واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آیا روحانی به ایلام لبخند می زند؟ - جلال اسکندری ایلام- ایرنا- استان ایلام از حیث ثروت های نهفته خدادادی و منابع زیرزمینی یکی از مناطق برخوردار و بکر کشور است اما به علت هایی آن گونه که باید تاکنون از مواهب رشد و پیشرفت همتراز با دیگر مناطق کشور برخوردار نشده است.
این استان با وجود بهره مندی از منابع سرشار نفت و گاز، کانی های غیرفلزی، جنگل های اقتصادی، زمین و خاک حاصلخیز، وفور آب های سطحی و رودخانه ای و نیروی انسانی ارزان و تحصیل کرده هنوز در پیچ و خم محرومیت گیر کرده و در دور باطل توسعه نیافتگی دست و پا می زند.
اگرچه ایلام بدون هیچ حرف و حدیثی در ته جدول توسعه نیافتگی کشور قرار دارد اما در جدول میزان منابع و ذخایر زیرزمینی حرف برای گفتن زیاد دارد زیرا در اینجا رتبه برتر و دست بالا متعلق به ایلام است.
این عنوان و مقام برای ایلامی ها که در طول تاریخ نگهبانان شایسته و دلیر مرزهای غربی کشور بوده اند نه مایه دلخوشی است و نه نشانه غرو و افتخار.
اگر از مردمان این استان پرسیده شود که آیا ایلام منابع و ذخایر نفت و گاز دارد؟ شاید خیلی ها نتوانند پاسخ درست و دقیق را حدس بزنند. چون سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز و پالایشگاهی این استان با وجود ظرفیت های سرشار بسیار پایین و ناچیز بوده است.
ایلام کم گستره این کوچکترین و کم جمعیت ترین استان ایران با داشتن 8 درصد منابع نفت و 15 درصد ذخایر گازی کشور از نظر طرفیت ها و منابع نفتی و گازی به ترتیب ˈسومینˈ و ˈدومینˈ استان ایران است. جالب است بدانید که نزدیک به 3 درصد ذخایر گاز طبعی جهان در این استان 20 هزار کیلومتر مربعی قرار دارد.
با وجود این همه ظرفیت بی نظیر شگفتا که هیچ برنامه مدون و دقیق سرمایه گذاری بر روی سرمایه های زیرزمینی این منطقه که بهره برداری از آنها می تواند نه یک استان کوچک 580 هزار نفری بلکه کشوری 10 و 20 میلیونی را متحول کند، انجام نشده است. آمار و جایگاه ممتاز ایلام در حوزه برخورداری از منابع نفت و گاز خود گویای ظرفیت بالا و توان بزرگ استان برای توسعه اقتصادی منطقه و حتی میهن اسلامی است.
شوربختانه با وجود وفور این منابع و ده ها شاخص دیگر، ایلام و ایلامی همچنان با فقر و محرومیت دست و پنجه نرم می کند و در دورانی که همگان امید می دادند به سبب درآمدهای بی سابقه نفتی توجه دولت وقت معطوف به شکوفایی فرصت ها و ظرفیت های این منطقه می شود بیشترین بی مهری ها در حق مردم ایلام انجام شد.
دولت نهم و دهم، به مدد برخورداری از بیشترین ثروت تاریخ و درآمد نفتی کشور می توانست با توسعه سرمایه گذاری و حمایت های اقتصادی از جمله ساخت واحدهای صنعتی و صنایع حوزه نفت و گاز در کنار احداث مجتمع های پتروشیمی و راه اندازی صنایع تکمیلی هم در راستای بهره برداری از منابع و ذخایر نفت و گاز بکوشد و هم ایلام را به درجه ای از سطح رفاه، رشد و پیشرفت برساند.
بر هر حال مردم ایلام همانند مردمان بسیاری از مناطق دیگر این فرصت تاریخی را از کف دادند و حالا که دولت تدبیر و امید عهد بسته با مردم صادقانه حرف بزند و وعده دروغ و غیرعملی هم ندهد چشم به کلید روحانی و تیم اقتصادی و برنامه ریزی او دوخته اند
تا تومار فقر و محرومیت را در هم پیچند.
امروز که روحانی به ایلام سفر می کند مردم استان می دانند که از او چه بخواهند و چه مطالبه کنند؟
شکاف فقر و نداری و بار محرومیت به سبب بی توجهی گذشتگان این روزها و سال ها در ایلام آن قدر ژرف و سنگین شده که می رود کمر مردم استان را خرد کند.
بی تردید مطالبه و خواست اصلی مردم ایلام از رییس جمهورشان، در حوزه اقتصادی خواهد بود جایی که ایلامیان در آنجا ظرفیت، توانایی و استعداد نهفته دارند مردم از رییس جمهوری خواستار برنامه ریزی کارشناسی و فوری برای بهره برداری از منابع و ثروت های بزرگ نفت و گاز، پالایشگاه ها، مجتمع های پتروشیمی و صنایع تکمیلی هستند.
ضمن اینکه ایلام از مزیت های مرز بین المللی مهران یعنی نزدیکی به عتبات عالیات عراق و امنیت بالای سفر تا شهرهای زیارتی این کشور(مزیتی که مرزهای استان های دیگر از آن بی بهره اند)، فراوانی آب و خاک حاصلخیز، وفور آبهای سطحی و رودخانه های مرزی، گردشگری (مذهبی- سیاحتی و جنگ) جنگل ها و منابع طبیعی اقتصادی، منطقه ویژه اقتصادی مرز مهران، بازارچه مرزی، کشاورزی مستعد و زیرساختهای صنعتی در شهرکهای صنعتی برخوردار است که توسعه آنها نیازمند کمک و حمایت های مالی، معنوی و ارشادی دولت تدبیر و امید است.
بی تردید اشتغال و رفع بیکاری یکی از مهمترین درخواستهای مردم ایلام از روحانی خواهد بود، اگر رییس جمهوری وعده سرمایه گذاری در ظرفیت های استان دهد و واحدهای مرتبط با این مزیتها راه اندازی شوند دیری نخواهد پایید که معضل اجتماعی بیکاری از سیمای رنجور ایلام رخت خواهد بست.
یکی از مهمترین راهکارها برای نجات استان از وضعیت ناگوار کنونی جایگزینی طرح ˈمنطقه آزاد اقتصادی، صنعتی و تجاری مهرانˈ به جای طرح ˈمنطقه ویژه اقتصادی مهرانˈ است که برای موافقت و تصویب به مجوز هیات وزیران و مصوبه مجلس شورای اسلامی نیاز دارد.
اگر با این راه اندازی منطقه آزاد اقتصادی در شهرستان مرزی مهران موافقت شود به یقین بخش عمده ای از هدف توسعه یافتگی استان محقق می شود، در صورت تحقق این طرح که استاندار ایلام با جدیت دنبال اجرایی شدنش است سرمایه گذاران داخلی و خارجی با توجه به مشوق ها و معافیت های قانونی این مناطق برای راه انداری و ایجاد صنایع بزرگ اشتغالزا و کارآفرین ورود پیدا خواهند کرد و به صف می ایستند که علاوه بر محقق شدن توسعه و پویایی استان بخش عمده ای از مشکل بیکاری جوانان ایلامی نیز رفع خواهد شد.
به هرحال مردم ایلام که بیشتر روحانی را از زمان تبلیغات انتخابات 24 خرداد و آرا 80 درصدی شان به وی می شناسند، تاکنون از نزدیک وی را ملاقات نکرده اند و اکنون بی صبرانه به انتظار نشسته اند تا ببینند آیا رییس جمهور روحانی به ایلام لبخند می زند!
روحانی فردا چهارشنبه مهمان ایلام است و مردم اینجا همه در تکاپو برای استقبال از رییس جمهوری.
565
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]