واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
941 روستا در استان کرمان با تانکر آبرسانی می شود کرمان - ایرنا - معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: 941 روستا در استان کرمان هم اکنون با تانکر سیار آبرسانی می شوند.
مجید جمالی زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود 40 دستگاه تانکر سیار ملکی و استیجاری به این تعداد روستا آبرسانی می کنند.
وی بیان کرد: از این تعداد، حدود 639 روستا فاقد شبکه آب آشامیدنی و جزء روستاهایی هستند که لوله کشی نشده است.
وی گفت: 227 روستا نیز شبکه های زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند که کمبود آب دارند و با تانکر سیار آبرسانی می شوند.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمان، اضافه کرد: 75 روستا هم مشکل کیفی دارند؛ یعنی منابع آب آنها کیفیت لازم را ندارد.
وی گفت: در مجموع آبرسانی سیار به 32 هزار و 965 خانوار در 941 روستای استان کرمان در حد آب آشامیدنی انجام می شود.
جمالی زاده اظهار کرد: تانکر ثابت در تمامی این روستاها نصب شده و تانکر سیار آب را براساس نیاز و درخواست اهالی در تانکرهای ثابت دو هزار، پنج هزار و 10 هزار لیتری تخلیه می کند.
وی تعداد کل روستاهای استان کرمان را پنج هزار و 915 روستا ذکر کرد و گفت: از این تعداد در زمان حاضر دو هزار و 114 روستا زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند که شبکه دارند.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان افزود: این شرکت به یکهزار و 594 روستای بالای 20 خانوار و 520 روستای زیر 20 خانوار استان در قالب تاسیسات شبکه، خدمات می دهد.
وی با اشاره به گرم شدن هوا و افزایش مصرف آب در استان کرمان گفت: در حال حاضر 516 روستا دارای شبکه آب آشامیدنی در استان با کمبود آب مواجه هستند که 52 هزار و 803 خانوار با جمعیتی بالغ بر 235 هزار و 710 نفر را شامل می شوند.
وی حجم کمبود آب را در حال حاضر حدود 566 لیتر بر ثانیه عنوان و اضافه کرد: نیاز آبی جمعیت یادشده، یکهزار و 156 لیتر بر ثانیه است که تولید ما اکنون 590 لیتر بر ثانیه است و 566 لیتر کمبود داریم.
جمالی زاده تصریح کرد: در آن دسته از روستاهایی که کمبود آب شدید باشد با تانکر سیار آبرسانی می شود و جبران کمبود آب در بقیه مناطق به صورت جیره بندی است.
وی بخش زیادی از این کمبود را به دلیل نبود مدیریت مصرف دانست و گفت: بویژه در روستاهای شرق استان که انشعابات غیرمجاز وجود دارد و با توجه به مصرف بی رویه در بخش کشاورزی با مشکل مواجه می شویم و جیره بندی بیشتر در این مناطق است.
وی افزود: مشکل ساکنان این گونه روستاها برای جیره بندی در زمستان برطرف می شود چون مصرف کاهش می یابد اما با آغاز فصل بهار و تابستان، مصرف زیاد و مشکل هم تشدید می شود.
معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان با اشاره به این که وضعیت آب روستایی در سال جاری مشابه پارسال است، گفت: اقداماتی کوتاه مدت برای رفع مشکل کمبود آب قبل از فصل تابستان پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: با انجام این اقدامات مشکل بخش زیادی از این روستاها که منابع تامین آب آنها محدودیت ندارد، برطرف می شود.
جمالی زاده، اعتبار مورد نیاز برای انجام اقدامات کوتاه مدت را حدود 55 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: تاکنون مکاتبات متعددی با وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و استانداری کرمان برای تامین این اعتبار انجام شده است.
وی حفر شش حلقه چاه، تجهیز هفت حلقه چاه، اجرای 12 کیلومتر خط انتقال، احداث دو ایستگاه پمپاژ، بهسازی دست کم چهار دهنه چشمه، اجرای پنج کیلومتر خط برق برای تجهیز چاه ها، کف شکنی 11 حلقه چاه، اجاره آب از 11 قنات کشاورزی و بخشی به صورت آبرسانی سیار را حجم کار کوتاه مدت برای گذر از کم آبی تابستان امسال ذکر کرد.
با وجود بارش نزولات آسمانی و افزایش بارندگی ها در استان کرمان اما به دلیل خشکسالی طولانی مدت و برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی، این استان همچنان با کمبود آب در بخش شهری و روستایی مواجه است.ک/3
8154/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]