پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850452763
ماهیهای فاضلابی فشافویه، سر سفره تهرانی ها/ چه کسی به فکر سلامت مردم است؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ماهیهای فاضلابی فشافویه، سر سفره تهرانی ها/ چه کسی به فکر سلامت مردم است؟ جامعه > سلامت - 2 میلیون قطعه ماهی در سد فشافویه تلف شد و هنوز علت مرگ آنها معلوم نیست. ولی هم 2 میلیون قطعه ماهی نبوده،هم سدی در فشافویه وجود ندارد. مردمی که ماهی فاضلابی می خورند هم فراموش شده اند.
امیدسلیمی بنی: آدمها، ماهی می خورند، ماهی ها، فاضلاب آدمها را و باز آدمها ماهی ها را. این چرخه ای است که در اطراف تهران جریان دارد. مرگ گروهی ماهی های بند خاکی فشافویه، این موضوع را آشکار کرد. بحث بر سر تعداد ماهیان مرده در بند خاکی فشافویه یا علت مرگ آنها نیست، مسئله این است: ماهی هایی که با پساب ناشی از فاضلاب پرورش پیدا می کنند، سر سفره مردم می رود: ماهی های فاضلابی.
از سه شنبه دوم اردیبهشت تا شنبه آینده که قرار است دامپزشکی، علت مرگ ماهیها را پس از بررسی های کالبدشکافی اعلام کند، همه ذهنشان به سمت یک مسئله رفته است: چرا 2 میلیون قطعه ماهی در سد فشافویه تلف شد؟
حتی دادستان کل کشور هم در شصت و یکمین نشست خبری خود اعلام کرد پرونده این مسئله در دادستانی تهران در حال بررسی است و با عوامل مرگ این ماهی ها برخورد می شود. فعالان محیط زیست هم با دغدغه محیط زیستی خود، از مرگ این تعداد ماهی ابراز تاسف کردند تا جایی که معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست در دیدار با هیئت سنای فرانسوی به مرگ 2 میلیون قطعه ماهی پرداخت و گفت که این ماهی ها با فاضلاب شهرک واوان آبیاری می شدند.
به نظر می رسد چیزی که در میان هیاهوی مرگ ماهیها و تصاویر فراوانی که از این موضوع گم شد، مسئله مهمتری بود: این ماهی ها که با فاضلاب پرورش پیدا می کردند کجا به مصرف می رسید؟ تعدادشان چقدر بود؟ 2میلیون قطعه؟ ماهی فاضلاب سر سفره مردم
پرورش ماهیهای بند خاکی فشافویه با فاضلاب تایید شده است. به جز سخنان معصومه ابتکار که در این باره به صراحت گفته این ماهیها با پساب فاضلاب شهرک واوان تغذیه می شدند، پرورش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم در این باره به خبرآنلاین گفت: پساب فاضلاب شهرک واوان پس از 12 کیلومتر نیزار و تصفیه طبیعی، در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد و ما هم تایید کرده ایم فاکتورهای علمی این پساب برای مصارف کشاورزی، استاندارد است، ولی به کسی مجوز نداده ایم برای پرورش ماهی از آن استفاده کند.
به گفته او میزان BOD موجود در پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرک واوان، 60 واحد است که از سقف مجاز 100واحدی استاندارد بسیار پایین تر است. همچنین میزان COD موجود در پساب این فاضلاب، 100 واحد است که از سقف مجاز 140 واحد استاندارد کمتر است، برای همین مجوز استفاده از پساب فاضلاب شهرک واوان واقع در جنوب تهران برای مصارف کشاورزی، صادر شده است. البته این مسئله هم موضوع تازه ای نیست. فاضلاب شهرک واوان از سال 1355 که ساخته شد، به نیزار 12 کیلومتری می رود و پس از تصفیه طبیعی، پساب آن در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد. در طی این سالها هم ما نه ظرفیت این فاضلاب را افزایش داده ایم و نه از وسعت نیزار کم کرده ایم. یعنی آبی که وارد این نیزار می شود، حتی از سالهای قبل هم کمتر است.
پرورش تاکید می کند: "البته ما هرگز اجازه نداده ایم از این آب برای پرورش ماهی استفاده شود. چون اصلا به ما ارتباطی ندارد. مجوز پرورش ماهی با جهاد کشاورزی است و محلی که ماهی ها از بین رفته اند، زیر نظر جهادکشاورزی اداره می شود، چون یک بند خاکی است، نه سد شمرده می شود که مدیریت آن با وزارت نیرو باشد و نه دریاچه است که سازمان محیط زیست آن را مدیریت کند. "
پس چه کسی مجوز بهره برداری از ماهیانی که با پساب فاضلاب پرورش پیدا می کنند را به شرکت دامگستر، شرکتی که تاکنون سوابقی از ثبت و مجوزهای آن پیدا نشده، داده است؟ جواب در ساختمانی واقع در محله یوسف آباد تهران است و البته کسی از این ساختمان به خبرآنلاین حاضر به ارائه توضیح نشده است: جهاد کشاورزی استان تهران. سکوت سرد جهاد کشاورزی
از روزی که ماهیان بند خاکی فشافویه تلف شدند تا امروز، شرکت بهره بردار این بند خاکی و نهادی که به او مجوز بهره برداری داده، نکته مهمی درباره این ماجرا به رسانه ها نگفته اند. حتی پیگیری خبرآنلاین برای گفتگو با موسوی، مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران و مومن نیا از مدیران شیلات این اداره کل به جایی نرسید.
تنها کسی که حاضر به گفتگو در این باره شد، حسینی، مدیر روابط عمومی این مجموعه بود که با قید "همه چیز شنبه اعلام می شود" گفت: ما از سازمان محیط زیست استان تهران برای دادن مجوز به شرکت بهره بردار در مجموعه فشافویه استعلام کردیم، ولی آنها به ما جوابی ندادند."
او درباره روند قانونی دادن مجوز به شرکت پرورش ماهی، البته با پساب فاضلاب گفت: "قانون به ما اجازه می دهد در صورتی که محیط زیست ظرف یک ماه پاسخ استعلام را ندهد، اقدام به صدور مجوز کنیم، این همان کاری است که ما انجام دادیم."
مدیران جهاد کشاورزی استان تهران از جمله حسینی، مدیر روابط عمومی این مجموعه حتی حاضر نشدند به دو سوال خبرآنلاین که ظاهرا بی ارتباط با مرگ ماهی هاست جواب دهند: از چه زمانی پروانه بهره برداری ماهی در فشافویه صادر شده و تاکنون چند تن از ماهی های این مجموعه به بازار عرضه شده است؟ یعنی مجوز بهره برداری مربوط به چه میزان ماهی بوده؟
در کنار این سکوت سرد و البته رفع مسئولیت مدیران جهاد کشاورزی از خود، اظهارات دیگر مسئولان ادارات دولتی شنیدنی است. مدیر کل محیط زیست استان تهران، پس از مرگ ماهیها در فشافویه گفته این اداره کل از سال 86 به بهره برداران ماهی در فشافویه اخطار می داده که بهره برداری از این محل برای پرورش ماهی مناسب نیست. به بیان دیگر اولین سرنخی که درباره سابقه بهره برداری از این محل به عنوان زیستگاه پرورش ماهی به دست می دهد به 9 سال پیش برمی گردد. یعنی از 9 سال پیش تاکنون مردم ماهیانی را می خورده اند که با فاضلاب پرورش پیدا می کردند و اگر این ماهیها، نمی مردند، شاید هم اکنون سر سفره من و شما بودند.
در این بین، نکته ای که همچنان مبهم می ماند، پروانه قانونی عرضه گوشت این ماهیهای فاضلابی به بازار است. طبق قانون، دامپزشکی استان تهران، باید کد رهگیری برای این ماهیها صادر می کرده، مسئله ای که هنوز مشخص نیست اصلا انجام شده یا اگر انجام شده، طبق چه بررسی علمی، اداره کل دامپزشکی استان تهران، اجازه داده ماهیانی که با فاضلاب پرورده می شوند، سر سفره مردم بیاید؟
2 میلیون چند تاست؟
خبرهایی که از ابتدای ماجرای مرگ ماهیها منتشر شده، تاکید می کند 2 میلیون قطعه ماهی در بند خاکی فشافویه تلف شده است، در حالی که تصاویر خبرگزاری ها و البته آمار رسمی، نشان می دهد مسئله، شکل دیگری دارد. برخی از عکسهای خبرگزاری ها نشان می دهد ماهیانی در این بند پرورده می شدند که تا 10 کیلوگرم هم وزن داشتند.
البته به طور متوسط، تصویر ماهیهایی که به صورت انبوه با شکم سفید روی آب آمده اند، ماهیهایی با وزن معمول بین یک تا دو کیلوگرم را نشان می دهد. حتی در صورتی که وزن متوسط این ماهیها را 500 گرم هم حساب کنیم، وزن 2 میلیون قطعه، یک میلیون کیلوگرم می شود، یعنی 1000 تن، در حالی که پرورش، مدیرعامل آبفای استان تهران به خبرآنلاین می گوید: مجموع وزن ماهی های تلف شده، بیش از 30 تن نبوده است.
به بیان دیگر، اگر عدد 2 میلیون قطعه ماهی را درست بدانیم متوسط وزن هر ماهی تلف شده در بند فشافویه 15 گرم بوده است، یعنی وزن یک بچه ماهی سردابی قابل عرضه به کشتزارهای پرورش ماهی، دست کم بین 10 تا 50 گرم است، یعنی به فرض صحت عدد 2 میلیون ماهی تلف شده، همه این ماهیها باید بچه هایی هایی باشند که تازه به این کشتزار آلوده با فاضلاب، ریخته شده اند.
در حالی که در عکسهای بالا مشاهده می شود ماهیهای تلف شده این تعداد نیستند و تخمین کارشناسان درباره تلفات واقعی ماهیان بالغ در این بند بین 15 تا 20 هزار ماهی است.
البته در این بین توضیحات مدیرعامل شرکت بهره بردار، از همه جالب تر است، هنگامی که خبرنگاری روز حادثه مرگ ماهیها از او می پرسد: میزان خسارت را چقدر ارزیابی می کنید؟ محسن غلامحسینی پاسخ قابل تاملی می دهد: "کارشناس رسمی دادگستری صبح امروز پس از بازدید از محل مدارک مربوط به فاکتور خرید بچه ماهیها و فاکتور آخرین فروش و سایر هزینهها را بازبینی کرد. خسارات بسیار زیاد است و در حال حاضر آنقدر گیج شدیم که نمیتوانیم مبلغی را عنوان کنیم!"
اینجا البته می توان دلیل این پاسخ را تصور کرد، دلیل همان عملکرد غلامحسینی، مدیرعامل شرکتی است که ماهیها را با فاضلاب پرورش می داده و به مردم می فروخته است: "از افرادی که باعث بروز این حادثه شده است به دادگاه حسن آباد شکایت کردیم و کارشناس رسمی دادگستری امروز برای تعیین دلیل و برآورد خسارت از محل بازدید کرده است."
اکنون این دادگاه است که تصمیم می گیرد برای 2 میلیون قطعه ماهی برآورد شده توسط بهره بردار و وزن 30 تنی این ماهی ها، چقدر خسارت برآورد می کند و در این بین، دادستان هم قطعا به این موضوع خواهد پرداخت که تکلیف مردمی که ماهیهان پرورش یافته با پساب فاضلاب را خورده اند، چه می شود. ماهیها در آب می میرند
هر چند تا شنبه آینده باید صبر کرد تا نتیجه کالبدشکافی ماهیهای تلف شده مشخص شود ولی مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفته به نظر می رسد این ماهیها بر اثر نبود اکسیژن در آب تلف شده باشند. ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست البته درباره فاضلاب شهرک واوان به عنوان علت مرگ ماهیها صحبت کرده و گفته عامل این مرگ گروهی، ورود فاضلاب خام به این بند خاکی است.
عامل مرگ ماهیها هر چه که باشد و دادگاه هر تصمیمی که درباره عاملان بروز این مرگ دسته جمعی بگیرد، یک نکته نباید از چشمها پنهان بماند. این ماهیها، تا چند روز پیش سر سفره مردم می آمدند و مشکلات و بیماری برای مردمی که ماهیان پرورش یافته با فاضلاب را می خوردند، در هیاهوی مرگ ماهیها مخفی شده است. ماهیها را رها کن، آدمها را دریاب. 231
پنجشنبه 11 اردیبهشت 1393 - 10:50:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
مردم اغلب در ابتدای هفته به فکر سلامتی خود میافتند
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۷ پژوهشی جدید نشان میدهد مردم اغلب در ابتدای هفته به فکر سلامتی خود میافتند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه اصفهان محققان دانشگاه سان دیگو موسسه سانتافه دانشگاه جان هاپکینز و کمپین ماندی دوشنبه با بررسی جستجوهای گوگل طی سالهایيارانه سلامت لبنيات را در سفره مردم نگه داشت
يارانه سلامت لبنيات را در سفره مردم نگه داشت دولت از محل منابع ناشي از اجراي مرحله دوم طرح هدفمندي به توليدكنندگان محصولات لبني يارانه اختصاص ميدهد اگر بخواهيم نيازهاي اوليه انسانها را فهرست كنيم غذا نخستين نيازي است كه بشر بدون آن نميتواند به زندگياش ادامه دهد داشتن غذايمجمع خیرین سلامت برای حل مشکلات درمان مردم با دولت همکاری می کند
مجمع خیرین سلامت برای حل مشکلات درمان مردم با دولت همکاری می کند شهرکرد -ایرنا- دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور کمک به دولت برای کاهش هزینه های درمان و حل مشکلات این بخش را از برنامه های آتی این مجمع بیان کرد سیدرضا نیری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا از اجرای یکهزار ورئیس جمهور در جلسه شورای عالی سلامت و غذا: تغییر الگوی تغذیه مردم به سمت الگوی مطلوب بلند مدت است
رئیس جمهور در جلسه شورای عالی سلامت و غذا تغییر الگوی تغذیه مردم به سمت الگوی مطلوب بلند مدت است جامعه > سلامت - نخستین جلسه شورای عالی سلامت و غذا در دولت یازدهم به ریاست دکتر حسن روحانی رییسجمهوری برگزار و سیاست هایی برای تغذیه سالم و جلوگیری از مخاطرات ناشی ازفقر کلسیم یکی از چالشهای مهم سلامت مردم استان مرکزی است
فقر کلسیم یکی از چالشهای مهم سلامت مردم استان مرکزی است اراک-ایرنا- کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت استان مرکزی گفت فقر کلسیم یکی از چالشهای مهم سلامت مردم این استان است که نیازمند مداخلات دقیق و هدفمند بهداشتی در رفع آن است نسرین یادگاری روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفافزایش آگاهی مردم از مسایل دارویی نقش مهمی در سلامت دارد
اجتماعی بهداشت و سلامت افزایش آگاهی مردم از مسایل دارویی نقش مهمی در سلامت دارد افزایش و ارتقای آگاهی مردم در استفاده از داروها نقش مهمی در مراقبت از سلامت و دوری از عوامل آسیب رسان به سلامت ایفا می کند به گزارش خبرگزاری مهر فرشاد خمارلو پزشک طب کار شرکت داروسازی دکتر عبیدیمعاون استاندار : ثبت نام بیمه سلامت بدون دغدغه برای مردم انجام شود
معاون استاندار ثبت نام بیمه سلامت بدون دغدغه برای مردم انجام شود سمنان - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری سمنان گفت ثبت نام کسانی که هیچ گونه بیمه درمانی ندارند قوی تر و بدون دغدغه مردم انجام شود به گزارش ایرنا محمد همتیان روز سه شنبه در نشست کارگروهعلت افزایش سهم پرداختی مردم بابت هزینه های سلامت/ پرداخت از جیب بیمار به 70 درصد رسیده است
اجتماعی بهداشت و سلامت علت افزایش سهم پرداختی مردم بابت هزینه های سلامت پرداخت از جیب بیمار به 70 درصد رسیده است قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهها گفت اجرای سياستهای کلی سلامت کیفیت خدمات را تضمين و رضايتمندي مردم را فراهم می کند به گزارش خبرگزاری مهر دکتر سید حسن امخیرین سلامت آب مروارید را شایع ترین مشکل مردم دیشموک اعلام کردند
خیرین سلامت آب مروارید را شایع ترین مشکل مردم دیشموک اعلام کردند دهدشت- ایرنا- تیم خیرین نورآوران سلامت با حضور خود در بخش دیشموک آب مروارید را شایع ترین مشکل مردم این بخش اعلام کردند به گزارش خبرنگار ایرنا پزشکان متخصص و فوق تخصص با پیمودن مسیری بسیار دور در دو بخش دندانپزشکیهمزمان با هفته سلامت پزشکان داوطلب هلال به مناطق محروم اعزام میشوند/ ترویج طب سنتی در میان مردم
همزمان با هفته سلامتپزشکان داوطلب هلال به مناطق محروم اعزام میشوند ترویج طب سنتی در میان مردمهمزمان با هفته سلامت پزشکان متخصص داوطلب جمعیت هلال احمر در قالب نخستین کاروانهای امسال سلامت برای ارائه خدمات بهداشتی - درمانی به مناطق محروم اعزام میشوند به گزارش خبرگزاری فارسخبرهای خوش رئیس جمهور برای سلامت مردم/ وضعیت قیمت داروهای ایرانی و خارجی
اجتماعی بهداشت و سلامت خبرهای خوش رئیس جمهور برای سلامت مردم وضعیت قیمت داروهای ایرانی و خارجی رئیس جمهور از اختصاص 10 هزار میلیارد تومان اعتبار جداگانه دولت برای حوزه سلامت افزایش 300 تا 350 قلم داروی تحت پوشش بیمه ها تا پایان سال و کاهش سهم پراختی بیماران بستری در بیمارستانرئیس انجمن علمی ایمونولوژی ایران: نظام سلامت باید ایمنی مردم در برابر آلودگی هوا، اصوات و استرس را تأمین کند
رئیس انجمن علمی ایمونولوژی ایران نظام سلامت باید ایمنی مردم در برابر آلودگی هوا اصوات و استرس را تأمین کندرئیس انجمن علمی ایمونولوژی گفت نظام سلامت باید ایمنی مردم در برابر آلودگی هوا اصوات و استرس را تأمین کند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس محمد وجگانی در نشست خبری دوارتقای سلامت جامعه، امنیت خاطر را برای مردم فراهم می کند
ارتقای سلامت جامعه امنیت خاطر را برای مردم فراهم می کند همدان- ایرنا- معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان گفت ارتقای وضعیت بهداشت و سلامت جامعه امنیت خاطر را برای مردم فراهم می کند به گزارش ایرنا محمدابراهیم الهی تبار روز یکشنبه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان همدمدیرعامل سازمان انتقال خون: تحریک احساسات مردم با سلامت خون مغایر است
مدیرعامل سازمان انتقال خون تحریک احساسات مردم با سلامت خون مغایر است جامعه > سلامت - ایسنا نوشت مدیرعامل سازمان انتقال خون در آخرین روز هفته سلامت با موضوع «مدیران اجرایی حامیان خود مراقبتی» سازمان انتقال خون را حامی گسترش سلامت در میان جامعه خصوصا درمردم مناطق محروم گیلان در هفته سلامت از خدمات رایگان بهره می برند
مردم مناطق محروم گیلان در هفته سلامت از خدمات رایگان بهره می برند رشت - ایرنا - مدیر روابط عمومی و دبیر ستاد هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت مردم مناطق محروم استان در هفته سلامت از خدمات رایگان بهداشتی درمانی بهره مند می شوند علی علاسوند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبارتقای شاخص های سلامت در بهمئی نیازمند همکاری عموم مردم است
ارتقای شاخص های سلامت در بهمئی نیازمند همکاری عموم مردم است لیکک- ایرنا- سرپرست شبکه بهداشت و درمان بهمئی گفت برای ارتقا و توسعه شاخص های بهداشت و سلامت نیاز به همکاری قوی عموم مردم با این شبکه احساس می شود محمد رضا راشته روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود اصناف و باسفره سلامت در آستارا برپا شد
سفره سلامت در آستارا برپا شد آستارا - ایرنا - به مناسبت هفته سلامت با حضور مسوولان محلی سفره سلامت در دبیرستان دخترانه آیت الله طالقانی شهرستان آستارا برپا شد به گزارش خبرنگار ایرنا معاون سیاسی و اجتماعی فرماندار آستارا روز چهارشنبه در این آیین گفت شعار امسال هفته سلامت با عنو-