تولیدات صنایع فلز سازی، خودروسازی و تجهیزات انرژی زا سخن در میان است. براساس خبرهای منتشره از سوی خبرگزاری «رویترز»، احتمال دارد که بلغ کل این معامله تا 20 میلیارد دلار بالغ شود. با در نظر گرفتن نرخ فعلی نفت ( 110 دلار برای هر بشکه )، روسیه قادر خواهد شد از ایران در حدود 25 میلیون تن نفت خریداری کند.
برای نخستین بار در ماه ژانویه، از عقد قرارداد با ایران سخن به میان آمد و در همین ایام، امریکا با این معامله مخالفت کرد، زیرا ظاهرا، این قراداد توافق های مربوط به اعمال تحریم ها علیه ایران را نقض می کند. در اوایل ماه آوریل، مشخص شد که دولت روسیه طرح واردات نفت از ایران را بررسی می کند و وزارت نیرو این کشور آماده است تا شرکتی را به عنوان مسئول این پروژه برگزیند.
وزارت دارایی امریکا نیز در پاسخ به آن هشدار داد که عقد قراداد نفتی با ایران می تواند شالوده ای شود در اعمال تحریم های امریکا علیه روسیه.
البته، باید گفت جاکوب لیو، وزیر دارایی امریکا، دقیقا نگفت که از اتخاذ چه نوع تدابیری سخن در میان است.
روسیه نیز به نوبه خود اعلام کرد که فقط تحریم های اعمالی از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران را به رسمیت می شناسد. و اینجا از ممنوعیت فروش تسلیحات سنگین به ایران سخن در میان است. این تحریم ها در سال 2010 میلادی به خاطر نگرانی های کشورهای عضو سازمان ملل متحد از برنامه هسته ای ایران، علیه این کشور به اجرا درآمد. به گفته آنتون سیلوآنوف، وزیر دارایی روسیه، با توجه به این موضوع، معامله «نفت در ازای کالا» منطقی به نظر می رسد.
در هفته جاری، یک خبرگزاری ایرانی خبر داد که شرکت ملی نفت ایران خود را برای صادرات نفت از طریق بندر نفتی نکا، واقع در شمال ایران، آماده می کند که قرار است در اینجا نفت ایران با کالاهای روسیه مبادله شود. در این میان، مقامات رسمی ایران بارها تصریح کرده اند که اگرچه مذاکرات ادامه دارد، اما توافق مورد نظر حاصل نشده است.
تمایل ایران برای انجام این معامله قابل درک است. پروفسور ولادیمیر ساژین، کارمند علمی ارشد انستیتوی خاور شناسی، می گوید: «در حال حاضر، ایران در وضعیت اقتصادی دشواری قرار دارد و تحریم ها بر اقتصاد این کشور ضرباتی وارد می کنند».
ایران پیش از به اجرا در آمدن تحریم های نفتی، در شبانه روز در حدود 2/4 میلیون بشکه نفت تولید و 5/2 میلیون بشکه از آن را صادر می کرد.
بعد از اعمال تحریم ها، حجم صادرات نفتی کشور در شبانه روز تقریبا تا 1 میلیون بشکه نفت کاهش یافت. ساژین معتقد است: «بی تردید عقد قرارداد یاد شده با روسیه به معنای تلاش ایران برای از سرگیری صادرات نفتی خود است. در این میان، حجم صادرات (500 هزار بشکه نفت در شبانه روز) برای ایران بسیار عظیم است. برای مقایسه باید گفت که در حال حاضر، ایران در شبانه روز حدود 420 هزار بشکه نفت به چین صادر می کند».
امین حسین رحیمی، رئیس دیوان محاسبات ایران، اعلام کرد که در سال مالی گذشته (20 ماه مارس به پایان رسید)، سهم درآمدهای حاصل از فروش نفت در بودجه دولت ایران 41 درصد از کل بودجه را شامل می شده است. به گفته وی، 35 درصد از بودجه دولت این کشور از طریق وصول مالیات ها و 65 درصد از طریق دیگر منابع درآمدزا تامین شده است.
به گفته این کارشناس، در حال حاضر، مذاکرات ایران با «گروه 1+5» میانجی گران بین المللی (اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان) در رابطه با مساله هسته ای این کشور با روند مثبتی در جریان است و ایران قرارداد منعقده در نوامبر سال گذشته را که با برنامه هسته ای این کشور، از جمله، غنی سازی اورانیوم مرتبط است، اجرا می کند. هدف از این مذاکرات – تدوین قرارداد جامع است.
ساژین پیش بینی می کند: «در صورت حل و فصل نهائی مساله مربوط به برنامه هسته ای ایران، می توان در انتظار لغو تحریم ها بود».
در این زمینه، این موضوع بسیار اهمیت دارد که آیا این توافقنامه روسیه – ایران تا لغو تحریم ها و یا بعد از آن منعقد خواهد شد یا خیر. امریکا و اتحادیه اروپا از لحاظ حقوقی قادر نخواهند بود روسیه را از خرید نفت ایران منع کنند، زیرا روسیه فقط تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد را به رسمیت می شناسد.
ساژین هشدار می دهد : «اما غرب معامله نفتی روسیه – ایران را به سادگی راحت نخواهد گذاشت و اگر نه مستقیم ، به طور غیر مستقیم موجبات دشواری فعالیت تجار روسی در خارج از کشور را فراهم خواهد کرد».
در این میان، چندان قابل درک نیست که در مجموع، روسیه چرا به نفت ایران نیاز دارد. این کشور با کمبود نفت خام مواجه نیست و نخواهد بود. در سال گذشته، 3/523 میلیون تن نفت استخراج شده که 6/236 میلیون تن آن صادر شده است.
آندری پولیشوک، تحلیلگر بانک رایفایزن، خاطر نشان می کند: «از سوی دیگر، باید گفت که صادرات نفت روسیه به تدریج رو به افت است (در سال 2012 میلادی، روسیه 9/239 میلیون تن صادر کرد) که با افزایش میزان مصرف نفت خام در کارخانه های تولید مواد نفتی روسیه مرتبط می باشد که در حال حاضر، روند مدرنیزه شدن را طی می کنند». بدین ترتیب، به اعتقاد پولیشوک، احتمال دارد که نفت ایران مجددا از روسیه صادر شود.
سرگی آگیبالوف، معاون رئیس بخش اقتصادی انستیتوی انرژی و مالی، می افزاید که احتمال دارد نفت ایران برای صادرات به چین استفاده شود. موضوع از این قرار است که در سال گذشته، شرکت «روس نفت» قرارداد صادرات 360 میلیون تن نفت طی 25 سال، به ارزش در حدود 270 میلیارد دلاری را منعقد کرده است. اما ظرفیت خط لوله نفتی «سیبری شرقی – اقیانوس آرام» برای تامین این صادرات نفت کافی نیست، زیرا، شرکت های «گازپروم نفت» و «باش نفت» نیز در صادرات نفت از طریق این لوله مدعی سهم اند.
آگیبالوف می گوید: »در صورتی که خط لوله نفتی «سیبری شرقی – اقیانوس آرام»، عریض تر نشود، احتمال دارد، به جای نفت روسیه نفت ایران به چین صادر شود».
گفتنی است که ایران طی سالیان متمادی به چین نفت صادر می کند. طی پنج سال اخیر، صادرات نفت ایران به این کشور تا 100 میلیون تن افزایش یافته است و در سال 2013 میلادی، حجم آن تا 4/21 میلیون تن رسید. در این میان، مناسبات تهران و پکن در زمینه مواد هیدروکربنی چندان هم بر وفق مراد نمی باشد. در روز چهارشنبه، رسانه های گروهی رسمی ایران خبر دادند که این کشور قرارداد شرکت ملی نفت با چین در رابطه با استخراج از معدن آزادگان شمالی ایران ( ارزش این قرارداد 5/2 میلیارد دلار برآورد شده است) را فسخ کرده است، زیرا چین در اجرای مفاد قرارداد مربوط در زمان تعیین شده موفق نبوده است.
احتمال دارد که مذاکرات نفتی روسیه – ایران و همچنین تلاش های امریکا برای مداخله در این امر، در مبارزه ای بر سر دستیابی به بازار ایران نیز تاثیر خود را نشان دهند. ولادیمیر ساژین تصریح می کند: «در صورت لغو تحریم های جاری، بسیاری از شرکت های جهان به ایران راه خواهند یافت و در حال حاضر نیز «استارت» فعالیت برخی از آنها زده شده است. و در چنین شرایطی، برای روسیه مهم است که فرصت را از دست ندهد».
سرگی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرده که احتمال دارد تهدیدهای امریکا به اعمال تحریم ها در صورت انجام معامله نفتی، با مبارزه بر سر دستیابی به بازار نفت ایران مرتبط باشد.
به گزارش تیک ،ریابکوف در مصاحبه ای با خبرگزاری «ریانووستی» گفت: «دیر یا زود، تحریم های اعمالی علیه ایران لغو خواهند شد و ظاهرا، در واشنگتن و دیگر پایتخت های کشورهای اروپایی خواهان دستیابی به اولویت های رقابتی هستند و نمی خواهند با این وضعیت روبرو شوند که مسکو و تهران در عرصه تجاری – اقتصادی به توافق رسیده باشند».
1393/2/16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]
صفحات پیشنهادی
نگران نشدن اسرائیل و آمریکا از احتمال توافق نفتی ایران و روسیه
نگران نشدن اسرائیل و آمریکا از احتمال توافق نفتی ایران و روسیه روسها در پروژههای صنعتی در ایران خوشسابقه نیستند آنها نیروگاه اتمی بوشهر را با دوازده سال تاخیر و هزینه پنج برابری ساختند قرارداد تحویل سیستم دفاع هوایی را هرگز اجرایی نکردند و ایران در حال پیگیری حقوقی آن است ولزوم رعايت شرايط مبادله، در توافق احتمالي تهاتر نفتي ايران و روسيه
۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۲ ۲ب ظ رئيس کميسيون انرژي اتاق بازرگاني تأکيد کرد لزوم رعايت شرايط مبادله در توافق احتمالي تهاتر نفتي ايران و روسيه رئيس کميسيون انرژي اتاق بازرگاني گفت در صورت تهاتر نفتي ايران و روسيه بايد شرايط قيمت روز خريد لحاظ شود به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج علي شمآخرین وضعیت قرارداد نفتی ایران و روسیه
آخرین وضعیت قرارداد نفتی ایران و روسیه بر اساس قرارداد تهاتر ایران و روسیه قرار است روزانه بیش از 500 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد روسیه شود و در مقابل نیز تجهیزات و کالا به ایران صادر میشود اما هنوز توافقی برای بهای نفت حاصل نشده است به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا در حدبکا مدعی شد: واشنگتن به دنبال گنجاندن موضوعات سوریه و لبنان در توافق هستهای با ایران
دبکا مدعی شد واشنگتن به دنبال گنجاندن موضوعات سوریه و لبنان در توافق هستهای با ایران یک پایگاه صهیونیستی مدعی شده است که ایالات متحده قصد دارد موضوعات منطقهای نظیر بحران سوریه و حزبالله لبنان را در توافق نهایی هستهای با ایران بگنجاند به گزارش نامه نیوز پایگاه صهیونیستی دبکجین ساکی: قرارداد نفتی ایران و روسیه برای آمریکا محرز نیست
جین ساکی قرارداد نفتی ایران و روسیه برای آمریکا محرز نیست سیاست > دیپلماسی - مهر نوشت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جلسه هفتگی خود در پاسخ به پرسشی در مورد قرارداد نفتی 10 میلیارد دلاری ایران و روسیه گفت هنوز گزارش موثقی در مورد اجرای این قرارداد وجود ندارد به نقلهیگ: انگلیس و آمریکا به کمک روسیه در مورد ایران و سوریه نیاز دارند
هیگ انگلیس و آمریکا به کمک روسیه در مورد ایران و سوریه نیاز دارند مقامات انگلیسی و آمریکایی بر اهمیت همکاری با روسیه در زمینه مسائل مهم جهانی از جمله بحران سوریه اوضاع افغانستان و برنامه هستهای ایران با وجود اختلافات در خصوص اوکراین تاکید کردند به گزارش نامه نیوز به نقل ازسیان ان گزارش داد: چرا باید به توافق هستهای با ایران فرصت داد؟
سیان ان گزارش داد چرا باید به توافق هستهای با ایران فرصت داد این امکان وجود دارد که آمریکا در آستانه دستیابی به توافقی تاریخی در قبال برنامه هستهای ایران قرار داشته باشد توافقی که به طور قابل تاییدی میتواند این برنامه را دچار محدودیت کند و درها را برای همکاریهای بیشتر میاروسیه: توافق نهایی با ایران در برخی مفاد در این دور مذاکرات ممکن است
روسیه توافق نهایی با ایران در برخی مفاد در این دور مذاکرات ممکن استتاریخ انتشار سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۱۴ معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد احتمال دستیابی به توافق در خصوص برخی مفاد و اجزاء مربوط به توافقنامه دائمی هستهای با ایران تا ۱۶ می وجود دارد به گزارش تروزنامه ترک زبان: ترکیه عوض نفت، طلا به به ایران می داد/ضراب در معاملات نفتی ایران و ترکیه اخلال کرد
روزنامه ترک زبان ترکیه عوض نفت طلا به به ایران می داد ضراب در معاملات نفتی ایران و ترکیه اخلال کرد اقتصاد > انرژی - ایسنا نوشت 1313 روزنامه صباح- چاپ ترکیه- گزارش داد اتهامات موجود علیه هالک بانک ترکیه درباره انتقال طلا به ایران تلاشی برای سرنگون کردنآخرین وضعیت قرارداد تهاتر نفتی ایران و روسیه/ ایران؛ کارت برنده روسیه برای فشار بر آمریکا
آخرین وضعیت قرارداد تهاتر نفتی ایران و روسیه ایران کارت برنده روسیه برای فشار بر آمریکا بر اساس قرارداد تهاتر ایران و روسیه قرار است روزانه بیش از 500 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد روسیه شود و در مقابل نیز تجهیزات و کالا به ایران صادر میشود اما هنوز توافقی برای بهای نفت حاصلجزئیات توافق جدید روحانی و پوتین /اوباما از رفتار ایران و روسیه سردرگم شده است
جزئیات توافق جدید روحانی و پوتین اوباما از رفتار ایران و روسیه سردرگم شده است عقد قرارداد انرژی میان روسیه و ایران امریکا را سردرگم کرده است ایران و روسیه عقد قرارداد انرژی به هزینه تقریبا 10 میلیارد دلاری را بررسی می کنند این امر واشنگتن را بسیار نگران کرده است دو کشوری کهتوافق ایران-روسیه برای تهاتر برق و نفت/ آغاز شمارش معکوس سوآپ معکوس نفت
اقتصادی انرژی نتایج سفر وزیر روسی به تهران توافق ایران-روسیه برای تهاتر برق و نفت آغاز شمارش معکوس سوآپ معکوس نفت با توافق ایران و روسیه به منظور امضای 10 میلیارد دلار قرارداد جدید برقی گام نهایی برای معامله بزرگ 20 میلیارد دلاری نفتی دو کشور برداشته شد تا روسها با دریافت طتوافق ایران-روسیه برای تهاتر برق و نفت
توافق ایران-روسیه برای تهاتر برق و نفتتاریخ انتشار دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۰۴ با توافق ایران و روسیه به منظور امضای ۱۰ میلیارد دلار قرارداد جدید برقی گام نهایی برای معامله بزرگ ۲۰ میلیارد دلاری نفتی دو کشور برداشته شد تا روسها با دریافت طلای سیاه ایران فاینانس پرتهران به دنبال اجرای هفتمین گام از توافق ایران-آژانس
تهران به دنبال اجرای هفتمین گام از توافق ایران-آژانس کریستین ساینس مانیتور در گزارشی به روند اجرای تعهدات توافق شده میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و سفر بازرسان آژانس به تهران اشاره کرده است به گزارش نامه نیوز نشریه کریستین ساینس مانیتور در این باره می نویسد مقلاریجانی در دیدار با رئیس کمیسیون مالی مجلس سنای فرانسه: برخورد عاقلانه با مسئله هستهای ایران توافق نهایی را
لاریجانی در دیدار با رئیس کمیسیون مالی مجلس سنای فرانسه برخورد عاقلانه با مسئله هستهای ایران توافق نهایی را به دنبال داردرئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با فیلیپ مارینی گفت اگر طرفهای مذاکره کننده غربی با مسئله هستهای ایران به نحو عاقلانه و با ابتکارات روشن برخورد کنند رسیلاريجانی: برخورد عاقلانه با مسئله هستهاي ايران توافق نهايي را به دنبال دارد
لاريجانی برخورد عاقلانه با مسئله هستهاي ايران توافق نهايي را به دنبال دارد رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با فيليپ ماريني گفت اگر طرفهاي مذاکره کننده غربي با مسئله هستهاي ايران به نحو عاقلانه و با ابتکارات روشن برخورد کنند رسيدن به توافق نهايي دور از دسترس نيست به گزارشچرا باید به توافق هستهای با ایران فرصت داد؟
سیان ان گزارش داد چرا باید به توافق هستهای با ایران فرصت داد این امکان وجود دارد که آمریکا در آستانه دستیابی به توافقی تاریخی در قبال برنامه هستهای ایران قرار داشته باشد توافقی که به طور قابل تاییدی میتواند این برنامه را دچار محدودیت کند و درها را برای همکاریهای بیشتر میا-
گوناگون
پربازدیدترینها