واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
شرق: گامهای «گس» برای بهبود رابطه با ایران
مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلیس به تهران رسید
به گزارش نامه نیوز به نقل از شرق، سفیر سابق انگلیس در تهران، بامداد روز گذشته در قامت مدیر کل سیاسی وزارتخارجه این کشور وارد تهران شد تا دو کشور کمکم به سمت فراموش کردن اتفاقات «آذرماه 1390» گام بردارند. وزارت خارجه ایران یکشنبهشب با اعلام سفر «سایمون گس»، مدیرکل سیاسی وزارتخارجه انگلیس، هدف از این سفر را «گفتوگو با مسوولان سیاسی ایران پیرامون مسایل بینالمللی» دانست. به گزارش «ایسنا» روز گذشته «مجید تختروانچی»، معاون اروپا-آمریکای وزارتخارجه نیز پس از دیدار با «گس» انگلیسی، از رایزنی «تفصیلی» دو طرف درمورد روابط دوجانبه و چندجانبه خبر داد. همچنین در دیدار «سایمون گس» با مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه ایران، دو طرف درباره آخرین تحولات روابط دوجانبه شامل وضعیت فعلی سفارتخانهها، کارکنان، خدماترسانی کنسولی به ایرانیان مقیم انگلیس و تسهیل کارکرد روان سفارتخانهها مذاکره و روند بهبود تدریجی مناسبات دو کشور را مرور کردند.
مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه ایران در این ملاقات مراتب ناخرسندی کشورمان را نسبت به گزارش حقوقبشر وزارت خارجه انگلیس و همچنین اقدام وزارت خزانهداری انگلیس برای روزآمدکردن فهرست تحریم علیه برخی از مقامات کشورمان به طرف انگلیسی اعلام کرد و اینگونه اقدامات را مغایر با حسننیت در بهبود روابط دو کشور دانست. طرف انگلیسی نیز در این ملاقات ضمن ارایه توضیحاتی در این خصوص، مشکلات پیشروی بازسازی و بازگشایی سفارت آن کشور در تهران را مطرح و پیگیری کرد. «گس» همچنین با «مجید تختروانچی»، معاون اروپا و آمریکا و «عباس عراقچی»، معاون حقوقی و بینالمللی وزیر خارجه ایران دیدار کرد و درباره موضوعات بینالمللی از جمله مذاکرات هستهای ایران با کشورهای 1+5 که وی نیز مسوولیت کشورش در این گروه را برعهده دارد، تبادلنظر کرد. «سایمون گس» در آخرین مرحله از گفتوگوهایش با مقامات وزارت خارجه، در دیدار با حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه درباره تحولات خاورمیانه به تبادلنظر پرداخت. همچنین یک سخنگوی وزارتخارجه انگلیس سفر «سایمون گس» به ایران را «مرحله بعدی» در بهبود تدریجی روابط دو کشور خواند. به گزارش «ایرنا» او افزود: «در پی سلسلهدیدارها و سفرهای موفق «آجی شارما» کاردار غیرمقیم انگلیس به ایران، دیدار سایمون گس از تهران مرحله بعدی در رویکرد گامبهگام برای بهبود روابط دو کشور است.» «سایمون گس» که از فروردین 1388 تا آذرماه 1390 بهعنوان سفیر در تهران اقامت داشت، اینروزها علاوه بر مدیرکل سیاسی وزارتخارجه انگلیس، نماینده این کشور در مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 نیز هست.
بنابراین سفر یکروزه «گس» را میتوان نخستین سفر یک مقام انگلیسی به تهران پس از ماجرای سفارت انگلیس در سال 1390 و همچنین سومین شخصیت طرف مذاکره با ایران در بحث هستهای (البته با مرتبهای پایینتر از دو نفر قبلی) دانست. پیش از او، «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین «سرگئی لاوروف»، وزیرخارجه روسیه به ایران آمده بودند. هشتم آذرماه 1390 پس از تجمع معترضان به سیاستهای انگلیس مقابل سفارت این کشور در تهران و بهتبع آن ورود عدهای از آنها به این سفارت، روابط تهران و لندن رو به تیرگی رفت و این کشور دیپلماتهای خود را از تهران فراخواند و به دیپلماتهای ایرانی در لندن نیز 48ساعت اجازه ترک خاک این کشور را داد. با رویکارآمدن دولت «حسن روحانی» پس از چندین دور گفتوگو میان مقامات دو کشور، سرانجام طرفین با تعیین کاردارهای غیرمقیم روابط خود را از سر گرفتند. بنابر این توافق «آجی شارما» بهعنوان کاردار غیرمقیم انگلیس در تهران و «محمدحسن حبیباللهزاده» بهعنوان کاردار غیرمقیم ایران در انگلیس معرفی شدند.
بعیدی نژاد راهی نیویورک شد
در حالی که روز گذشته مدیرکل سیاسی وزارتخارجه انگلیس در تهران بهسر میبرد، «حمید بعیدینژاد» همتای ایرانی «سایمون گس»، برای شرکت در «سومین کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری در معاهده ان.پی.تی 2015» و همچنین برگزاری مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 عازم نیویورک شد. این کنفرانس از 8 تا 19 اردیبهشت برگزار میشود و طبق برنامه اعلامی، مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 در روزهای 15 تا 19 اردیبهشت انجام خواهد شد. پیش از این «عباس عراقچی»، مذاکرهکننده هستهای ایران، دستورکار نشست کارشناسی را ادامه بحثهای فنی و کارشناسی بیان کرده بود. «حمید بعیدینژاد»، مدیرکل سیاسی وزارتخارجه ریاست هیات کارشناسی را برعهده دارد. چهارمین دوره مذاکرات گام نهایی ایران و گروه 1+5 از 23 اردیبهشت در وین با حضور «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه و «کاترین اشتون»، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار میشود. در حالیکه هفته سوم اردیبهشت ایران و گروه 1+5 بار دیگر در وین پشت میز مذاکره مینشینند، «محمدجواد ظریف»، وزیرخارجه ایران در دیدار با هیات پارلمانی فرانسه گفت: «ایران آماده است نگرانیهای مشروع طرف مقابل در این رابطه را برطرف کند.» به گزارش «ایسنا» او با اشاره به اینکه «فرانسه با توجه به جایگاه خود در اتحادیه اروپا میتواند نقش مهم و مثبتی را در مذاکرات هستهای ایفا کند»، افزود: «ایران با اراده سیاسی وارد این مذاکرات شده و امیدوار است طرف مقابل هم با این اراده وارد مذاکرات شده باشد. برنامه صلحآمیز هستهای ایران بومی شده و نمیشود این دانش بومی را از دانشمندان ایرانی گرفت.»
1393/2/9
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]