واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارگر، نماد عزم ملی تهران- ایرنا- کارگران به عنوان بازوان قدرتمند اقتصاد، با تلاش و همت صادقانه، چرخ بزرگ توسعه و پیشرفت کشور را با عزمی استوار به حرکت درمی آورند و هماره از نیروی فکری و جسمی خود برای اعتلای نام ایران استفاده می کنند.
تمامی فعالیت های فیزیکی، فکری، خدماتی و هنری انسان را که با هدف دستیابی به خدمات مادی و معنوی یا تولید کالاهای مورد نیاز خود یا دیگران انجام می شود، کار می گویند.
توسعه و گسترش تولید در جوامع مختلف از مهمترین شاخصه های پیشرفت اقتصادی است و نیروی کار، زمین، سرمایه و مدیریت چهار رکن اساسی تولید به شمار می روند؛ کارگر به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تولید، با بکارگیری نیروی فکری و جسمی خود زمینه رشد و شکوفایی اقتصادی هرچه بیشتر را فراهم می آورد.
اما تاریخ بشر گواه این مدعاست که کارفرمایان سودجو همواره برای دستیابی به سود و درآمد بیشتر، ظلم و ستم های بی شماری را بر این قشر سخت کوش روا داشته اند.
کارگران آمریکایی در اول می 1886 میلادی در اعتراض به پایین بودن میزان دست مزد، سختی شرایط کار و افزایش ساعت های کاری، دست به اعتصاب زدند. این اعتصاب چهار روزه کارگران با دخالت پلیس به خاک و خون کشیده شد و در این واقعه بسیاری از کارگران کشته و زخمی شدند. چند روز پس از این رویداد، دادگاه چند تن از رهبران کارگران را محاکمه و به مرگ محکوم کرد.
این اعتراض به نقطه ی عطفی برای احقاق حق تمام کارگران ستمدیده در سراسر جهان تبدیل شد. دومین گنگره بین المللی کارگران پاریس در سال 1889 میلادی، روز اول ماه می را به عنوان روز همبستگی جهانی کارگر در سراسر جهان نامگذاری کرد و از آن پس در بسیاری از کشورهای جهان، این روز برای قدردانی از کارگران گرامی داشته می شود.
در فرهنگ غنی اسلام کارگر بسیار محترم و ارزشمند است. کارگران از شریف ترین انسان های اجتماع هستند، بطوری که رسول گرامی اسلام(ص) و امامان معصوم(ع) از کار کردن به عنوان عملی دارای اجر و ثواب بسیار است یاد کرده اند. در این آموزه ها، به کارگری که برای اداره زندگی خانواده اش سعی و تلاش می کند جهاد کننده در راه خدا گفته می شود.
کارگران مسلمان ایرانی نیز با تاسی از مبانی و آموزه های دین اسلام، هماره با نقش آفرینی در عرصه های سرنوشت ساز این مرزوبوم، حماسه آفریده اند. آنها در جریان مبارزه های ملت مبارز ایران علیه رژیم دیکتاتور پهلوی، همراه با هموطنان خود با شرکت در اعتصاب ها و تظاهرات همه کوشش خود را برای به ثمر رساندن انقلاب اسلامی بکار بستند.
آغاز هشت سال جنگ تحمیلی، فرصتی دیگر بود تا کارگران زحمتکش و سخت کوش نیز به همراه دیگر رزمندگان و مدافعان کشور برای دفاع از کیان و مرزهای وطن بی پروا به رویارویی با دشمن بعثی بپردازند و خاک ایران را از وجود متجاوزان پاک کنند.
با پایان یافتن جنگ و آغاز دوران سازندگی این قشر زحمتکش با حضوری موثر در سنگر کار و تولید تلاش کرد تا مسیر خودکفایی و استقلال را برای نظام جمهوری اسلامی هموار سازد.
امام خمینی در تجلیل از مقام کارگر فرمود: «کارگران از ارزشمندترین طبقه و سودمندترین گروه در جامعه ها هستند. چرخ عظیم جوامع بشری با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است. حیات یک ملت، مرهون کار و کارگر است. کار خلاصه نمی شود به جنبش مخصوص و کارگر خلاصه نمی شود به گروهی خاص و به این انگیزه، روز کارگر روز همه ملت است نه بخش خاصی از آن.»
آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری نیز عنصر «کار و کارگر» را حلقه بی بدیل و بسیار مهم تامین نیازهای حیاتی فرد و جامعه برشمرده اند و در تبیین جایگاه «کار و کارگر» تصریح کردند: شان کارگر در اسلام از منطق عقلایی نیز بالاتر است چرا که اسلام، کار کارگر را عبادت و عمل صالح می داند و نبی مکرم بر دست کارگر به عنوان دستی که آتش به آن نمی رسد، بوسه می زنند.
روز کار و کارگر فرصتی مغتنم برای ارج نهادن به کار صادقانه و دلسوزانه در جامعه است، تا با انجام راهکارهایی چون تامین امنیت شغلی، بهداشت و رفاه، بیمه و خدمات درمانی، عدالت در پرداخت دست مزدها و تنظیم روابط کاری مناسب زمینه های استفاده هرچه بیشتر این قشر زحمتکش را از تمام ظرفیت فکری و جسمی خویش برای بارور کردن سرمایه و تولید کشور مهیا ساخت.
برگرفته از: کتاب کار و تلاش از دیدگاه اندیشمندان اسلامی
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2059**9131
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]