واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۶:۳۵ب.ظ)
رئيس سازمان امور دانشجويان خبر داد: عدم توسعه رشته ها براي دانشگاه هاي فاقد امکانات رفاهي رئيس سازمان امور دانشجويان اعلام کرد: از شوراي گسترش آموزش عالي خواسته شده از ارائه مجوز توسعه رشته به دانشگاه هايي که زيرساخت لازم رفاهي و خوابگاهي متناسب با رشته هاي مذکور را ندارند خودداري کند.
به گزارش خبرگزاري موج؛ در نشست خبري كه به مناسبت هفته خوابگاه ها وبا حضور رئيس سازمان امور دانشجويان وزارت علوم، معاون فرهنگي و دانشجويي و زارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و روساي صندوق رفاه دو وزارت در محل سازمان امور دانشجويان برگزار شد،دکتر صديقي با بيان اين خبر اظهار داشت : در حال حاضر 801 خوابگاه دولتي و 228 هزار ظرفيت خوابگاهي داريم که به شکل دولتي اداره مي شوند و از مجموع 228 هزار ظرفيت خوابگاهي 116 هزار و 500 نفر به دانشجويان دختر و 109 هزارنيز به دانشجويان پسر اختصاص دارد و همچنين 2 هزار و 500 ظرفيت به دانشجويان متاهل اختصاص يافته است.
وي درادامه افزود: علاوه بر اين، 207 خوابگاه غيردولتي نيز در سطح کشور فعال هستند که 23 هزار نفر از دانشجويان در اين خوابگاهها اسکان دارند.
رئيس سازمان امور دانشجويان افزود: در حال حاضر 81 خوابگاه غيردولتي در حال اخذ مجوز و 38 خوابگاه غيردولتي نيز تقاضاي خود را براي دريافت مجوز ارائه کردهاند.
وي در ادامه به مشکلات خوابگاهها در شرايط فعلي اشاره کرد و گفت: به علت توسعه کمي بيش از حد در طي سال هاي اخير به ظرفيت خوابگاه ها و زيرساخت ها توجه نشده و توسعه رشته ها متناسب با ظرفيت هاي خوابگاهي و رفاهي نبوده و دانشجويان بيش از ظرفيت خوابگاه ها در اتاق ها اسکان يافته اند و همچنين افزايش دانشجويان دختر و توسعه تحصيلات تکميلي و نياز به خوابگاه دراين بخش خود مشکلاتي را به وجود آورده و بنابراين در مجموع تنها 40 درصد از دانشجويان روزانه و نيازمند خوابگاه پوشش داده شده اند.
دکترصديقي از راهکارهاي ديگر در جهت افزايش ظرفيت خوابگاه هاي دانشجويي به ارايه تسهيلات بانکي به خوابگاه هاي غيردولتي اشاره کرد و گفت: تسهيلات بانکي براي خوابگاه هاي غيردولتي بايد بيشتر شود و صدور مجوز در کنار نظارت بيشتر بر خوابگاه هاي غير دولتي صورت گيرد.
وي افزود: بازپرداخت هزينه اي که دانشجويان خوابگاهي ارايه مي کنند تغيير يافته و به تعمير و تجهيز خوابگاه ها اختصاص مي يابد.
وي در زمينه سومصرف مواد مخدر درخوابگاه ها و برنامه دو وزارت در اين خصوص گفت: تحقيقي به طور منظم در مجموعه خوابگاهي و دفاتر مشاوره وزارت علوم در خصوص اين ناهنجاري ها صورت گرفته و مشخص شده كه ناهنجاري هايي كه در اين زمينه در مجموعه دانشگاهي وجود دارد بسيار کمتر از کلان کشور است ، ولي نبايد در همين حد هم در دانشگاهها وجود داشته باشد ويکي از راه ها براي حل اين معضل افزايش دفاتر مشاوره در خوابگاه ها، نظارت بيشتر بر خوابگاه ها و ايجاد شوراي فرهنگي و رفاهي در هر خوابگاه است.
دکترصديقي همچنين در خصوص برنامه تقدير از دانشجويان نمونه کشوري سال 92 هم گفت: در روز هاي اخير اين برنامه برگزار مي شود تمام فعاليت هاي اجرايي و ترکيب نفرات مشخص شده و آيين نامه انتخاب دانشجويان نمونه نيازمند اصلاحاتي است که براي سال 93 انتخاب براساس آيين نامه جديد خواهد بود.
همچنين در اين نشست دكتر محمدحسين آيتي معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت نيزدر سخناني گفت: در خصوص اينکه چه درصدي از دانشجويان مبتلا به سومصرف مواد مخدر هستند طرحي کشوري با همکاري ستاد مبارزه با مواد مخدر رياست جمهوري، وزارت بهداشت و وزارت علوم انجام شد که از دانشگاههاي وزارت بهداشت از 58 دانشگاه 35 دانشگاه در اين طرح شرکت کردند و اطلاعاتي که به دست آمد نشان مي داد وضعيت سو مصرف مواد مخدر در بين دانشجويان کل کشور از درصد جامعه بسيار پايين تر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]