واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فقر فرهنگی زمینه ساز فقر اقتصادی یاسوج- ایرنا- بی توجهی به مقوله فرهنگ وتوسعه وتجهیز زیرساخت های فرهنگی زمینه ساز بسیاری از مشکلات به خصوص فقر اقتصادی در جامعه خواهد شد .
به گزارش خبرنگار ایرنا، فرهنگ مجموعه ای از باورها و پندارهای ارزشی است که در آداب و رسوم، زبان، ادبیات، مذهب و سایر میراث های فرهنگی تجلی می یابد و روی هم رفته بر خلق و خوی مردم اثر می گذارد.
به عبارت دیگر فرهنگ، حقیقت و هویت معنوی ملت ها است که ساختار کیفی زندگی یک ملت را مشخص کرده، به گونه ای که زندگی مادی او را تحت تأثیر قرار می دهد.
استاد شهید مرتضی مطهری تفاوت انسان و حیوان را در بینش ها و نگرشها می داند و می گوید زندگی انسان ابعاد مختلفی از جمله سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی دارد.
جامعه شناسان فرهنگ را به موجودی زنده تشبیه می کنند که قابلیت رشد و نمو دارد و می تواند در تمامی جنبه های زندگی افراد جامعه تاثیر گذار باشد.
کارشناسان علوم اجتماعی معتقدند ساختار جامعه دارای سه بُعد اصلی سیاست ، فرهنگ و اقتصاد است و نظیر این سه بعد روح ، فکر و جسم در انسان وجود دارد و همان گونه که متغیر اصلی در انسان ، روح اوست در ساختار جامعه فرهنگ می تواند متغیر اصلی باشد.
جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن فرهنگ غنی ایرانی اسلامی و میراث تاریخی کهن به جا مانده از دوران های گذشته، نقش مهمی در تاثیر گذاری و اشاعه ی این فرهنگ بر کشور های همسایه دارد.
بعد از انقلاب اسلامی ایران که یک انقلاب سیاسی ، فرهنگی و در نوع خود بی نظیر بوده است، تلاش های زیادی برای استفاده از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی صورت گرفته است.
اما با وجود این تلاش های گسترده برای اشاعه ی این فرهنگ بی نظیر راه زیادی باقی مانده است.
بی توجهی به فرهنگ اصیل ایرانی،اسلامی در بخش های مختلف جامعه،کمبود زیرساخت ها و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و تلاش شبکه های معاند برای کمرنگ کردن فرهنگ ایرانی باعث شد تا امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیرت جهادی نامگذاری شود.
اگرچه در کشور ایران با همت و تلاش مسوولان امکانات رفاهی،تحصیلی، خدماتی و عمومی زیادی در شهرها و روستا برای زدودن فقر و محرومیت دوران های استبدادی قبل از انقلاب فراهم شده ولی این میزان ناکافی است.
استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد از جمعیت و مساحت کشور و تولید یک چهارم نفت و گاز کشور، برخورداری از معادن غنی زیر زمینی ، کشاورزی و گردشگری به علت کمبود زیرساخت های فرهنگی هنوز نتوانسته در زمینه اقتصادی رشد چندانی داشته باشد.
افزایش گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد مخدر، رشد طلاق، جرم و ناهنجاری مهاجرت بی رویه از روستا به شهر از جمله مشکلاتی است که کهگیلویه وبویراحمد به عنوان بیکار ترین استان کشور با آن مواجه است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: نبود یک مکان فرهنگی تفریحی در سطح شهر یاسوج موجب شده که جوانان این شهر بیش از بیش به مواد دخانی گرایش پیدا کنند و این خود یکی از عوامل افزایش ناهنجاری به شمار می آید.
امین کمالوندی افزود: بی توجهی به کار های فرهنگی با وجود استعداد های فروان از مهمترین مشکلات کهگیلویه و بویراحمد است.
وی اظهار کرد: یکی از کارهای اساسی که باید در زمینه فرهنگی و هنری برای جوانان و نوجوانان انجام داد، باز آفرینی آثار کلاسیک فرهنگ و هنر است که باید برنامه ریزی دقیق، هوشمندانه ای بر اساس اصل نیازسنجی تهیه شود.
یکی از جوانان شهر یاسوج در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه برای این شهر که عنوان پایتخت طبیعت ایران را به یدک می کشد،امکانات ناچیزی در حوزه فرهنگی تعریف شده که به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای اصلی شهروندان نیست.
این جوان دانشجو می گوید: استان کهگیلویه و بویراحمد فقط دارای یک سالن سینما در شهر دهدشت است که دارای وضعیت نامطلوبی است.
نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی در زمینه کمبود زیر ساخت های فرهنگی در کهگیلویه و بویراحمد نیز می گوید: فرهنگ اولین شاخص توسعه است که این اصل شامل سه حوزه آموزش و پرورش،آموزش عالی و حوزه علمیه است.
غلام محمد زارعی بیان کرد: با تلاش های صورت گرفته سرانه برخورداری از فضاهای فرهنگی و هنری در کهگیلویه و بویراحمد در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به نبود سالن سینما در شهر یاسوج افزود: نبود استقبال مردمی و کم کاری بخش خصوصی در این زمینه تاثیر گذار بوده است.
به هرحال ، فرهنگ و اقتصاد لازم و ملزوم یکدیگرند، زیرا باید برای هر نظام اقتصادی خاصی نظام فرهنگی ویژه ای متناسب با آن وجود داشته باشد تا در تعامل با یکدیگر دچار مشکل نشوند و ازاین رو هر نظام فرهنگی نیز متناسب با ارزش ها و نیازهای خود به نظام اقتصادی خاصی احتیاج دارد تا بتواند در برخورد با آن نظام اقتصادی حرکت رو به رشد خود را برای رسیدن به اهداف مورد نظر بدون هیچ مانعی ادامه دهد.
با تامل در این مطالب از مسوولان انتظار می رود تا در سال اقتصاد و فرهنگ در راستای غنی سازی فعالیت های فرهنگی و ترویج برخی فرهنگ ها همچون فرهنگ کتابخوانی، آشنایی مردم با نوع و سبک زندگی ، ایجاد برخی مکان های فرهنگی تفریحی، فرهنگسرا و برپایی نمایشگاه های مرتبط، تقویت فعالیت های فرهنگی را در کنار فعالیت های اقتصادی بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.
7529/671
سعید مرتضی پور
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]