واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
300 میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی صنایع تعطیل ایلام نیاز است ایلام- ایرنا- رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: 300 میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی و احیا واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل ایلام نیاز است.
ˈیاراله نصیریˈ روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: 530 واحد تولیدی با سرمایه گذاری نزدیک به 11 هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی واقعی شش هزار نفر در استان دایر است.
وی ادامه داد: 564 واحد نیز با پیشرفت فیزیکی 10 تا 90 درصد جواز تاسیس دریافت کرده که برای تکمیل آنها با اشتغالزایی 21 هزار نفر، 115 هزار میلیارد ریال نیاز است.
وی افزود: برای تقویت حوزه صنعت و افزایش اشتغال استان، افزون بر 35 میلیارد اعتبار ریالی و نزدیک به دو میلیون دلار اعتبار ارزی مورد نیاز خواهد بود.
نصیری اضافه کرد: این اعتبار در صورت تامین برای ایجاد پنج طرح صنعتی بزرگ شامل پالایشگاه نفت دهلران، اکریلونیتریل از پروپیلن، تولید اوره و آمونیاک، دوده صنعتی و احداث مجتمع پتروشیمی به منظور کاهش فاصله توسعه نیافتگی و جبران عقب ماندگی های استان هزینه می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام یادآور شد: راه اندازی این طرح ها، برای شش هزار و 485 نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.
وی ادامه داد: بهتر است این طرح ها با همکاری بخش خصوصی و از محل اعتبارهای صندوق توسعه ملی و از ظرفیت فاینانس تامین اعتبار و اجرایی شود.
نصیری بیان کرد: استان ایلام در زمینه های متعددی چون ذخایر نفت و گاز، پتروشیمی و صنایع مرتبط پایین دستی، مواد معدنی، آب و خاک، اقلیم جغرافیایی خاص، مرز مشترک طولانی با کشور عراق و تقویت این مرز در حوزه های مختلف و افزایش کیفی و کمی شهرک های صنعتی دارای ظرفیت و استعداد است.
وی اضافه کرد: بهره گیری از تمام امکانات و ظرفیت های استان در بخش های صنعت، معدن و تجارت می تواند اهداف توسعه ای ایلام را شتاب بخشد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام خواستار توجه جدی مسوولان به توسعه فعالیت های صنعتی و معدنی با محوریت تقویت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و توجه به صنایع حوزه نفت و گاز با نگاه صادراتی، تجهیز و توسعه زیرساخت های مرز مهران و گسترش تجارت بین الملل شد.
نصیری ادامه داد: برای جذب سرمایه گذاران توانمند باید زمین های واقع در شهرک های صنعتی استان با تخفیف 80 درصدی به این افراد واگذار شود و هزینه بهای انرژی مصرفی واحدهای صنعتی در این مکان ها نیز با 50 درصد تخفیف محاسبه شود.
وی معافیت مالیاتی 10 ساله برای همه واحدهای صنعتی و معدنی در استان را مشوقی برای تامین سرمایه و ادامه فعالیت این صنایع دانست.
نصیری تامین 300 دستگاه ماشین آلات سنگین معدنی با تعرفه صفر یا نرخ بهره پایین در راستای افزایش بهره وری، جلوگیری از اتلاف سرمایه و استفاده بهینه از ظرفیت های معادن و صنایع مرتبط را از نیازهای استان عنوان کرد.
رییس سازمان صنعت ایلام اعلام کرد: 300 میلیارد ریال تسهیلات و اعتبار ارزان قیمت با توجه به وضعیت اقتصادی و سرمایه ای استان برای زنده شدن دوباره واحدهای تعطیل و نیمه کاره استان مورد نیاز است که نیازمند کمک دولت و همراهی بانک های عامل است.
وی تاکید کرد: به منظور آغاز به کار دوباره واحدهای تعطیل یا نیمه تعطیل استان باید بدهی های معوقه صاحبان واحدها با همکاری بانک های عامل بخشیده و اصل سود تسهیلات قانونی با حذف بدهی های معوقه به صورت اقساط 10 ساله اعمال شود.
وی توجه به توسعه زیرساخت های حوزه تجارت خارجی و استفاده از ظرفیت مرز مهران را یکی از مطالبه های بحق مردم و مسوولان استان دانست.
نصیری گفت: اعمال معافیت مالیاتی 10 ساله برای مجریان طرح های مرتبط با زیرساخت های تجارت خارجی استان، حمایت و شتاب بخشی در ایجاد منطقه آزاد اقتصادی تجاری مرز مهران، معافیت 20 درصدی سود بازرگانی برای کالاهای وارداتی مرز مهران، تقویت زیرساخت های مورد نیاز مرز مانند احداث محل دائمی نمایشگاه ها می تواند فرصت های مناسبی پیش روی تجارت خارجی در مرز مهران بگشاید.
پایانه مرزی مهران در 100 کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام در همسایگی استان واسط عراق قرار دارد. ک/3
565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]