تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مى كند و از جايى كه گمان نمى برد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821191393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كتاب شهر كهن منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۴:۳۴ب.ظ)
كتاب شهر كهن منتشر شد مدير پايگاه پژوهشي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور از توليد و انتشار كتاب "كهن شهر" و نيز پوستر" كهن دژ نيشابور" در تيراژ 2 هزار نسخه و در ابعاد 70 در 50 خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، ابوالفضل مكرمي فر با اعلام اين خبر گفت: كهن دژ نيشابور در جنوب روستاي طرب آباد در 5 كيلومتري شرق نيشابور در عرصه منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور واقع شده و يكي از شاخص ترين آثار تاريخي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور به شمار مي رود.
وي افزود: كاوش هاي باستان شناسي كهن دژ نيشابور از سال 1383 توسط هيات مشترك ايران و فرانسه به سرپرستي رجبعلي لباف خانيكي و خانم مونيك كروران، با بررسي و پيمايش آغاز و از سال 1384 اولين فصل كاوش هاي باستان شناسي با شروع گمانه زني و لايه نگاري به منظور يافتن آثار دوره ساساني صورت گرفت و طي سه فصل كاري، بقاياي معماري و آثار مربوط به دوره ساساني آشكار شد.
وي با اشاره به تاليف كتاب شهر كهن توسط اين پايگاه پژوهشي اضافه كرد: اين كتاب توسط خانم دكتر لاله از مدرسان دانشگاه تهران و همكاران وي تدوين شده كه و درآن روند پژوهش ها و كاوش هاي باستان شناسي از دهه 1330 تا 1390 مشتمل بر كاوش هاي باستان شناسي هيات آمريكايي و سيف الله كامبخش و نيز مطالعات ريچارد بوليت و هم چنين كاوش هاي باستان شناسي در 9 فصل توسط رجبعلي لباف خانيكي كه در محوطه تاريخي شادياخ و كهندژ نيشابور انجام گرفته اشاره شده است.
وي ادامه داد: در اين كتاب مطالعات باستان شناسي از گذشته تا امروزبا بهره گيري از گزارش هاي هيات ها، به طور خلاصه به رشته تحرير در آمده است و از عمده ترين موضوعاتي كه در اين كتاب به آن اشاره شده است گستردگي حوزه بررسي منطقه تاريخي – فرهنگي نيشابور و هم چنين جابجايي نيشابور در چهار دوره مختلف بر اساس اتفاقات طبيعي و غير طبيعي است.
مكرمي فر افزود: نتيجه مطالعات ژئو مغناطيسي و ژئو الكترونيك موسسه ژئو فيزيك دانشگاه تهران مبني بر تائيد سازه هاي معماري در بخشي از گستره منطقه تاريخي – فرهنگي براي تائيد پژوهش هاي صورت گرفته در عرصه منطقه تاريخ – فرهنگي از ديگر موضوعاتي است كه در اين كتاب به ان پرداخته شده است.
مكرمي فر خاطر نشان كرد: اين شهر به شماره 2869 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده و يكي از آثار مهمي است كه تا كنون از تخريب در مقابله با توسعه شهري مصون مانده و سالانه ده ها هزار نفر از پژوهشگران و علاقه مندان به تاريخي و فرهنگ ايران زمين از آن بازديد مي كنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن