واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک مسوول: میانگین خاموشی برق برای هر شهروند مشهدی کمتر از یک دهم کشور است مشهد- ایرنا- مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد گفت: بدنبال اقدامات انجام شده هم اکنون شاخص میانگین خاموشی برق برای هر شهروند در کلانشهر مشهد، کمتر از یک دهم کشور است.
علی سعیدی شب گذشته در مراسم روز ایمنی و صنعت برق در جمع مهندسان برق خراسان رضوی افزود: هم اکنون متوسط خاموشی هر مشترک در مشهد 78 دقیقه در سال است، درحالی که میانگین این شاخص در کل کشور هزار دقیقه می باشد.
وی اظهار داشت: متوسط خاموشی هر مشترک در سال یک پارامتر جهانی است و کشورهایی مانند کره جنوبی و ژاپن به ترتیب این شاخص را به 12 و پنج دقیقه در سال کاهش داده اند.
به گفته ویٰ، این در حالی است که 50 درصد از یک هزار دقیقه متوسط خاموشی در سطح کشور به صورت خواسته و برنامه ریزی شده استٰ، یعنی ما برق را قطع می کنیم تا اشکالات شبکه را رفع کنیم و 50 درصد به صورت ناخواسته یعنی بر اثر عواملی مانند باد و طوفان رخ می دهد.
وی بیان کرد: یک ساعت قطعی برق باعث محروم شدن خانوارهای زیادی از نعمت برق شده و در صنایع نیز ضررهای اقتصادی بسیاری بدنبال دارد.
سعیدی کارکردن با خط سرد را از علل مهم بالا بودن متوسط خاموشی در کشور عنوان کرد و افزود: دست کشیدن از روش های سنتی مهم ترین راهکار است، یعنی با ترویج و راه اندازی خط گرم می توان از خاموشی ها کاستٰ، چراکه بدون قطع برق شبکه می توانیم تعمیرات را در شبکه انجام دهیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق مشهد ادامه داد:کار با خط گرم یکی از اقدامات شرکت توزیع برق مشهد در راستای کاهش خاموشی ها از سال 89 تاکنون بوده است و در این راستا تجهیزات مربوطه از کشور برزیل خریداری شده است .
وی راه اندازی خط گرم در سطح کشور را نیازمند یک اقدامی جهادی توام با جسارت مهندسان برق دانست که در مدت بین دو تا سه سال قابل عملیاتی در سطح کشور است.
سعیدی بیان کرد: نیمی از خاموشی های ما که به دلیل حوادث غیرمترقبه رخ می دهد نیز راهکار دارد، زیرا برخی از کشورها از ما بیشتر باد و طوفان دارند ولی این موضوع را چاره اندیشی کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون اغلب شبکه های برق در کشور ما هوایی است و زمینی کردن آن به خاطر نبود توان اقتصادی و توان مهندسی لازم امکان پذیر نیست ، لذا روکش کردن سیم ها از راهکارهای مهم در این زمینه به شمار می رود.
او روکش دار کردن سیم های برق در مشهد را از دیگر اقدامات ذکر کرد و افزود: با بهره گیری از سیستم خط گرم، هم اکنون روزانه 100 گروه عملیاتی مشغول تعویض سیم های بدون روکش هستند، درحالی که هیچ برقی قطع نمی شود و مردم متوجه آن نمی باشند.
وی با اشاره به چشم انداز صنعت برق در جهان در سالهای 2015 و 2050 گفت: بر اساس این چشم انداز اگر کشوری بخواهد به حیات اقتصادی خود ادامه دهد باید سه هدف را در حوزه برق مد نظر داشته باشد.
وی ادامه داد: این اهداف شامل قابلیت اطمینان جدی شبکه برق، هوشمند سازی شبکه برق و کاهش لطمات به محیط زیست برای تولید برق می باشند.
به گفته وی، در حال حاضر دو میلیارد نفر در جهان از نعمت برق یا برخوردار نیستند و یا کم برخوردارند.
وی در پایان با انتقاد از وضعیت موجود صنعت برق گفت: طبق پیش بینی های انجام شده صنعت برق ایران در عرض چند سال آینده فقط پاسخگوی روشنایی استٰ و این برق توان حمایت از صنعت و اقتصاد را ندارد.
7487/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
11/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]