واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک ناشر:95 درصد نیاز کتاب افغانستان از بازار ایران تامین می شود تهران- ایرنا- مدیر مسوول انتشارات عرفان می گوید: افغانستان با داشتن 30 میلیون جمعیت، 95درصد از کتاب خود را از بازار ایران تهیه می کند.
![یک ناشر:95 درصد نیاز کتاب افغانستان از بازار ایران تامین می شود](http://img7.irna.ir/1393/13930215/81152300/81152300-5674361.jpg)
به گزارش خبرنگار ایرنا، ابراهیم شریعتی روز دوشنبه در نشست تخصصی تجربه صادرات کتاب در افغانستان اظهار داشت: صادرات کتاب ایران به افغانستان قصه طولانی دارد و این ماجرا به سال 1303 برمی گردد که کتاب های افغانستان در ایران چاپ می شد .
به گفته وی انتقال دانش کتاب به افغانستان امروزه نیز سابقه طولانی دارد و در واقع نیاز جامعه افغانستان به کتاب ایرانی ضروری است.
مدیرمسوول انتشارات عرفان با اشاره به کم توجهی به کتاب و نشر کتاب در افغانستان ادامه داد: در حال حاضر برای ورود کتاب به افغانستان در مرزها هفت درصد به آن مالیات تعلق می گیرد این در حالی است که برای واردات ماشین سه درصد مالیات در نظر گرفته شده است.
شریعتی انتقال بخش نرم افزاری به ناشران افغانی را برای همکاری بلند مدت بسیار مهم دانست و گفت : در این راستا این اقدام می تواند ناشران افغانی را در چاپ و نشر کتاب بیشتر کمک نماید.
وی افزود:بهترین راه این است که بیاییم کمک فکری و معنوی در اختیار ناشران افغانی قرار دهیم که آنان بتوانند در زمینه چاپ و نشر کتاب موفق باشند.
به اعتقاد مدیر مسوول انتشارات عرفان تهران ، بهتر است ناشران شبه دولتی و دولتی در زمینه کتاب و نشر کتاب ورود نکنند و این شرایط را به عهده کتابفروشان بگذارند.
وی پیشنهاد کرد، بهترین روش این است که بتوانیم انتقال تجربیات خود را به ناشران کتاب در افغانستان ارائه نماییم تا بتوان بخشی از مشکلات نشر کتاب در این کشور را مرتفع شود.
شریعتی از دولتمردان افغانستان خواست با مقوله کتاب مهربان باشند و مالیات ورود کتاب به این کشور را حذف کنند.
در همین نشست اجمل عازم رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان افغانستان نیز طی سخنانی گفت: وضعیت نشر در افغانستان در طول دهه اخیر رشد خوبی داشته است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر نشریات افغانستان از استانداردهای خوبی برخوردارند و امکانات مناسبی برای چاپ کتاب در افغانستان به وجود آمده است.
به گفته عازم تمامی مراحل چاپ، نشر، صفحه آرایی، پخش کتاب در افغانستان در چند سال گذشته از شرایط مطلوبی برخوردار است.
اجمل عازم اظهار داشت: در شهر کابل 30 تا 40 دانشگاه وجود دارد و این که هر ساله نیاز بیشتری به کتاب در افغانستان احساس می شود.
اجمل عازم گفت: مالیات کتاب در افغانستان بالاست و طبق قانون نباید برای ورود کتاب مالیات گرفته شود.
وی بیان داشت: بیش از 80 درصد نیاز کشور افغانستان به کتاب از ایران تامین می شود و مشکل واردات کتاب در افغانستان در تولید کتاب تاثیر گذاشته است.
اجمل عازم گفت: هزینه چاپ کتاب در افغانستان، پاکستان و ایران مشابه است و چه بسا در افغانستان ارزانتر چاپ می شود.
عازم با اظهار امیدواری از اینکه ناشران ایرانی بتوانند با ناشران افغانی در تعامل بیشتری باشند گفت: مردم افغانستان خواهان کتاب های باکیفیت و مطالب پرمحتوا هستند و بهتر است کتاب ها را بومی سازی کنیم و به شکل قانون به ناشران ایرانی در افغانستان به صورت نرم افزار ارائه دهیم.
همچنین در ادامه این نشست علی غلامی مدیر مسوول نمایندگی موسسه الهدی در کابل نیز گفت: در سال 81 برای نخستین بار از ایران به افغانستان کتاب صادر کردیم. با گسترش دانشگاه ها در افغانستان نیاز به کتاب در این کشور افزایش یافت.
غلامی اظهار داشت: در سال 83، 20 عنوان کتاب درسی ایران انتخاب و در اختیار اساتید افغانستان برای تدریس در دانشگاه قرار گرفت.
وی افزود:به همین ترتیب واردات کتاب به افغانستان گسترش پیدا کرد و در این سال ها ناشران بزرگی توانستند کتاب های بیشتری را به افغانستان ارسال نمایند.
مدیر مسوول نمایندگی موسسه الهدی در کابل گفت: وابستگی فرهنگی افغانستان به ایران می تواند نقش محوری در رابطه با ارتباط منسجم این دو کشور داشته باشد.
غلامی در پایان خاطرنشان کرد: رفع مشکلات صادرات، نشر و چاپ کتاب در این کشور نیازمند همکاری طرفین است و باید این مشکل با بررسی و نشست ها و جلسات بسیاری بین دو کشور حل شود.
علمی(3)**1354**م.ب*1580
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]